Recente artikelen

Tips voor een rolstoeltoegankelijke badkamer [+ infographic]

Tips voor een rolstoeltoegankelijke badkamer [+ infographic]

23-4-2019

In Nederland douchen we graag. Waar onze ouders vroegen 1 x per week onder de douche gingen, staan wij nu dagelijks onder de douche en soms wel vaker. Wanneer je slecht ter been bent, problemen hebt met je evenwicht of wanneer je een rolstoel gebruikt, spring je niet zo 1-2-3 onder de douche. En naar het toilet gaan vergt ook even wat meer werk.

Lees verder


Een dagje naar het museum

Een dagje naar het museum

9-4-2019

Heerlijk even rondneuzen, verdwalen in het verleden, in een eigenzinnig beeldwerk of in een mooi schilderij. Even cultuur opsnuiven en dat kan je het beste doen in een museum.

In Nederland hebben we allerlei soorten musea over het hele land verspreid. Gelukkig bieden zij ook faciliteiten aan voor mensen met een beperking, zoals audiocommentaar, toegang voor bezoekers met een hulphond, rolstoellift, elektrische deuren en het huren van rolstoelen.

Helaas zijn er ook nog veel locaties en openluchtmusea die niet aangepast zijn of kunnen worden. Je kan er simpelweg niet komen of je hebt speciale ondersteuning nodig en daar zit je niet (altijd) op te wachten.

Lees verder

Het moederschap met een lichamelijke beperking

Het moederschap met een lichamelijke beperking

2-4-2019

Zwangerschap, je eerste kind… stel je voor! Een fantastische, overweldigende gedachte. Iets om met spanning en ongeduld naar uit te kijken. Kinderen krijgen en grootbrengen is een prachtig avontuur vol emotie en uitdaging. Is dit avontuur ook weggelegd voor moeders (of vaders) met een beperking? Natuurlijk! Al maakt dat het soms wel complexer.

Lees verder

Tips voor een rolstoeltoegankelijke keuken [+ infographic]

Tips voor een rolstoeltoegankelijke keuken [+ infographic]

19-3-2019

Een nieuwe keuken! Leuk maar ook spannend, want het is een heel project. De gemiddelde keuken gaat zo’n 15 tot 20 jaar mee en is een flinke investering. Het loont dus om je goed te laten adviseren over het ontwerp en de uitvoering.
Dat geldt zeker als je speciale voorzieningen wilt treffen om je keuken rolstoeltoegankelijk te maken.

Lees verder

Displaying results 1-5 (of 71)
  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Onze merken