Rolstoelen / Quickie / Lichtgewicht rolstoelen / QUICKIE Xenon² SA

QUICKIE Xenon² SAVouwframe rolstoel

High Performance Swing Away Technologie

De Xenon² zal je overtuigen van zijn eigentijdse en sprekende ontwerp en uitstekende rijeigenschappen. Het open frame gecombineerd met het lage gewicht van de rolstoel zorgt voor makkelijke transfers in en uit een voertuig.
Door het minimalistische ontwerp te finetunen is de Xenon² de meest hanteerbare, stabiele en wendbare mobiliteits­oplossing voor jou. Met zijn indrukwekkende uitstraling, optimale constructiestijfheid, uitstekende rijeigenschappen en compacte afmetingen sta je zeker in de spotlight.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested Xenon² SA | lichtgewicht vouwframe rolstoel
Ultralicht vouwframe  gecombineerd met  optimale wendbaarheid

Ultralicht vouwframe gecombineerd met optimale wendbaarheid

Hoe maak je een rolstoel die slechts 10.3 kg weegt? Door gebruik te maken van hoogwaardige technologiën uit de fiets-, autorace- en vliegtuig­industrie. Alleen Quickie maakt gebruik van ShapeLoc Technologie bij het verwerkingsproces van de alumunium framebuizen. Hierdoor zijn wij in staat de Quickie Xenon² sterker en lichter te maken dan een traditionele vouwframe rol­stoel. Ervaar het zelf...

Ongeëvenaarde vouwprestaties

Ongeëvenaarde vouwprestaties

De Xenon² kan met slechts één hand binnen enkele seconden worden opgevouwen. Het gepatenteerde Quickie Locking System vergrendelt de Xenon² automatisch wanneer deze wordt opgevouwen. Om de rolstoel weer uit te vouwen hoef je alleen op de hendel te drukken van het Quickie Locking System.

Stijlvol in beweging

Stijlvol in beweging

Met het ruime aanbod aan oogstrelende framekleuren kan je de Xenon² nog persoonlijker maken en je onderscheiden van de rest!
Ook zijn er 5 opvallende geanodiseerde stijlen te kiezen voor je voorvork en voorwiel.
Verder is het mogelijk om je EXO Evo rugbekleding een kleuraccent te geven.
Daarnaast is er een breed assortiment aan functionel­e opties en accessoires.

De Xenon² series - beschikbaar in 2 modellen

De Xenon² series - beschikbaar in 2 modellen

Of je nu op zoek bent naar de beste rijeigenschappen of de meest compacte opvouwbare rolstoel, de Xenon² heeft het allemaal.
Welk model wordt het? De gestroomlijnde Xenon² met een maximale gebruikers­gewicht van 140 kg of de Xenon² SA met wegzwenkbare beensteunen? Ervaar het zelf met deze ultralichte vouwframe rolstoe­l, er is altijd een Xenon² waarmee je gegarandeerd in de spotlight staat.

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE Xenon² SA.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Zitbreedte:320 - 500 mm
Zitdiepte:340 - 500 mm
Zithoogte - voor:430 - 560 mm
Zithoogte - achter:370 - 500 mm
Zithoek:0 - 110 mm
Rughoogte:250 - 475 mm
Rughoekinstelling:-15° - +13°
Framehoek:75° of 85°
Camber:0°, 2° of 4°
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:125 kg
Gewicht vanaf:10,3 kg
Transportgewicht:7,8 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3