{

QUICKIE Krypton FVouwframe rolstoel

De meest instelbare ultra-lichtgewicht carbon rolstoel met vouwframe

De meest instelbare ultra-lichtgewicht carbon rolstoel met vouwframe

De QUICKIE Krypton F is een ultra-lichtgewicht vouwframe rolstoel met het vertrouwde minimalistisch ontwerp. De Krypton maakt gebruik van gepatenteerde ultramoderne carbon technologie en de lichtste materialen. Dit maakt de rolstoel buitengewoon sterk en extreem licht.

Ondanks het carbon rolstoelframe is de Krypton F perfect in te stellen naar jouw behoeften. Hierdoor heeft de Krypton indrukwekkende rijeigenschappen en reageert hij snel en direct bij een minimale inspanning.

Verder kan de Krypton voorzien worden van diverse opties, zoals een Carbon rugleuning voor meer rugondersteuning. Of creëer een stijlvolle look met een frame motief of gekleurde voorvorken, wielen of hoepels.

Door de verschillende instelmogelijkheden en lifestyle opties, het gebruik van de lichtste materialen en het tijdloos design van Quickie beleef je de meest ultieme rijvervaring.

De Krypton is ook beschikbaar als vastframe rolstoel, de Quickie Krypton R.

Pasafspraak regelen Prijslijst
QUICKIE Krypton F | ultra lichtgewicht rolstoel
Gepatenteerde carbon technologie

Gepatenteerde carbon technologie

Hoe maak je een rolstoel die slechts een vanaf gewicht heeft van 5.8 kg? Door gebruik te maken van ultramoderne carbon technologie en de lichtste materialen.
Quickie maakt als eerste gebruik van gepatenteerde carbon technologie waarbij de carbonvezel van het rolstoelframe naadloos wordt gevlochten. Dit maakt de Quickie Krypton F ultralicht, stabiel en makkelijk manoeuvreerbaar dan de meeste aluminium vouwframe rol­stoelen. Ervaar het zelf en voel het verschil...

Een carbon rolstoel die je kan blijven finetunen

Een carbon rolstoel die je kan blijven finetunen

Niet alleen het lichtgewicht ontwerp van de Krypton zal indruk op je maken, ook de hoge mate van instelbaarheid! De Quickie Krypton F is de enige vouwframe rolstoel van carbon die volledig is in te stellen en die ook instelbaar blijft. De rijeigenschappen zijn bijvoorbeeld makkelijk aan te passen met de traploze zwaartepuntinstelling. Pas de rughoek aan of finetune de zithoogte voor een betere zithouding, de Krypton F is eenvoudig naar jouw wensen in te stellen.

Een ultralichte rolstoel met ongeëvenaarde vouwprestaties

Een ultralichte rolstoel met ongeëvenaarde vouwprestaties

De carbon rolstoel kan met slechts één hand binnen enkele seconden worden opgevouwen. De Krypton F heeft een open frame design doordat het kruisframe dicht tegen de zitting zit. Hierdoor is hij eenvoudig en snel op te vouwen.
Het gepatenteerde Quickie Locking System vergrendelt de ultra lichtgewicht rolstoel automatisch wanneer deze wordt opgevouwen. Om de rolstoel weer uit te vouwen hoef je alleen op de hendel te drukken van het Quickie Locking System.

Creëer je eigen stijlvolle look met de gekleurde voorvorken en voorwielen

Creëer je eigen stijlvolle look met de gekleurde voorvorken en voorwielen

De ultralichte Carbotecture voorvorken zijn verkrijgbaar in vijf stijlvolle kleuren, namelijk zilver, blauw, rood, oranje en zwart en kunnen gecombineerd worden met de gekleurde geanodiseerde voorwielen!

De finishing touch

De finishing touch

De framecoating zorgt voor de finishing touch op je carbon rolstoel. De onderstaande coatings zijn mogelijk op de Quickie Krypton F:

  • Transparante coating: hoogglans of mat
  • Zwarte coating: hoogglans of mat
  • Zonder coating: natuurlijk carbon, de puurste variant met een gewichtsbesparing van 100 gram
Val op met een frame motief op je Krypton

Val op met een frame motief op je Krypton

Om op te vallen met je Krypton is het mogelijk om een frame motief te kiezen. Het stijlvolle frame motief is subtiel maar valt zeker op en zal perfect passen bij het tijdloze ontwerp van je rolstoel. De gelaserde flying pixels zijn te kiezen in de kleuren zilver, rood en blauw.

Ruim assortiment aan opties

Ruim assortiment aan opties

De talrijke mogelijkheden zorgen ervoor dat de Quickie Krypton de perfecte rolstoel is voor iedere situatie. De rolstoel biedt een ruim assortiment aan functionele en lifestyle opties, accessoires en instelmogelijkheden.

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE Krypton F.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 170 mm
Zitbreedte:320 - 460 mm
Zitdiepte:340 - 480 mm
Zithoogte - voor:430 - 550 mm
Zithoogte - achter:370 - 500 mm
Zithoek:0 - 110 mm
Rughoogte:250 - 475 mm
Rughoekinstelling:-15° - +13°
Framehoek:88° of 80°
Frame inset:10 mm
Camber:0°, 2° of 4°
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:110 kg
Gewicht vanaf:8,3 kg
Transportgewicht:5,8 kg

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3