JAY BekkenpositioneringRolstoelaccessoire

Positioneringsgordels ter ondersteuning van het bekken en de heupen

De JAY bekkenpositioneringselementen zijn ontworpen om ondersteuning te bieden aan het bekken met als doel een betere en stabiele positionering in de rolstoel te kunnen bieden. Een goed positioneringsgordel zorgt voor de juiste bekkenpositie en beïnvloedt de houding van het hele lichaam. Een correcte positionering van het bekken zal onderuitzakken zo veel mogelijk tegengaan.

De positioneringsgordels zijn voorzien van een of twee D-ring(en) waardoor de gordel makkelijk verstelbaar is.

Omdat ieder lichaam verschilt zijn de gordels verkrijgbaar in verschillende types, materialen, maatvoeringen, sluitingen en breedte van de polstering.

Pasafspraak regelen Prijslijst
JAY bekkenpositionering | rolstoelaccessoires
[Error loading the WebPart 'textblock' of type 'textblock']
Een 2-punts of 4-punts bekkengordel?

Een 2-punts of 4-punts bekkengordel?

De 2-punts positioneringsgordel is voldoende voor rolstoelgebruikers met weinig kracht en lage spierspanning, waarbij de plaatsingshoek van de gordel minder van belang is. De 4-punts gordel biedt extra stevigheid en minder flexibiliteit, ideaal voor gebruikers waarbij het bekken makkelijk achterover of voorover kantelt. Met een 4-punts gordel kan het beoogde doel beter worden gerealiseerd, omdat de richting van de krachten beter te sturen is.

Bekkengordel met druksluiting (2-punts)

Bekkengordel met druksluiting (2-punts)

Deze positioneringsgordel maakt gebruik van een druksluiting. Deze druksluiting zorgt ervoor dat je bekkengordel eenvoudig kan ontkoppelen en ook weer eenvoudig kan vastzetten. Deze bekkengordel biedt een eenvoudige maar goede ondersteuning van het bekken met een zo min mogelijk contactoppervlak.

Bekkengordel met zijkliksluiting (2-punts)

Bekkengordel met zijkliksluiting (2-punts)

Deze positioneringsgordel maakt gebruik van een zijkliksluiting. Deze lichtgewicht kunststof zijkliksluiting is iets minder eenvoudig te ontkoppelen wat in sommige situatues juist gewenst is. Deze gordel biedt eenvoudige ondersteuning aan het bekken met een zo min mogelijk contactoppervlak.

Bekkengordel met vliegtuigsluiting (2-punts)

Bekkengordel met vliegtuigsluiting (2-punts)

Deze positioneringsgordel met vliegtuigsluiting maakt het mogelijk dat cliënten met een slechte fijne motoriek de gordel zelfstandig kunnen ontkoppelen. Met een grove beweging is de vliegtuigsluiting los te maken, ook wanneer de spanning op de gorden hoog is. Deze bekkengordel biedt een eenvoudige maar goede ondersteuning van het bekken met zo min mogelijk contactoppervlak.

Y-style bekkengordel (4-punts)

Y-style bekkengordel (4-punts)

Deze 4-punts positioneringsgordel zorgt ervoor dat de kracht die de gordel uitoefent precies gericht kan worden. Dit resulteert in een betere bekkenpositionering en dus in een betere romphouding.

V-style bekkengordel (4-punts)

V-style bekkengordel (4-punts)

Deze 4-punts positioneringsgordel werkt bijna zoals de Y-style bekkengordel, alleen heeft deze gordel een grotere oppervlakte met polstering, waardoor het piekdrukken voorkomt en comfortabeler aanvoelt.

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de JAY Bekkenpositionering.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Gewichten
Productopties

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.