{

EMPULSE WheelDriveElektrische hulpaandrijving

Een uniek elektrisch ondersteuningssyteem voor de rolstoel. De WheelDrive is dé hulpaandrijving voor elektrische ondersteuning en is een combinatie van extra duwkracht bij het hoepelen en continue aandrijving.

Dé hulpaandrijving voor extra ondersteuning

De WheelDrive maakt gebruik van baanbrekende technologie en is hiermee uniek op het gebied van elektrische ondersteuning. Dit moet je zelf ervaren en je leven zal veranderen! De elektrische duwondersteuning biedt niet alleen extra duwkracht bij het hoepelen, ook is rijden met continu ondersteuning mogelijk door zijn unieke dubbele hoepelsysteem.

Verder weg, lastige hellingen, drempels of manoeuvreren in een kleine ruimte? Je kiest zelf de ondersteuning die je nodig hebt en je blijft actief en mobiel met jouw eigen rolstoel! Daarnaast zijn de rijeigenschappen van de WheelDrive makkelijk te programmeren naar jouw wensen.

De WheelDrive stimuleert actief bewegen, terwijl de belasting van spieren en gewrichten verminderd wordt.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested EMPULSE WheelDrive | elektrische ondersteuning
Ervaar het gemak van de WheelDrive

Bewegingsvrijheid

Ervaar het gemak van de WheelDrive

Wil je grotere afstanden afleggen, over moeilijk begaanbaar terrein rijden en tegen hellingen oprijden? Met de EMPULSE WheelDrive kost dit je veel minder moeite! Ook het manoeuvreren in kleine ruimtes gaat je makkelijker af. Wil je de rolstoel meenemen in de auto, dan kan je de achterwielen eenvoudig verwijderen.

Ervaar een verbeterde mobiliteit, meer bewegingsvrijheid en houd meer energie over voor een actief leven.

Altijd de juiste ondersteuning

Dubbele hoepeltechnologie

Altijd de juiste ondersteuning

De EMPULSE WheelDrive is meer dan een achterwiel dat extra ondersteuning biedt. Je profiteert van een unieke combinatie van extra kracht en een continue wielaandrijving. Met deze innovatieve oplossing behoort vermoeidheid tot het verleden. Er gaat een wereld voor je open!

De WheelDrive heeft een uniek concept met dubbele hoepels. Een grote ‘assist hoepel’ die elektrische ondersteuning geeft en een kleine ‘drive hoepel’ voor continue rijden. Uiteraard kan je makkelijk wisselen tussen beide hoepels. Zo heb je altijd de juiste ondersteuning!

Een ongekende rijervaring

Intuïtief gebruik

Een ongekende rijervaring

Het gebruik van je rolstoel met de extra kracht van je WheelDrive voelt heel natuurlijk. Je zal snel ontdekken hoe eenvoudig het is om het gebruik van beide hoepels af te wisselen. Dankzij de goed toegankelijke bediening op het wiel kan je het systeem eenvoudig in- en uitschakelen en van rijprofiel wisselen. Je profiteert van ondersteuning tot 10 km/u (assist hoepel) of 6 km/u (drive hoepel).

Daarbij hoef je je geen zorgen te maken dat je de controle verliest tijdens het gebruik. De terugrolbeveiliging zorgt ervoor dat je tijdens het oprijden van een heuvel voldoende tijd hebt om een nieuwe hoepelbeweging in te zetten, zonder dat de rolstoel naar achteren rijdt. Met het rijden naar beneden remmen de motoren automatisch af tot de maximale snelheid.

Makkelijk met je vinger te bedienen

Gebruiksvriendelijk

Makkelijk met je vinger te bedienen

De WheelDrive heeft een makkelijk en toegangelijke aan/uit-knop waarmee je de elektrische hulpaandrijving eenvoudig kan in- en uitschakelen. Met de softtouch knoppen erboven kan je het gewenste rijprofiel instellen en wisselen tussen de drie verschillende snelheden.

Past op vrijwel elke rolstoel

Aankoppelmogelijkheden

Past op vrijwel elke rolstoel

De WheelDrive kan worden gemonteerd op vrijwel alle bekende handbewogen en kantelrolstoelen. Dit zonder extra onderdelen of aanpassing van de rolstoel (‘snap-on principe’). Zo kan je gewoon in je eigen rolstoel blijven rijden. Wel zo prettig! En uiteraard kunnen de originele wielen als alternatief worden gebruikt.

