Improving people's lives blog

Lees alles over de recente trends en ontwikkelingen met betrekking tot rolstoelen, lifestyle en mobiliteitsoplossingen.

Toegankelijke wandelroutes in Nederland

Toegankelijke wandelroutes in Nederland

18-2-2020

Heerlijk om even naar buiten, naar het bos of naar de hei te gaan. Is dat voor jou, je partner of kind een optie? Als je in een rolstoel zit dan zit je zeker niet te wachten op hobbelige wegen of paden waar je met geen mogelijkheid overheen komt of wat denk je van al dat zand tussen je wielen.Gelukkig zijn er mensen die met je meedenken!

Blijf doorlezen
Hoe ga je ermee om als kinderen een beperking hebben

Hoe ga je ermee om als kinderen een beperking hebben

4-2-2020

Het is moeilijk om dit precies vast te stellen, maar in totaal heeft bijna één op de tien kinderen een handicap. Dit betekent dat ze een beperking hebben waardoor ze meer moeite hebben met bepaalde dingen dan andere kinderen. Er zijn heel veel verschillende soorten handicaps, die meestal worden onderverdeeld in lichamelijke en verstandelijke beperkingen.

Blijf doorlezen
Wat is decubitus?

Wat is decubitus?

21-1-2020

Decubitus of doorligwonden is weefselschade die voornamelijk wordt veroorzaakt door langdurig aanhoudende druk of druk in combinatie met schuifkrachten op een bepaald deel van het lichaam. De bloedsomloop en stofwisseling werken op die plek in beperkte mate of helemaal niet.

Blijf doorlezen
7 inspirerende social influencers

7 inspirerende social influencers

14-1-2020

Social Media heeft tegenwoordig een belangrijke plaats in onze samenleving. Via social media delen we massaal afbeeldingen, video’s, muziek en nieuwtjes met elkaar. Helaas willen we in deze wereld elkaar vooral overtreffen, laten zien hoe goed we het allemaal wel niet hebben, hoe mooi we zijn en wat voor een gezond lichaam we hebben.

Blijf doorlezen
Met een beperking autorijden

Met een beperking autorijden

10-12-2019

Een rijbewijs betekent dat je mobiel en zelfstandig kan zijn! Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of je hebt een prothese? Is het mogelijk om zelfstandig de weg op te gaan met een lichamelijke of geestelijke beperking? Gelukkig mag dit vaak wel. De Nederlandse wetgeving staat veel aanpassingen aan voertuigen, ter compensatie van een beperking of handicap, toe.

Blijf doorlezen
Resultaten 1-5 (van 91)
  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >