Recente artikelen

Golfen met een handicap!

Golfen met een handicap!

20-8-2019

Een balletje slaan op een mooi greenfield. Golf is een sociale sport geschikt voor bijna alle leeftijden en het is een van de weinige sporten waaraan (bijna) iedereen, dus ook iemand met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, kan deelnemen. Golfen is gezond. Lekker in de buitenlucht fysiek bezig zijn en je gedachten laten varen. Dat het dus goed is voor je fysieke en mentale gezondheid spreekt voor zich.

Lees verder

YouTubers met een beperking

YouTubers met een beperking

6-8-2019

YouTube is niet meer weg te denken uit ons leven. Of je nu oud of jong bent, in Nederland of Amerika woont en of je nu een beperking hebt of niet, we kijken massaal naar YouTube.

Lees verder

Moet ik mijn voeding aanpassen na een dwarslaesie?

Moet ik mijn voeding aanpassen na een dwarslaesie?

23-7-2019

Lekker eten is een van de grootste geneugten van het leven en we houden er allemaal van. De een houdt van een gehaktbal met jus, de ander van een culinair hoogstandje. Wat we ook lekker vinden, we weten allemaal dat gezond eten goed voor je is. Een goed voedingspatroon geeft je energie, voorkomt infecties en helpt je ook om een ideaal lichaamsgewicht te behouden. Ook regelmatig sporten en bewegen is goed voor ieder mens.

Lees verder

Het taboe seks in de gehandicaptenzorg

Het taboe seks in de gehandicaptenzorg

18-6-2019

Seks, intimiteit en de zorg. Dit is nog altijd een gevoelig onderwerp waar veel mensen en zorgmedewerkers niet graag over praten. Maar iedereen heeft behoeftes en recht op intimiteit en seksualiteit. Op de Piramide van Maslow is het zelfs een van de belangrijkste levensbehoefte. Dus iemand met een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft dus ook behoefte en recht hierop. Het blijkt dat het voorzien van intimiteit en seks het welzijn en het welbevinden verbetert.

Lees verder

Hoe kan je met kinderen het beste praten over het hebben van een beperking

Hoe kan je met kinderen het beste praten over het hebben van een beperking

4-6-2019

Wij, als volwassenen, hebben het voorrecht en de verantwoordelijkheid om onze kinderen over de wereld en de manier waarop deze werkt te leren. Maar sommige dingen zijn makkelijker te leren dan anderen. Hoe vaak zeggen wij niet tegen onze kinderen “niet aan het fornuis komen” en “eerst goed kijken voordat je de weg oversteekt”. Maar het is een stuk moeilijker om met kinderen over een beperking te praten, waarschijnlijk omdat wij zelf ook nog veel moeten leren op dit gebied.

Lees verder

Displaying results 1-5 (of 80)
  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Onze merken