{

QUICKIE NitrumVastframe rolstoel

Met precisie ontworpen om je energie om te zetten in beweging, zodat je met een minimale inspanning maximaal kan bewegen.

Gratis pasafspraak

De next level in ultralichte rolstoelen

Nitrum - de lichtste in zijn klasse, nauwkeurige instelmogelijkheden en innovatieve functies. Reageert direct en snel op elke beweging met zo min mogelijk energieverlies. Onze lange geschiedenis in het ontwikkelen van high-end lichtgewicht rolstoelen en de input van rolstoelgebruikers waren de drijvende kracht achter het ontwerp van deze QUICKIE ultralichte vastframe rolstoel. Bedoeld voor rolstoelgebruikers die op zoek zijn naar ongeëvenaarde rijprestaties, innovatieve details en een ruim aanbod aan opties om de perfecte pasvorm te krijgen.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested QUICKIE Nitrum | lichtgewicht rolstoel

Creëer jouw NITRUM

3D Visualizer

Onze online visualizer helpt je om de NITRUM van je dromen te creëren. Klik op de onderstaande knop om te beginnen.

Start
3D Visualizer

Bekijk het met Augmented Reality.

Ervaar de NITRUM in je eigen omgeving. Scan de QR-code met je smartphone en selecteer één van de configuraties die door rolstoelgebruikers zelf zijn voorgeselecteerd.

Gewicht & stijfheid

De lichtste in zijn klasse.

Innovatieve techniek op zijn best. High-tech materialen en principes om het gewicht te minimaliseren (complete rolstoel vanaf 6,5 kg) en de stijfheid van het frame te maximaliseren, zodat je sneller, verder en langer kan gaan zonder je zorgen te maken over vermoeidheid.

  • Met minder spanningspunten zijn de unieke ovale framebuizen van QUICKIE sterker dan de standaard ronde framebuizen. Daarnaast buigen ze minder snel onder druk en zijn ze lichter omdat er voor deze vorm minder materiaal nodig is.

  • Het frame is gemaakt van gehard 7020 aluminium en heeft een speciale warmtebehandeling ondergaan met behulp van onze gepatenteerde ShapeLoc technologie. De framebuizen zijn daardoor aanzienlijk dunner en lichter, zonder dat dit ten koste gaat van de sterkte.

  • Losse delen van het frame kunnen het gewicht verhogen en door trillingen energieverlies veroorzaken. De NITRUM is met de hand gelast tot een compleet frame. Dit zorgt ervoor dat je energie nog beter wordt overgebracht naar je lichtgewicht rolstoel.

  • De rughoekinstelling is van gesmeed aluminium en daardoor extreem stijf met vrijwel geen speling. Het is dus aanzienlijk energiezuiniger, zonder in te leveren op de instelbaarheid van de hoek en hoogte van de rugleuning.

De lichtste in zijn klasse.

Minimalistisch ontwerp

Een passend frame

Om de Nitrum (1) nog beter aan te laten sluiten aan jouw positioneringsbehoefte is er naast het bestaande open frame, ook een boxframe model ontwikkeld... De Nitrum Hybrid (3)! Beide modellen zijn ook leverbaar in een Pro versie, de Nitrum Pro (2) en de Nitrum Hybrid Pro (4), waarbij een aantal onderdelen zijn vastgelast. Zo is er altijd een Nitrum die bij jou past!

Cheat Sheet

Gepatenteerd instelbaar balhoofdsysteem

Optimale controle

Gepatenteerd instelbaar balhoofdsysteem

In plaats van meerdere gelaste delen bestaat het balhoofd uit één deel. De hoek (1) en hoogte (2) van het balhoofd is sterker, lichter en volledig instelbaar en kan gewijzigd worden om handelingen tijdens het rijden in de rolstoel te verbeteren.

De hoek wordt altijd afgestemd op 90°, afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren die gemaakt zijn met betrekking tot de zithoogte voor en zithoogte achter. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je de allerbeste rijeigenschappen, reactiesnelheid en voortbeweging krijgt.

Transporteren

Een unieke draai bij het neerklappen van de rugleuning.

Pak de gepatenteerde stabilisatiestang met één hand vast en draai (twist) eraan om de twist-lock rugleuning los te maken, op te vouwen en je rolstoel in de auto te tillen. Met de dubbele vergrendeling kan je dezelfde stang ook gebruiken om hem op te tillen. De zijkanten kunnen blijven zitten tijdens het vergrendelen.

Meer functies

Instelbaarheid

Past perfect bij JOU.

Je zithouding in de rolstoel bepaalt de efficiëntie van het hoepelen. Is je gewicht niet goed verdeeld dan kost het meer kracht om jezelf voort te bewegen en te manoeuvreren. Door de ruime maatvoering en vele positioneringsopties biedt de NITRUM een perfecte pasvorm voor een betere rijervaring en meer zelfstandigheid.

De eerste met geïntegreerde LED-verlichting.

Door gebruikers geïnspireerde innovaties

De eerste met geïntegreerde LED-verlichting.

LED-verlichting zit gemonteerd aan beide zijden van het voorframe en met drie standen (fel, gedimd en knipperend) verbetert het jouw zichtbaarheid. De verwijderbare Li-ion batterij kan eenvoudig worden losgekoppeld wanneer je deze wilt opladen of om 110 gram gewicht te besparen op je rolstoel.

Een sterke partner

Sterk en licht

Een sterke partner

De NITRUM HYBRID heeft een versterkt rolstoelframe, maar wel dezelfde constructiestijfheid en rijeigenschappen als de NITRUM. Het voordeel van deze sterke Hybrid is dat het een maximale gebruikersgewicht heeft van 140 kg.

Lorenzo & Irene

We ontdekken samen de wereld en gaan met een glimlach de beperkingen aan die ik onderweg tegenkomen.

Ik weet dat ik op mijn rolstoel kan vertrouwen!

We ontdekken samen de wereld en gaan met een glimlach de beperkingen aan die ik onderweg tegenkomen.
De PRO voor ervaren rolstoelgebruikers

Ongekende stijfheid

De PRO voor ervaren rolstoelgebruikers

Tijdens de ontwikkeling van de NITRUM serie was het doel om elk onderdeel van de rolstoel te optimaliseren in termen van gewichtsbesparing en om maximale stijfheid te bereiken. De PRO modellen zijn gebaseerd op dezelfde lichtgewicht constructie als de NITRUM met het open frame en het Hybrid frame.

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE Nitrum.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 170 mm
Zitbreedte:320 - 500 mm
Zitdiepte:340 - 500 mm
Zithoogte - voor:430 - 570 mm
Zithoogte - achter:370 - 500 mm
Zithoek:0 - 130 mm
Rughoogte:250 - 450 mm
Rughoekinstelling:-17.5° - +10°
Onderbeenlengte:220 - 520 mm
Framehoek:92°, 88° of 80°
Frame inset:0, 10 of 30 mm
Camber:0°, 3°, 6° of 9°
Zwaartepuntinstelling:20 - 104 mm
Maat achterwiel:24" of 25"
Maat voorwiel:3", 4", 5" of 6"
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:140 kg
Gewicht vanaf:7,5 kg
Transportgewicht:4,9 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.