Toegankelijke wandelroutes in Nederland

Toegankelijke wandelroutes in Nederland

18-2-2020

Heerlijk om even naar buiten, naar het bos of naar de hei te gaan. Is dat voor jou, je partner of kind een optie? Als je in een rolstoel zit dan zit je zeker niet te wachten op hobbelige wegen of paden waar je met geen mogelijkheid overheen komt of wat denk je van al dat zand tussen je wielen.Gelukkig zijn er mensen die met je meedenken!

Blijf doorlezen
Het taboe seks in de gehandicaptenzorg

Het taboe seks in de gehandicaptenzorg

18-6-2019

Seks, intimiteit en de zorg. Dit is nog altijd een gevoelig onderwerp waar veel mensen en zorgmedewerkers niet graag over praten. Maar iedereen heeft behoeftes en recht op intimiteit en seksualiteit. Op de Piramide van Maslow is het zelfs een van de belangrijkste levensbehoefte. Dus iemand met een lichamelijke of verstandelijke beperking heeft dus ook behoefte en recht hierop. Het blijkt dat het voorzien van intimiteit en seks het welzijn en het welbevinden verbetert.

Blijf doorlezen
Een dagje naar het museum

Een dagje naar het museum

9-4-2019

Heerlijk even rondneuzen, verdwalen in het verleden, in een eigenzinnig beeldwerk of in een mooi schilderij. Even cultuur opsnuiven en dat kan je het beste doen in een museum.In Nederland hebben we allerlei soorten musea over het hele land verspreid. Gelukkig bieden zij ook faciliteiten aan voor mensen met een beperking, zoals audiocommentaar, toegang voor bezoekers met een hulphond, rolstoellift, elektrische deuren en het huren van rolstoelen.Helaas zijn er ook nog veel locaties en openluchtmusea die niet aangepast zijn of kunnen worden. Je kan er simpelweg niet komen of je hebt speciale ondersteuning nodig en daar zit je niet (altijd) op te wachten.

Blijf doorlezen
Daten met iemand met een beperking

Daten met iemand met een beperking

26-2-2019

Een hapje eten, naar de bioscoop of swingen in een discotheek, iedereen gaat graag een keertje uit. Dat iedereen zich druk maakt voor en tijdens het uitgaan of daten dat is duidelijk.Of het nu gaat over welke kleren je moet aantrekken, hoe je een gesprek moet aanknopen of wie er betaalt. Als je een beperking hebt, dan maak je je wellicht ook druk om andere praktische zaken en krijg je jammer genoeg veelal te maken met veel vooroordelen.

Blijf doorlezen
Resultaten 1-5 (van 13)
  < 1 - 2 - 3  >