Lichtgewicht en ultra-lichtgewicht rolstoelen die zorgen voor een leven zonder grenzen.

Een lichtgewicht rolstoel van QUICKIE is een verlengstuk van jezelf. De perfecte pasvorm voor jouw lifestyle en een uiting van je persoonlijkheid.

Onze lichtgewicht en ultra-lichtgewicht rolstoelen combineren optimale instelbaarheid met kenmerkende rijeigenschappen, wat aansluit aan jouw specifieke wensen en actieve lifestyle. Elke actieve rolstoel van Quickie heeft zijn eigen persoonlijkheid! Welke lichtgewicht rolstoel komt overeen met die van jou?

Welk type frame zoek je?

Wil je wegzwenkbare beensteunen op de rolstoel?

Moet de rolstoel kunnen kantelen?

Moet de rolstoel succesvol gecrashtest zijn?

Meest populair

Lichtgewicht rolstoelen

De QUICKIE lichtgewicht vastframe rolstoelen zijn ideaal voor actieve gebruikers die weten wat ze willen met hun rolstoel. Door de constructiestijfheid van het lichtgewicht frame is het gemakkelijk om je energie over te brengen naar de rolstoel tijdens het voortbewegen. Een ultra-lichtgewicht rolstoel reageert snel en nauwkeurig, een perfecte controle, uitstekende balans en uitzonderlijke rijprestaties. Er zijn twee soorten rolstoelen met een vastframe; lichtgewicht en ultra-lichtgewicht. De Krypton R, Helium en Helium Pro zijn echte ultra-lichtgewicht rolstoelen en zijn voorzien van ovale framebuizen om gewicht te besparen ten opzichte van de lichtgewicht rolstoelen zoals de Argon² en Life R.

De QUICKIE lichtgewicht vouwframe rolstoelen zijn een goede optie voor jou wanneer je veranderde behoeftes hebt. Daarnaast vouwt de lichtgewicht rolstoel eenvoudig in en uit elkaar en is makkelijk op te tillen en mee te nemen. Verder is er een uitgebreid assortiment aan functionele en lifestyle opties en accessoires. De opvouwbare lichtgewicht rolstoelen hebben net zoals de vastframe ook een ultra-lichtgewicht en lichtgewicht versie. De Krypton F, Xenon² en Xenon² SA vallen onder de ultra-lichgewicht rolstoelen en zijn ook voorzien van ovale framebuizen. De Neon², Easy 300, Life en HeliX² zijn echte lichgewicht rolstoelen met de traditionele ronde framebuizen.

De QUICKIE comfort en kantelrolstoelen zijn ontworpen om aan verschillende positioneringsbehoeften te voldoen. De comfort rolstoelen, zoals de HeliX² Comfort zijn voorzien van een gepolsterde zitkussen en rugleuning van Jay Comfort. De kantelrolstoelen kunnen bij een gekantelde stand helpen bij het toedienen van voeding en respiratoire functie. Het kantelen verlaagt de druk rond het bekken en het verbeterd het gezichtveld doordat het hoofd rechtop blijft. Daarnaast heeft het merk Breezy een aantal comfortabele kantelrolstoelen namelijk de Ibis, RelaX² en Emineo.

Onze merken