Rolstoelen / Breezy / Standaard rolstoelen

Standaard rolstoelen

Ontworpen, geproduceerd en gedistribueerd door mensen met in het achterhoofd het gemeenschappelijk belang voor familieleden, zorgverleners en leveranciers. Zij zijn net zo bezorgd over de kwaliteit, betrouwbaarheid en de werking van het product, zoals jij dat bent.

Breezy is een naam die je kan vertrouwen.

BREEZY UniX²

BREEZY UniX² Standaard rolstoel

Een gebruiksvriendelijke ontwerp meteen robuust stalen frame.

BREEZY RubiX²

BREEZY RubiX² Standaard rolstoel

Configureerbare aluminium rolstoel voor allround gebruik.

Veelgestelde vragen

De totale breedte van je rolstoel vind je in de gebruikershandleiding. Belangrijk om te weten als het om handbewogen rolstoelen gaat, is dat de totale breedte snel toeneemt wanneer de achterwielen in camber staan. Zo wordt een rolstoel met 6 graden camber en 24” achterwielen 80 mm breder dan een rolstoel met 0 graden camber.

Camber is de hoek van de achterwielen van de rolstoel ten opzichte van de grond. Standaard staan de achterwielen in een hoek van 90 graden ten opzichte van de grond, dus de camber meting is 0. Een camber (meestal gezien bij sportrolstoelen) past de hoek van de achterwielen naar binnen aan, zodat ze makkelijker zijn vast te pakken - wat helpt bij het manoeuvreren van de rolstoel met minder kracht.

De keuze van de wielmaat van je achterwielen is afhankelijk van je situatie en gebruik. Ga jezelf hoepelen/ trippelen of word je geduwd. Wanneer je geduwd wordt dan heb je kleine achterwielen nodig, ga je jezelf voortbewegen dan heb je grotere achterwielen nodig.

Lichtgewicht rolstoelen worden gemaakt van lichtgewicht aluminium of titanium. Daarom zijn ze aanzienlijk lichter en makkelijker voort te bewegen dan een standaard rolstoel. Ideaal voor mensen die van een actieve lifetyle houden. Lichtgewicht rolstoelen bieden ook meer aanpassingen en zijn makkelijker te personaliseren.

Wij bieden verschillende soorten handbewogen rolstoelen aan: ultra-lichtgewicht rolstoelen voor kinderen en volwassenen, lichtgewicht rolstoelen voor kinderen en volwassenen, sportrolstoelen, kantelrolstoelen voor kinderen en volwassenen en standaard rolstoelen.

 1 2 3 

De BREEZY allround vouwframe rolstoelen zijn betrouwbaar, modulair en kunnen individueel aangepast worden voor een goede positionering van de gebruiker. De meeste modellen maken gebruik van gemeenschappelijke onderdelen en horen tot de X-Family² rolstoelen! Binnen deze familie zitten standaard rolstoelen met een stalen frame zoals de UniX², een aluminium frame zoals de BasiX² en RubiX². Daarnaast zijn er ook rolstoelen die geschikt zijn voor mensen met obesitas met een maximale gebruikersgewicht van 170 kg, namelijk de BasiX² Plus en RubiX² Plus.

Deze rolstoelen zijn geschikt voor alle typen gebruikers en hebben een ruim aanbod aan opties en accessoires om de rolstoelen zo compleet mogelijk te maken.

De BREEZY comfort en kantelrolstoelen zijn ontworpen om aan verschillende positioneringsbehoeften te voldoen. De allround rolstoelen, zoals de BasiX² Plus, RubiX² en RubiX² Plus kunnen voorzien worden van gepolsterde zitkussens en rugleuningen van JAY Comfort waardoor het een ideale comfort rolstoel wordt.

De kantelrolstoel, zoals de Ibis kan bij een gekantelde stand helpen bij het toedienen van voeding en ademhalingsapparatuur. Het kantelen verlaagt de druk rond het bekken en het verbeterd het gezichtsveld doordat het hoofd rechtop blijft.