Zitten en Positioneren / Jay / Rugleuningen

Rugleuningen

Effectieve drukverdeling, met inachtneming van de unieke anatomische dimensie van elke cliënt - dat is de filosofie van JAY!

Onze betrouwbare zitkussens en rugleuningen bieden een optimale zitpositie en een posturale stabiliteit & ondersteuning, dat altijd makkelijk is te gebruiken of aan te passen.

JAY J3 rugleuning

JAY J3 rugleuning Rolstoelrugleuning

De steun in je rug!

  • Maximale gebruikersgewicht 225 kg
JAY J3 Carbon

JAY J3 Carbon Rolstoelrugleuning

Ervaar het zelf!

  • Maximale gebruikersgewicht 125 kg
JAY ZIP

JAY ZIP Rolstoelrugleuning

Dé positioneringskeuze voor kinderen

  • Maximale gebruikersgewicht 75 kg

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende voordelen, waaronder een verbeterde lichaamshouding en een goede uitlijning van de rugstructuur. Ook wordt de drukverdeling verbeterd, evenals stabiliteit, comfort en functionaliteit.

Positionering is een klinisch proces dat tot doel heeft een persoon met posturale stoornissen in een vereiste houding te plaatsen met behulp van ondersteunende middelen (inclusief een rugleuning en een zitkussen). Het doel is het verbeteren van kwaliteit van leven voor mensen met verminderde mobiliteit.

Decubitus is weefselschade die voornamelijk ontstaat door langdurige druk op een specifiek lichaamsgebied gedurende een langere periode. De bloedcirculatie en stofwisseling functioneren op die plaats beperkt tot zelfs niet.

De huid is de eerste laag van bescherming van het lichaam en het behoud hiervan is van cruciaal belang.

Of de rugleuning nu gemonteerd is op rolstoelen van Sunrise Medical of andere fabrikanten, het bvestigingssysteem van JAY zijn universeel en passen op een groot aantal rugbuizen.

European Seating Symposium

Is het toonaangevende evenement in Europa voor professionals, fabrikanten en leveranciers van zit- en ondersteuningstechnologie.

Lees meer