Xenon²

Vouwframe rolstoel

Ongeëvenaarde vouwprestaties

Onze lichtgewicht rolstoel, de QUICKIE Xenon², staat bekend om zijn ongeëvenaarde vouwprestaties en zijn minimalistisch ontwerp.

Vanaf slechts 8.8 kg en met zijn unieke kruisframe in combinatie met een betrouwbare asplaat, is de Xenon² een ultralichte vouwframe rolstoel die makkelijk opgevouwen, opgetild en getransporteerd kan worden. De rolstoel heeft een slim design, zodat het een minimalistische stijl heeft dat je meestal ziet bij een actieve vastframe rolstoel.

Klik en sleep de afbeelding om te draaien

Klik op de kleur om het te veranderen

Een ultralicht aluminium rolstoel met vouwframe

Met een vast-voorframe voor een strak en gestroomlijnd ontwerp met innovatieve technologiën, is de Xenon² de ideale match voor mensen met een actieve lifestyle die een ultralicht, maar een rigide rolstoel eisen, voor maximale rijprestaties.

 • Hydrovorm technologie
 • Sterk aluminium
 • Optimale rijeigenschappen
 • Hydrovorm technologie verhoogt de sterkte van de rolstoel, maakt dunnere buiswanden mogelijk waardoor het totale gewicht wordt verlaagd. Door de warmtebehandeling van het aluminium is de Xenon² lichter en sterker dan een traditionele vouwframe rolstoel. Ervaar het zelf...

 • Het slimme achter het lichtgewicht vouwframe van de Xenon² is het 7020 aluminium dat wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Het zorgt voor meer stijfheid en weerstand dan bij een minimaal gewicht.

 • De combinatie van de ovaal gevormde framebuizen en 7020 aluminium dat gebruikt wordt in de ruimte- en luchtvaart verhoogt de constructiestijfheid en vermindert de flex, waardoor de energieoverdracht maximaal is tijdens het voortbewegen.

Een ultralicht aluminium rolstoel met vouwframe

Een ultralicht en compact vouwframe

Of je nu op zoek bent naar de beste rijeigenschappen of de meest compacte opvouwbare rolstoel... de Xenon² heeft het allemaal! Ervaar het zelf met deze ultralichte vouwframe rolstoel en sta gegarandeerd in de spotlight.

 • Stabiel vouwmechanisme

  Over vouwen gesproken, aangezien deze actieve lichtgewicht rolstoel slechts 8.8 kg weegt (transportgewicht 6.3 kg), kan de Xenon² moeiteloos opgevouwen, getild en getransporteerd worden, bijvoorbeeld in en uit de auto. De aluminium 'latches' op het kruisframe zorgen dat de achterwielen parallel blijven staan tijdens het vouwen. Jouw Quickie Xenon² blijft stabiel, ongeacht de situatie.

 • Asplaat

  Maar de overeenkomsten eindigen niet met het uiterlijk. De asplaat in combinatie met het kruisframe zorgt voor het stijve en stabiele gevoel van een vastframe rolstoel met dezelfde rijprestaties, maar met alle voordelen van een vouwframe rolstoel.

 • Uniek kruisframe

  Het hart van de Xenon² is het unieke kruisframe die zo dicht onder de zitting zit dat hij nauwelijks is te zien. Dit geeft een zeer minimalistisch en open frame gevoel die je normaal zou associëren met een vastframe rolstoel.

 • Gepatenteerde Quickie Locking System

  De Quickie Xenon² kan met slechts één hand binnen enkele secon­den worden opgevouwen. Het gepatenteerde Quickie Locking System vergrendelt de lichtgewicht rolstoel automatisch wanneer deze wordt opgevouwen. Om de rolstoel weer uit te vouwen hoef je alleen op de hendel te drukken van het Quickie Locking System.

Een ultralicht en compact vouwframe

Een innovatief ontwerp

De QUICKIE Xenon² is net zo innovatief wanneer het aankomt op performance. Door ShapeLoc technologie te combineren met een ovaal gevormd rolstoelframe, kan de constructiestijfheid vergroot worden en wordt de 'flex' in de rolstoel verminderd. Dus je hebt niet alleen een rolstoel die makkelijk opgetild kan worden, je maximaliseert ook je snelheid en energieoverdracht met het vooruitduwen van je rolstoel!

Ik wil een pasafspraak maken

Licht en sterk!

De QUICKIE Xenon² Hybrid heeft een versterkt rolstoelframe, maar wel dezelfde constructiestijfheid en rijeigenschappen als de Xenon² . Het voordeel van deze sterke Hybrid is dat het een maximale gebruikersgewicht heeft van 140 kg.

Instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

Het brede aanbod aan instelmogelijkheden maakt het gemakkelijk om de Xenon² aan te passen aan jouw individuele behoeften. Verandert je lifestyle of wil je je zithouding aanpassen? Dan is dit achteraf eenvoudig te doen! Met het finetunen van je Xenon² creëer je altijd de beste rijeigenschappen voor nu en in de toekomst.

