Zitten en Positioneren / Jay / Positioneringselementen

Positioneringselementen

JAY Positioneringselementen draagt bij aan het goed positioneren en functioneren van het hoofd, bovenlichaam, bekken en onderlichaam voor volwassenen en kinderen.

Combineer het met jouw JAY zitkussen, rugleuning of een speciaal gemaakt zitsysteem voor een optimale positionering en de meest ideale zithouding in de rolstoel.

JAY Romppositionering

JAY Romppositionering Rolstoelaccessoire

Positioneringsvesten ter ondersteuning van het bovenlichaam

JAY Armpositionering

JAY Armpositionering Rolstoelaccessoire

Positioneringselementen ter ondersteuning van de armen

JAY Bekkenpositionering

JAY Bekkenpositionering Rolstoelaccessoire

Positioneringsgordels ter ondersteuning van het bekken en de heupen

JAY Voetpositionering

JAY Voetpositionering Rolstoelaccessoire

Positioneringselementen ter ondersteuning van de voet, hiel en enkel

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende voordelen, waaronder een verbeterde lichaamshouding en een goede uitlijning van de rugstructuur. Ook wordt de drukverdeling verbeterd, evenals stabiliteit, comfort en functionaliteit.

Positionering is een klinisch proces dat tot doel heeft een persoon met posturale stoornissen in een vereiste houding te plaatsen met behulp van ondersteunende middelen (inclusief een rugleuning en een zitkussen). Het doel is het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met verminderde mobiliteit.

Decubitus is weefselschade die voornamelijk ontstaat door langdurige druk op een specifiek lichaamsgebied gedurende een langere periode. De bloedcirculatie en stofwisseling functioneren op die plaats beperkt tot zelfs niet.

De huid is de eerste laag van bescherming van het lichaam en het behoud hiervan is van cruciaal belang.

Of de rugleuning nu gemonteerd is op rolstoelen van Sunrise Medical of andere fabrikanten, het bvestigingssysteem van JAY zijn universeel en passen op een groot aantal rugbuizen.