{

QUICKIE Xenon²Vouwframe rolstoel

De Xenon² zal je overtuigen van zijn eigentijdse en sprekende ontwerp met uitstekende rijeigenschappen. Het open frame gecombineerd met het lage gewicht zorgt voor makkelijke transfers in en uit een voertuig. Door het minimalistische ontwerp is de Xenon² de meest hanteerbare, stabiele en wendbare mobiliteits­oplossing voor jou.

Ongeëvenaarde vouwprestaties

Onze lichtgewicht rolstoel, de QUICKIE Xenon², staat bekend om zijn ongeëvenaarde vouwprestaties en zijn minimalistisch ontwerp.

Vanaf slechts 8.8 kg en met zijn unieke kruisframe in combinatie met een betrouwbare asplaat, is de Xenon² een ultralichte vouwframe rolstoel die makkelijk opgevouwen, opgetild en getransporteerd kan worden. De rolstoel heeft een slim design, zodat het een minimalistische stijl heeft dat je meestal ziet bij een actieve vastframe rolstoel.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested

Een ultralicht aluminium rolstoel met vouwframe

Met een vast-voorframe voor een strak en gestroomlijnd ontwerp met innovatieve technologiën, is de Xenon² de ideale match voor mensen met een actieve lifestyle die een ultralicht, maar een rigide rolstoel eisen, voor maximale rijprestaties.

Hydrovorm technologie verhoogt de sterkte van de rolstoel, maakt dunnere buiswanden mogelijk waardoor het totale gewicht wordt verlaagd. Door de warmtebehandeling van het aluminium is de Xenon² lichter en sterker dan een traditionele vouwframe rolstoel. Ervaar het zelf...

Het slimme achter het lichtgewicht vouwframe van de Xenon² is het 7020 aluminium dat wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Het zorgt voor meer stijfheid en weerstand dan bij een minimaal gewicht.

De combinatie van de ovaal gevormde framebuizen en 7020 aluminium dat gebruikt wordt in de ruimte- en luchtvaart verhoogt de constructiestijfheid en vermindert de flex, waardoor de energieoverdracht maximaal is tijdens het voortbewegen.

Een ultralicht aluminium rolstoel met vouwframe

Een ultralicht en compact vouwframe

Of je nu op zoek bent naar de beste rijeigenschappen of de meest compacte opvouwbare rolstoel... de Xenon² heeft het allemaal! Ervaar het zelf met deze ultralichte vouwframe rolstoel en sta gegarandeerd in de spotlight.

  • Over vouwen gesproken, aangezien deze actieve lichtgewicht rolstoel slechts 8.8 kg weegt (transportgewicht 6.3 kg), kan de Xenon² moeiteloos opgevouwen, getild en getransporteerd worden, bijvoorbeeld in en uit de auto. De aluminium 'latches' op het kruisframe zorgen dat de achterwielen parallel blijven staan tijdens het vouwen. Jouw Quickie Xenon² blijft stabiel, ongeacht de situatie.

  • Maar de overeenkomsten eindigen niet met het uiterlijk. De asplaat in combinatie met het kruisframe zorgt voor het stijve en stabiele gevoel van een vastframe rolstoel met dezelfde rijprestaties, maar met alle voordelen van een vouwframe rolstoel.

  • Het hart van de Xenon² is het unieke kruisframe die zo dicht onder de zitting zit dat hij nauwelijks is te zien. Dit geeft een zeer minimalistisch en open frame gevoel die je normaal zou associëren met een vastframe rolstoel.

  • De Quickie Xenon² kan met slechts één hand binnen enkele secon­den worden opgevouwen. Het gepatenteerde Quickie Locking System vergrendelt de lichtgewicht rolstoel automatisch wanneer deze wordt opgevouwen. Om de rolstoel weer uit te vouwen hoef je alleen op de hendel te drukken van het Quickie Locking System.

Een ultralicht en compact vouwframe

Een innovatief ontwerp

De QUICKIE Xenon² is net zo innovatief wanneer het aankomt op performance. Door ShapeLoc technologie te combineren met een ovaal gevormd rolstoelframe, kan de constructiestijfheid vergroot worden en wordt de 'flex' in de rolstoel verminderd. Dus je hebt niet alleen een rolstoel die makkelijk opgetild kan worden, je maximaliseert ook je snelheid en energieoverdracht met het vooruitduwen van je rolstoel!

Ik wil een pasafspraak maken

Licht en sterk!

Licht en sterk!

De QUICKIE Xenon² Hybrid heeft een versterkt rolstoelframe, maar wel dezelfde constructiestijfheid en rijeigenschappen als de Xenon² . Het voordeel van deze sterke Hybrid is dat het een maximale gebruikersgewicht heeft van 140 kg.

Instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

Het brede aanbod aan instelmogelijkheden maakt het gemakkelijk om de Xenon² aan te passen aan jouw individuele behoeften. Verandert je lifestyle of wil je je zithouding aanpassen? Dan is dit achteraf eenvoudig te doen! Met het finetunen van je Xenon² creëer je altijd de beste rijeigenschappen voor nu en in de toekomst.

