{

QUICKIE QS5 XVouwframe rolstoel

Pure vrijheid en individualitei­t met deze makkelijk opvouwbare rolstoel. Met FreeFold kost het je 40% minder kracht wanneer je hem opvouwt. Gecombineerd met onze gepatenteerde ShapeLoc technologie is de QS5 X een echte lichtgewicht rolstoel met eenvoudig instelbare rijeigenschappen.

Ervaar moeiteloos vouwen en bespaar meer dan 40% kracht!

De QS5 X is een lichtgewicht inklapbare rolstoel die je snel mee kan nemen. Je wilt hem ook graag meenemen, omdat hij zo makkelijk is in gebruik. Bij het opvouwen bespaar je wel meer dan 40% van je kracht met het FreeFold vouwmechanisme. Bij het optillen houdt het Quickie Locking System de rolstoel veilig bij elkaar. En met een vanaf gewicht van slechts 7,3 kg kan je hem ook eenvoudig vervoeren.

Gemaakt van aluminium uit de 7000-serie en met behulp van QUICKIE's innovatieve en gepatenteerde ShapeLoc technologie, is de QS5 X lichter, stijver en sterker dan wat je gewend bent van vouwframe rolstoelen. Door het boxframe en het versterkte 4-armig kruisframe met ovale buizen, biedt de rolstoel rijprestaties die niet onderdoen aan een vastframe rolstoel. Bespaar niet alleen kracht, maar ook de belasting op je lichaam.

De QS5 X is er met een vast voorframe en met wegzwenkbare beensteunen. Het is een uitstekende lichtgewicht rolstoel voor jouw actieve lifestyle met veel uitwisselbare onderdelen en positioneringsopties. Er schuilt een wereld vol mogelijkheden achter de actieve look van de QS5 X en kan hiermee aan de meest uiteenlopende wensen voldoen. Of het nu je eerste of volgende rolstoel is, het is een makkelijke keuze om te maken.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested

3D Visualiser

Creëer jouw QS5 X!

Van duwhandvatten tot voorvorken, onze online QUICKIE QS5 X visualizer helpt je om de QS5 X van jouw dromen te creëren! Stijl je rolstoel met een selectie uit meer dan 24 levendige framekleuren. Je kan zelfs de kleur van het kruisframe matchen met het frame van je rolstoel!

Wil je kijken hoe jouw toekomstige QS5 X eruit kan zien? Klik dan gewoon op de onderstaande knop om hiermee te beginnen.

Starten

Creëer jouw QS5 X!

Uniek vouwmechanisme

Bespaar meer dan 40% aan kracht met FreeFold

Bij het opvouwen van een rolstoel kunnen de achterwielen naar binnen draaien, waardoor de wielen over de grond gaan slepen en het opvouwen lastig wordt. Met het innovatieve FreeFold vouwmechanisme houdt het kruisframe de achterwielen op een slimme manier parallel aan de grond. Dit vermindert de weerstand en kracht met meer dan 40% die normaal gesproken nodig is om een inklapbare rolstoel op te vouwen. Alle wielen blijven op de grond, zelfs als de QS5 X is ingeklapt, het voorkomt dat je rolstoel kan omvallen.

Bespaar meer dan 40% aan kracht met FreeFold
Onze lichtste aluminium boxframe rolstoel

Lichtgewicht ontwerp

Onze lichtste aluminium boxframe rolstoel

Dus hoe bereiken we dit lage gewicht van maar 7,3 kg*? Door innovatie. We gebruiken hiervoor aluminium uit de 7000-serie, dat wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie, en een exclusief gepatenteerd bewerkingsproces van QUICKIE genaamd ShapeLoc technologie.

Met een uitzonderlijke verhouding tussen sterkte-gewicht ondergaat het aluminium een speciale warmtebehandeling om het frame te versterken. Deze technologie verhoogt de sterkte van het frame, waardoor dunnere buiswanden mogelijk zijn om het totale gewicht te verlagen.

De QS5 X is hierdoor lichter en 2,5 keer zo sterk als traditionele vouwframe rolstoelen. Het resultaat is een rolstoel die verrassend makkelijk op te tillen is en een minimale inspanning omzet in maximale beweging.

* Vast voorframe zonder achterwielen (9,9 kg met achterwielen).

Welk voorframe kies jij?

Frame versies

Welk voorframe kies jij?

