{

JAY Balance Cryo FluidRolstoelkussen

Biedt bescherming door gebruik te maken van innovatieve technologiën die de huid actief verkoelt.

Gratis pasafspraak

Een revolutionaire stap in decubituspreventie

De Cryo Fluid technologie is een Fluid optie die beschikbaar is voor het JAY Balance zitkussen. Met het toevoegen van deze innovatieve technologie aan het zitkussen zorgt de Fluid Pad voor een actieve koeling van de huid waardoor het risico op decubitus significant vermindert.

Dit in combinatie met de stabiliserende, corrigerende en drukverdelende eigenschappen van het JAY Balance zitkussen geeft de hoogste mate van decubituspreventie.

Pasafspraak regelen Prijslijst
JAY Balance Cryo Fluid | Anti-decubitus zitkussen
Meerlaagse contour foambasis

Meerlaagse contour foambasis

Het JAY Balance zitkussen bestaat uit een stevige voorgevormde basis met daar overheen een zachte voorgevormde foamlaag met een open celstructuur. Het zachte schuim zorgt voor veel comfort en een verhoogde zittolerantie. Daarnaast biedt deze laag extra bescherming tegen doorzitten.

Ontworpen om de huid koel te houden

Ontworpen om de huid koel te houden

Met de traditionele zitkussens kan de temperatuur van het zitvlak van de huid oplopen tot 37°C, wat leidt tot een verhoogd risico op decubitus. Een verlaging van de huidtemperatuur van slechts 1°C kan het risico op huidbeschadiging al aanzienlijk verminderen.

De Cryo Fluid is ontworpen om de huid af te koelen binnen een therapeutisch temperatuurbereik van 28°C - 35°C, waardoor het risico op decubitus effectief wordt verlaagd. De koelere huidoppervlaktetemperatuur heeft als bijkomend voordeel dat het de kans op vocht veroorzaakt door plaatselijke transpiratie vermindert.

Biedt de hoogste mate van huidbescherming

Biedt de hoogste mate van huidbescherming

Deze video legt uit hoe Cryo Fluid-technologie de 4 risicofactoren voor decubitus tegelijk en actief aanpakt:

  1. Temperatuur: Cryo Fluid verlaagt de huidtemperatuur 8 uur lang tot het therapeutische temperatuurbereik.
  2. Vocht: Een koelere temperatuur van de huid vermindert de kans op transpireren onder het zitvlak.
  3. Drukkrachten: Cryo Fluid zorgt voor een gelijkmatig drukverdeling onder het zitvlak.
  4. Schuifkrachten: De Fluid Pad in combinatie met de rekbare hoezen vangt schuifkrachten goed op waardoor decubitus minder snel ontstaat.
Warmte verlaat het zitvlak en verkoelt de huid

Warmte verlaat het zitvlak en verkoelt de huid

Cryo Fluid bevat miljoenen micropareltjes gevuld met paraffinewax die smelt bij een bepaalde temperatuur. Omdat de huidtemperatuur warmer is dan de omgevingstemperatuur van de Cryo Fluid, wordt de warmte van de huid geabsorbeerd door de microparels en begint de wax binnenin actief te smelten. Dit zorgt voor een verlaging van de huidtemperatuur binnen het therapeutisch temperatuurbereik.

Een langdurig effect

Een langdurig effect

Naast de miljoenen micropareltjes gebruikt Cryo Fluid ook grafietfilamenten vanwege zijn hoge capaciteit om warmte effectief over de hele Fluid pad te verspreiden.

De Cryo Fluid blijft warmte uit de huid trekken totdat alle wax in de micropareltjes volledig is gesmolten. Dit actieve koelingsproces kan tot acht uur * lang duren. Gedurende deze tijd wordt het huidoppervlak van de gebruiker gekoeld tot de optimale temperatuur om decubitus te voorkomen.

De micropareltjes zullen van nature opnieuw stollen, nadat de vloeistof terugkeert naar de omgevingstemperatuur.

*Interne testgegevens bij 25°C. Resultaten kunnen variëren.

Het ideale therapeutisch temperatuurbereik

Het ideale therapeutisch temperatuurbereik

De Cryo Fluid technologie wordt ondersteund door studies die ontdekt hebben dat het afkoelen van de huid van 36°C naar 28°C gelijk staat aan het verlagen van de druk met 29%.

Dit kan de ideale oplossing zijn voor rolstoelgebruikers met een verhoogde huidtemperatuur zoals bij:

  • MS, CP, NAH en CVA
  • hoge dwarslaesies
  • obesitas
  • aandoeningen aan de schildklier
  • ziekten zoals Non-Hodgkins lymfoom, leukemie, bot- en/of leverkanker
  • actieve en sportieve gebruikers
Extra insert-mogelijkheden

Extra insert-mogelijkheden

Naast Cryo Fluid technologie is het JAY Balance zitkussen ook verkrijgbaar met Flow Fluid of Air insert.

Positioneringsmogelijkheden

Positioneringsmogelijkheden

Voor het JAY Balance zitkussen zijn positioneringselementen beschikbaar. Deze bestaan uit ab- en adductiewiggen, dijbeenondersteuning en bekkenscheefstandcorrectors. Deze kunnen samen of los van elkaar gebruikt worden, zodat voldaan kan worden aan de individuele behoefte in comfort en/of positionering.

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de JAY Balance Cryo Fluid.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale breedte:40 - 60 cm
Totale hoogte:7.5 of 10 cm
Totale diepte:38 - 60 cm
Gewichten
Gewicht vanaf:3 kg
Maximale gebruikersgewicht:225 kg
Productopties
Hoessoort:Incontinentie, Microclimatic en Stretch
Type zitkussen:Cryo Fluid

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.