Een maximum aan individualiteit

Wil je de rijeigenschappen van je rolstoel veranderen? Wijzig gewoon de zithoogte en het zwaartepunt door de asplaat eenvoudig te verplaatsen en vergeet ook niet om de hoek van de rugleuning aan te passen voor een ergonomische zithouding.

Eenvoudig instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

Ontworpen om aan jouw veranderende behoeften te voldoen. De asplaat op de Xenon² heeft een eenvoudige zithoogte-instelling door de asplaat adapter aan te passen. Dus het is niet nodig om de rolstoel af te staan om deze aanpassing aan te brengen.

De keuze uit twee asplaat adapters biedt een aantal instelmogelijkheden. De standaard asplaat (zwaartepuntinstelling: 40 - 120 mm) zorgt voor een eenvoudig instelbare zwaartepunt met gebruik van speciale afstandshouders, terwijl de lichtgewicht asplaat (zwaartepuntinstelling: 70 - 130 mm) omgekeerd gemonteerd kan worden voor meer zithoogte posities.

Stijl, dat is iets persoonlijks

Met het ruime aanbod aan oogstrelende framekleuren kan je de Xenon² nog persoonlijker maken en je onderscheiden van de rest! Creëer je eigen stijlvolle look met gekleurde onderdelen, zoals de ultralichte Carbotecture voorvorken die namelijk verkrijgbaar zijn in de stijlvolle kleuren zilver, blauw, rood, oranje en zwart, en kunnen eventueel gecombineerd worden met geanodizeerde voorwielen in dezelfde kleur!

Daarnaast is er een breed assortiment aan functionele opties en accessoires.

Op zoek naar een meer unieke stijl? Onze Built-4-Me afdeling kan de lichtgewicht rolstoel naar jouw persoonlijke wensen aanpassen.

Meer zitcomfort met een ergonimische zithouding

De rugbekleding is eenvoudig individueel in te stellen met de naspanbare spanbanden en beschikbaar in nylon (EXO Evo) en luchtdoorlatend (EXO Evo Pro). De rugbekleding beschikt over twee opbergruimtes waarvan eentje afsluitbaar is met een rits, verder is het mogelijk om 5 kleuraccenten te kiezen, namelijk zwart, zilver, oranje, blauw en rood.

Instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

2 modellen

Of je nu op zoek bent naar de beste rijeigenschappen of de meest compacte opvouwbare rolstoel, de Xenon² heeft het allemaal. Welk model wordt het? De gestroomlijnde Xenon² of de Xenon² SA met wegzwenkbare beensteunen? Er is altijd een Xenon² waarmee je gegarandeerd in de spotlight staat.

Ik wil een pasafspraak maken
Xenon² SA | lichtgewicht vouwframe rolstoel

QUICKIE Xenon² SA

High Performance Swing Away Technologie

QUICKIE Xenon² | lichtgewicht vouwframe rolstoel

QUICKIE Xenon²

Ongeëvenaarde vouwprestaties

Maak kennis met Yeray Betancor

"Ik was op zoek naar een rolstoel voor iemand met een actief leven, ik wilde dat het lichtgewicht, modern, opvouwbaar en makkelijk met één hand op te tillen was - en de QUICKIE Xenon² heeft het allemaal."

 

Vóór het ongeluk was ik een jongen die graag sport beoefende, gezellig met vrienden, goede gesprekken en alles wat te maken heeft met een gezonde lifestyle. Na het ongeluk ben ik nog steeds hetzelfde. Ik doe de dingen alleen anders.

Mijn leven veranderde in een seconde sinds die dag toen ik besloot om een ​​duik in het zwembad te nemen. Het enige dat ik me nog herinner is het duiken in het water, een klap op mijn hoofd krijgen en dat ik wakker werd in het ziekenhuis met een dwarslaesie op C6.

En wat gebeurde er later? Het voelde of het onmogelijk was om door te gaan na deze tegenslag... ik kan je verzekeren dat het anders is! En het kan op een ongelooflijke manier! Tegenwoordig werk ik als tv-presentator in een programma waarin ik met prominente mensen in onze samenleving praat over het leven.

Ik ben altijd een QUICKIE-fan geweest: actief en dynamisch, en ik denk dat de QUICKIE Xenon² het best bij mij past.

Instagram: @sir_yeray

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE Xenon².

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 430 mm
Zitbreedte:320 - 460 mm
Zitdiepte:340 - 500 mm
Zithoogte - voor:430 - 550 mm
Zithoogte - achter:370 - 500 mm
Zithoek:0 - 110 mm
Rughoogte:250 - 475 mm
Rughoekinstelling:-15° - +13°
Framehoek:80° of 88°
Frame inset:0 of 10 mm (elke zijde)
Camber:0°, 2° of 4°
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:110 kg
Gewicht vanaf:8,8 kg
Transportgewicht:6,3 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3