Op de QS5 X is het mogelijk te kiezen uit een vast voorframe of een voorframe met wegzwenkbare beensteunen. Deze opties hebben verschillende voordelen.

De rolstoel met vast voorframe heeft een voetsteun die vast zit aan het rolstoelframe. Dit zorgt voor extra stabiliteit, stijfheid en ondersteuning en zal de rijeigenschappen verbeteren. Een vast voorframe kan vooral nuttig zijn voor mensen met hoge positioneringsbehoeften, omdat het beter aansluit aan het lichaam en het helpt de benen in een ideale positie te houden.

Met wegzwenkbare beensteunen is het veilig en comfortabel om een transfer in en uit de rolstoel te maken, doordat je de beensteunen eenvoudig weg kan klappen. Door het wegklappen of het er afhalen van de beensteunen kan de volledige ruimte gebruikt worden bij het trippelen en dit gaat helemaal ideaal wanneer de QS5 X is voorzien van een verlaagd hemi-frame!

Het gevoel van een vastframe, met een vouwframe rolstoel

Uitstekende rijeigenschappen

Het gevoel van een vastframe, met een vouwframe rolstoel

Wat de QS5 X echt onderscheidt, is zijn unieke kruisframe. In tegenstelling tot een kruisframe met ronde buizen dat frameflexi kan veroorzaken en voor verlies van energie zorgt, heeft de QS5 X een robuust 4-armig kruisframe die gemaakt is van ovale buizen. Met minder stresspunten is de ovale framebuis sterker. Omdat deze vorm minder materiaal gebruikt, is hij ook lichter en kunnen hierdoor nog eens twee extra armen geïntegreerd worden om de sterkte van het frame te vergroten zonder het gewicht te beïnvloeden. Zo kan je je soepel blijven voortbewegen en je energie efficiënt overbrengen naar de rolstoel. Dit heeft vele gezondheidsvoordelen, zoals minder belasting op de schouders en armen.

Door gebruikers geïnspireerde innovatie

Heldere LED-verlichting

In veel situaties is het handig om je eigen licht bij je te hebben - als je bijvoorbeeld 's avonds naar het toilet moet en niet het hele appartement wilt verlichten, of als je 's avonds op weg naar huis bent en obstakels moet zien om niet uit balans te raken. Daarom is LED-verlichting op je QS5 X een uitstekende oplossing! De LED-lampjes zijn mooi geïntegreerd aan beide zijden van de rolstoel en makkelijk te verwijderen om de Lion-ion batterij op te laden. Het is een geweldige optie om licht in de duisternis te brengen en om je veiligheid te verbeteren wanneer je het nodig hebt!

Slimme opties

Finetunen om bij je te passen

Of je nu een beginnende of ervaren rolstoelgebruiker bent, met de QS5 X heb je bijna onbeperkte instelmogelijkheden om de rolstoel te blijven finetunen naar jouw fysieke mogelijkheden. Je kan voortdurend veranderingen aanbrengen, makkelijk onderdelen vervangen en personaliseren door het ruime aanbod aan onderdelen en instelbare opties en accessoires.

Het allerbelangrijkste is dat de QS5 X je het vertrouwen en de zekerheid geeft, zodat je eenvoudig kan deelnemen aan de samenleving en vrij en zelfstandig kan bewegen. Waarom zou je je vrijheid aan iets anders willen toevertrouwen?

Finetunen om bij je te passen

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE QS5 X.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale lengte:1113 mm
Totale hoogte:1020 mm
Zitbreedte:340 - 520 mm
Zitdiepte:340 - 500 mm
Zithoogte - voor:360 - 540 mm
Zithoogte - achter:350 - 520 mm
Rughoogte:250 - 500 mm
Framehoek:Wegzwenkbare beensteunen: 70°, 80° of 90°
Vast voorframe: 75° of 85°
Maximale hellingshoek:
Maat achterwiel:22", 24", 25" of 26"
Maat voorwiel:4", 5", 6" of 7"
Prestatie/Gewichten
Type:Vouwframe
Frame versie:Wegzwenkbare beensteunen of Vast voorframe
Materiaal:Aluminium (7000 serie)
Maximale gebruikersgewicht:140 kg
Gewicht vanaf:Wegzwenkbare beensteunen: 10.1 kg
Vast voorframe: 9.9 kg
Transportgewicht:Wegzwenkbare beensteunen: 7.5 kg (zonder achterwielen)
Vast voorframe: 7.3 kg (zonder achterwielen)
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3