Recente artikelen

Het taboe seks in de gehandicaptenzorg

Het taboe seks in de gehandicaptenzorg

18-6-2019

Seks, intimiteit en de zorg. Dit is nog altijd een gevoelig onderwerp waar veel mensen en zorgmedewerkers niet graag over praten. Maar iedereen heeft behoeftes en recht op intimiteit en seksualiteit. Op de Piramide van Maslow is het zelfs een van de belangrijkste levensbehoefte. Dus iemand met een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft dus ook behoefte en recht hierop.  Het blijkt dat het voorzien van intimiteit en seks het welzijn en het welbevinden verbetert.

Lees verder

Hoe kan je met kinderen het beste praten over het hebben van een beperking

Hoe kan je met kinderen het beste praten over het hebben van een beperking

4-6-2019

Wij, als volwassenen, hebben het voorrecht en de verantwoordelijkheid om onze kinderen over de wereld en de manier waarop deze werkt te leren. Maar sommige dingen zijn makkelijker te leren dan anderen. Hoe vaak zeggen wij niet tegen onze kinderen “niet aan het fornuis komen” en “eerst goed kijken voordat je de weg oversteekt”. Maar het is een stuk moeilijker om met kinderen over een beperking te praten, waarschijnlijk omdat wij zelf ook nog veel moeten leren op dit gebied.

Lees verder

HDL-hulpmiddelen die je zelfredzaamheid en veiligheid vergroten

HDL-hulpmiddelen die je zelfredzaamheid en veiligheid vergroten

21-5-2019

We horen sommigen van jullie al denken: ‘Wat zijn nou toch HDL-hulpmiddelen?’. HDL staat voor ‘Huishoudelijke Dagelijkse Levensverrichtingen’, dus koken, wassen, strijken, poetsen etc. Allerlei bezigheden in huis die vanzelfsprekend zijn, tenzij je ze zelf niet (meer) kan uitvoeren vanwege ziekte of een lichamelijke beperking.

Als je hulp bij het huishouden nodig hebt, kan je je naasten of professionele hulp inschakelen. Maar er zijn ook HDL-hulpmiddelen waarmee je bepaalde klussen wellicht zonder hulp van buitenaf kan klaren. Wel zo prettig, toch?

Lees verder

Toegankelijke bioscopen

Toegankelijke bioscopen

14-5-2019

De meeste bioscopen in Nederland zijn rolstoeltoegankelijk. Dus wat houd je tegen om een middagje of avond naar de bios te gaan? Welke film kies je? En welke bioscoop? Want als je jezelf dan toch trakteert, dan wil je ook de meest ultieme filmbeleving met haarscherp 4K beeld in 2D, 3D of zelfs 4DX, indrukwekkend en verfijnd Dolby Atmos geluid dat het lijkt alsof je zelf in de film zit en uiteraard de beste zitplaatsen!

Lees verder

Waarom is het belangrijk om het juiste zitkussen te kiezen?

Waarom is het belangrijk om het juiste zitkussen te kiezen?

7-5-2019

Mensen die elke dag in een staande positie werken hebben goede en comfortabele schoenen nodig, nietwaar? Hierdoor krijgen ze voldoende steun en comfort, zodat ze deze houding voor langere tijd kunnen volhouden zonder blessures op te lopen.

Hetzelfde geldt voor rolstoelgebruikers! Als je het grootste deel van de dag in een zittende positie doorbrengt dan moet de ondersteuning van de zitting correct en comfortabel zijn, zodat je deze positie beter kan volhouden zonder dat je klachten krijgt of problemen met je huid.

Lees verder

Displaying results 1-5 (of 77)
  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  > 

Onze merken