Elektrische rolstoelen / Zippie / Elektrische kinderrolstoelen

Elektrische kinderrolstoelen

Binnen of buiten, een elektrische rolstoel van Zippie heeft de prestaties en de wendbaarheid om je te brengen waar je wilt. Een drijvende kracht voor een zelfstandig leven. We hebben een ruim aanbod van aandrijfwielen, zitsystemen en bedieningssystemen. Je hebt altijd controle over je eigen onafhankelijkheid met Zippie.

ZIPPIE Q300 M Mini Kids

ZIPPIE Q300 M Mini Kids Elektrische rolstoel met midwielaandrijving

De compacte elektrische kinderrolstoel met een eenvoudig meegroeibaar zitsysteem

  • Midwielaandrijving (MWD)
  • Maximale snelheid van 10 km/u
QUICKIE Q300 M Mini Teens

QUICKIE Q300 M Mini Teens Elektrische rolstoel met midwielaandrijving

De compacte elektrische rolstoel voor tieners in de groei

  • Midwielaandrijving (MWD)
  • Maximale snelheid van 10 km/u

Veelgestelde vragen

Een elektrische kinderrolstoel heeft veel voordelen. Met een elektrische kinderrolstoel heeft een kind een stukje eigen vrijheid en mobiliteit terug. Daarbij zijn de rolstoelen zowel binnen- als buitenshuis te gebruiken en zijn ze makkelijk te besturen.

De elektrische kinderrolstoelen van Sunrise Medical hebben een ruime actieradius, die kan oplopen tot wel 40 km. De maximale actieradius per model lees je op onze uitgebreide productpagina’s. Een indicatie van het actuele bereik kan bij gebruik realtime aflezen op het scherm van de bedieningskast.

Het gewicht van de meeste elektrische kinderrolstoelen ligt tussen de 90 en 150 kg. Het gewicht wordt onder meer bepaald door het aantal elektrische verstellingen, de zwaarte van de accu’s en het zitsysteem. Het gewicht kan dus per model en configuratie verschillen. De specificaties staan vermeld op de productpagina van de betreffende rolstoel.

Een elektrische kinderrolstoel wordt (deels) vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) via je gemeente of via een PGB dat je als ouder/verzorger van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

Onze elektrische kinderrolstoelen zijn voorzien van een meegroeibaar zitsysteem. Hierdoor heeft een kind langer plezier van de kinderrolstoel. Het maximale gewicht dat deze kinderrolstoelen aankunnen varieert tussen 75-140 kg. Omdat ieder kind anders groeit is het lastig om hier precieze leeftijden te noemen. De elektrische kinderrolstoelen van Sunrise Medical zijn zo ontworpen dat wanneer je qua maat uit een kinderrolstoel gegroeid bent, je zo kan doorgroeien in een volwassen zitsysteem. De elektroncia, rolstoelonderstel en zitverstellingen zijn van veelal gelijk aan de kinderversie.

 1 2 3 

De elektrische kinderrolstoelen met midwielaandrijving van ZIPPIE, zoals de Q300 M Mini Kids, Salsa M² en Salsa M² Mini, zijn zeer intuïtief en hebben een compacte draaicirkel waardoor de elektrische rolstoel wendbaar is en je heel eenvoudig kan manoeuvreren in kleine ruimtes tijdens het spelen. De rolstoelen met midwielaandrijving zijn voorzien van geavanceerde veersystemen voor optimale rijcomfort, daarnaast is er een breed assortiment aan zit- en rugsystemen beschikbaar en keuze uit verschillende besturingsmogelijkheden voor meer onafhankelijkheid.

Opzoek naar een elektrische kinderrolstoel met voorwiel- of achterwielaandrijving? Bekijk dan de Luca Junior van het merk You-Q.