Recente artikelen

Rolstoeltoegankelijke kerstactiviteiten voor het hele gezin

Rolstoeltoegankelijke kerstactiviteiten voor het hele gezin

11-12-2018

De dagen worden korter en kouder en voor je het weet staan de feestdagen weer voor de deur! Kerstmis is een tijd van samen zijn. Naast de familiebezoeken is het natuurlijk leuk om in de kerstperiode, als iedereen vrij is, met z’n allen leuke dingen te doen. Een dagje uit, een lekker kerstdiner, of een bezoekje aan een kerstmarkt bijvoorbeeld.

Als één of meer gezinsleden een beperking hebben is het natuurlijk belangrijk dat de activiteiten ook voor hen toegankelijk zijn, zodat iedereen samen kan genieten. Om je op weg te helpen geven we je hieronder een paar voorbeelden van mogelijke ideeën.

Lees verder

Het WK Powerchair Hockey in Italië

Het WK Powerchair Hockey in Italië

4-12-2018

Van 24 september t/m 1 oktober jl. vond het WK Powerchair Hockey in Lignano Sabbiadoro in Italië plaats. Het Nederlandse E-hockey team met onder andere #TeamSunrise ambassadeurs Dennis van den Boomen en Jules van der Heijden gingen vol strijdlust ernaartoe. Ze gingen voor de winst, om hun wereldtitel te verdedigen en te prolongeren.

Lees verder

Rolstoeltoegankelijke activiteiten voor kinderen met een beperking

Rolstoeltoegankelijke activiteiten voor kinderen met een beperking

27-11-2018

Van nature willen kinderen lekker spelen, op avontuur gaan en de wereld ontdekken. Spelen en het samen zijn met familie en vrienden, door middel van leuke activiteiten en gezellig tijd met elkaar doorbrengen, vormt een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van kinderen.

Dit geldt natuurlijk ook voor kinderen met een beperking, kinderen die van een rolstoel afhankelijk zijn. Het hebben van een beperking mag dus geen belemmering zijn om nieuwe dingen te ontdekken en activiteiten te ondernemen.

Lees verder

Yoga voor rolstoelgebruikers

Yoga voor rolstoelgebruikers

20-11-2018

Yoga is een spirituele en fysieke bewegingsvorm die geprezen wordt vanwege de positieve invloed op de gezondheid. Als je aan yoga denkt zie je misschien beelden van mensen in moeilijke lichaamshoudingen, die geheel onmogelijk lijken. Zeker als je een lichamelijke beperking hebt. Maar yoga kent veel verschillende vormen en is geschikt voor vrijwel iedereen, ongeacht leeftijd, lenigheid en lichamelijke conditie.

Lees verder

Toegankelijke apps die het leven makkelijker maken

Toegankelijke apps die het leven makkelijker maken

13-11-2018

Ben jij een beetje handig met je mobiele telefoon of tablet? Welke apps zou jij je mederolstoelers dan zeker aanraden?

We hebben alvast een voorzetje gemaakt met een overzicht van de verschillende soorten apps die interessant kunnen zijn. Wat zijn jouw ervaringen met deze apps? En zijn we er misschien nog één vergeten? We horen het graag!

Lees verder

Displaying results 1-5 (of 56)
  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Onze merken