 • Optimale rijeigenschappen
 • Makkelijk aan te passen
 • Stijlvol in beweging
 • Comfortabel positioneren
 • Een maximum aan individualiteit

  Wil je de rijeigenschappen van je rolstoel veranderen? Wijzig gewoon de zithoogte en het zwaartepunt door de asplaat eenvoudig te verplaatsen en vergeet ook niet om de hoek van de rugleuning aan te passen voor een ergonomische zithouding.

 • Eenvoudig instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

  Ontworpen om aan jouw veranderende behoeften te voldoen. De asplaat op de Xenon² heeft een eenvoudige zithoogte-instelling door de asplaat adapter aan te passen. Dus het is niet nodig om de rolstoel af te staan om deze aanpassing aan te brengen.

  De keuze uit twee asplaat adapters biedt een aantal instelmogelijkheden. De standaard asplaat (zwaartepuntinstelling: 40 - 120 mm) zorgt voor een eenvoudig instelbare zwaartepunt met gebruik van speciale afstandshouders, terwijl de lichtgewicht asplaat (zwaartepuntinstelling: 70 - 130 mm) omgekeerd gemonteerd kan worden voor meer zithoogte posities.

 • Stijl, dat is iets persoonlijks

  Met het ruime aanbod aan oogstrelende framekleuren kan je de Xenon² nog persoonlijker maken en je onderscheiden van de rest! Creëer je eigen stijlvolle look met gekleurde onderdelen, zoals de ultralichte Carbotecture voorvorken die namelijk verkrijgbaar zijn in de stijlvolle kleuren zilver, blauw, rood, oranje en zwart, en kunnen eventueel gecombineerd worden met geanodizeerde voorwielen in dezelfde kleur!

  Daarnaast is er een breed assortiment aan functionele opties en accessoires.

  Op zoek naar een meer unieke stijl? Onze Built-4-Me afdeling kan de lichtgewicht rolstoel op maat maken naar jouw persoonlijke wensen.

 • Meer zitcomfort met een ergonimische zithouding

  De rugbekleding is eenvoudig individueel in te stellen met de naspanbare spanbanden en beschikbaar in nylon (EXO Evo) en luchtdoorlatend (EXO Evo Pro). De rugbekleding beschikt over twee opbergruimtes waarvan eentje afsluitbaar is met een rits, verder is het mogelijk om 5 kleuraccenten te kiezen, namelijk zwart, zilver, oranje, blauw en rood.

Instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

2 modellen

Of je nu op zoek bent naar de beste rijeigenschappen of de meest compacte opvouwbare rolstoel, de Xenon² heeft het allemaal. Welk model wordt het? De gestroomlijnde Xenon² of de Xenon² SA met wegzwenkbare beensteunen? Er is altijd een Xenon² waarmee je gegarandeerd in de spotlight staat.

Ik wil een pasafspraak maken

Maak kennis met Yeray Betancor

"Ik was op zoek naar een rolstoel voor iemand met een actief leven, ik wilde dat het lichtgewicht, modern, opvouwbaar en makkelijk met één hand op te tillen was - en de QUICKIE Xenon² heeft het allemaal."

 

Vóór het ongeluk was ik een jongen die graag sport beoefende, gezellig met vrienden, goede gesprekken en alles wat te maken heeft met een gezonde lifestyle. Na het ongeluk ben ik nog steeds hetzelfde. Ik doe de dingen alleen anders.

Mijn leven veranderde in een seconde sinds die dag toen ik besloot om een ​​duik in het zwembad te nemen. Het enige dat ik me nog herinner is het duiken in het water, een klap op mijn hoofd krijgen en dat ik wakker werd in het ziekenhuis met een dwarslaesie op C6.

En wat gebeurde er later? Het voelde of het onmogelijk was om door te gaan na deze tegenslag... ik kan je verzekeren dat het anders is! En het kan op een ongelooflijke manier! Tegenwoordig werk ik als tv-presentator in een programma waarin ik met prominente mensen in onze samenleving praat over het leven.

Ik ben altijd een QUICKIE-fan geweest: actief en dynamisch, en ik denk dat de QUICKIE Xenon² het best bij mij past.

Instagram: @sir_yeray

Technische specificaties

Zitbreedte:320 - 460 mm
Zitdiepte:340 - 500 mm
Zithoogte - voor:430 - 550 mm
Zithoogte - achter:370 - 500 mm
Rughoogte:250 - 475 mm
Totale breedte:ZB + 43 mm
Zithoek:0 - 110 mm
Rughoekinstelling:-15° - +13°
Framehoek:80° of 88°
Inset:0 of 10 mm (elke zijde)
Camber:0°, 2° of 4°
Maximale gebruikersgewicht:110 kg
Gewicht vanaf:8.8 kg
Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar het orderformulier. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Onze merken