In het combinatie-overzicht vind je een lijst van rolstoelen waarvan de fabrikant samen met ons heeft bepaald dat de WheelDrive veilig gemonteerd kan worden. Een voorwaarde is dat de ontvanger van de quick release assen een diameter asgat van 12 mm of 12,7 mm hebben. Daarnaast zijn ook bouwjaar, zwaartepuntinstelling en wielmaat van invloed. Staat je rolstoel niet in deze lijst, vraag dan je leverancier naar de mogelijkheden.

Combinatie-overzicht

Kan jij profiteren van de elektrische ondersteuning van de WheelDrive?

Geschikt voor jou?

Kan jij profiteren van de elektrische ondersteuning van de WheelDrive?

Ervaar je pijn in je armen en schouders of heb je krachtsvermindering? Wisselt je energieniveau sterk gedurende de dag? Of is continu hoepelen gewoon te belastend? Dan kan je voordeel hebben van de WheelDrive op jouw handbewogen rolstoel.

Let op: bij een verminderd cognitief vermogen en spasmen wordt gebruik van de WheelDrive afgeraden. Bediening met één hand en 'trippelen' gaan niet samen met de WheelDrive. Daarnaast is het niet mogelijk om de WheelDrive te gebruiken in combinatie met een aankoppelfiets, omdat hierdoor het elektronica van het hoepelsysteem defect raakt.

Makkelijk te vervoeren

Transporteren

Makkelijk te vervoeren

De WheelDrive achterwielen kan je eenvoudig van je rolstoel verwijderen, zo is de rolstoel makkelijk mee te nemen in onder andere de auto. Ook is de WheelDrive succesvol gecrashtest zodat een combinatie met een succesvol gecrashteste rolstoel veilig gebruikt kan worden als zitplaats in een motorvoertuig.

Ga je op reis met het vliegtuig? De WheelDrive beschikt over een IATA-certificaat en kan als bagage worden ingecheckt. Op vakantie kan je de activiteiten blijven ondernemen die je normaal gesproken gewend bent om te doen.

IATA-certificaat

De WheelDrive is succesvol gecrashtest!

Veiligheid

De WheelDrive is succesvol gecrashtest!

De WheelDrive is succesvol gecrashtest en kan eenvoudig gemonteerd worden op vrijwel alle bekende handbewogen rolstoelen. En dat zonder extra onderdelen of aanpassingen aan de rolstoel.

Dit betekent dat wanneer de WheelDrive geplaatst is op een goedgekeurde rolstoel de combinatie veilig is voor gebruik als een zitplaats in een gemotoriseerd voertuig. Tijdens het vervoer moet de WheelDrive wel uitgeschakeld zijn.

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de EMPULSE WheelDrive.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 43 mm
Maat aandrijfwiel/achterwiel:24ʺ
Prestatie/Gewichten
Maximale actieradius:12 of 20 km (drive/assist)
Snelheid:6 en 10 km/u (achterwaarts/voorwaarts)
Accu:3.8 Ah (NiMH)
Maximale obstakelhoogte:50 mm
Gewicht van het zwaarste onderdeel:9.7 kg
Gewicht vanaf:11.5 kg (per wiel)
Maximale gebruikersgewicht:130 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

De WheelDrive is gecrashtest (generatie 2019) en kan in combinatie met een rolstoel die ook is gecrashtest als zitplaats worden gebruikt in een auto.

Let op: De maximale belasting van de rolstoel moet met 20 kg worden verminderd (het gewicht van de WheelDrive).

De WheelDrive mag alleen aan het wiel worden gedragen. Bij vervoer in een auto mag het hoepelsysteem niet op de hoepels worden gelegd om schade aan de sensoren te voorkomen. Wanneer de WheelDrive op de rolstoel is gemonteerd, moet deze alleen in een rechtopstaande positie worden vervoerd en stevig worden vastgemaakt. Bij het inladen moet worden opgelet dat de hoepels niet beschadigd of belast worden.

Als de accu niet werkt, moet deze eerst volledig worden opgeladen. (Belangrijk: oplaadtijd is ongeveer 4 uur - let op, de LED op de oplader wordt groen als het laadproces is voltooid). Plaats de opgeladen accu terug en controleer opnieuw of de functie nu beschikbaar is. Plaats ook de accu aan de andere kant om te kijken of de storing aanwezig is.

Voer een accu-stresstest uit om te zien of de opgeladen accu beschadigd is (zie video).

De WheelDrive maakt gebruik van een metaalhybride accu en heeft daarom ook een IATA-certificaat beschikbaar. Het is dus geen probleem om de WheelDrive mee te nemen in het vliegtuig!

Ja, de achterwielen worden volledig vervangen door de WheelDrive - zelfs wanneer ze uitstaan.

 1 2 3 4