{

QUICKIE Neon²Vouwframe rolstoel

Deze compacte alleskunner herbergt een maximum aan mogelijkheden, verpakt in een karakteristiek en sprekend ontwerp. Door het kruisframe en de neerklapbare rugleuning, kan je de QUICKIE Neon² makkelijk en compact op­vouwen.

Individueel instelbaar voor een actief leven

De Neon² combineert een open frameconcept met een stijlvol ontwerp en is heel licht van gewicht. Deze aluminium rolstoel heeft ondanks zijn vouwframe een goede stabiliteit. Dit komt doordat het zitframe zit ingeklemd tussen de zijframe delen, waardoor de rolstoel een ongekende stijfheid heeft voor een vouwframe rolstoel!

De Neon² heeft wegzwenkbare beensteunen die eenvoudig zijn uit te nemen voor een makkelijke transfer in en uit de rolstoel.

Bovendien is deze vouwframe rolstoel licht van gewich­t met een vanaf gewicht van 11,5 kg. De Neon² is de perfecte rolstoel voor vrijwel alle omstandig­heden en presteert overtuigend op ieder gebied.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested

De perfecte reisgenoot!

Of je nu een bakkie gaat drinken met een vriend, gaat shoppen met een vriendin of de taxi wilt nemen om op je plaats van bestemming te komen. Het is allemaal geen probleem met de compacte QUICKIE Neon².

De rolstoel is de ideale mix van een compacte aluminium vouwframe rolstoel met vele instelmogelijkheden. Het open frame design gecombineerd met het lage gewicht van de rolstoel zorgt voor makkelijke transfers in en uit een voertuig. Door zijn compactheid en wendbaarheid is de Neon² de ideale rolstoel voor de dagelijkse activiteiten buiten de deur, maar ook zeker thuis.

Maximale instelmogelijkheden

Met het finetunen van de QUICKIE Neon² creëer je altijd de beste rijeigenschappen wanneer je stabieler of actiever wilt rijden.

  • Het zitframe van de Neon² zit ingeklemd tussen de zijframe delen, waardoor de rolstoel een ongekende stijfheid heeft voor een vouwframe rolstoel! Daarnaast zorgt het kruisframe voor een goede geleiding tijdens het op- en uitvouwen van de aluminium rolstoel.

  • Met wegzwenkbare beensteunen is het heel makkelijk om een transfer in en uit de rolstoel te maken, doordat je de beensteunen eenvoudig weg kan klappen. Dit geeft meer ruimte voor een transfer. Door het wegklappen of het er afhalen van de beensteunen kan de volledige ruimte gebruikt worden bij het trippelen en dit gaat helemaal ideaal wanneer de Quickie Neon² is voorzien van een verlaagd hemi-frame!

    Als je gebruik maakt van wegzwenkbare beensteunen is het ook eenvoudig om één beensteun te vervangen voor een andere functionele optie, zoals een comfort beensteun wanneer je been in een bepaalde hoek moet blijven.
    Ook is het mogelijk om een amputatiesteun te plaatsen. Verder kan je uit twee beensteunen (70° of 80°) kiezen met een onderbeenlengte van 220 - 510 mm. Hoe hoger de graden van de beensteun, hoe compacter de rolstoel wordt. Dit zorgt ervoor dat je de rolstoel heel compact kan vervoeren in bijvoorbeeld een auto.

  • De unieke open achterzijde van het aluminium frame zorgt ervoor dat de Neon² ruimtebesparende afmetingen heeft en dus heel compact is. De rolstoel heeft een eenvoudig vouwmechanisme dat de positie van de rolstoel automatisch corrigeert wanneer deze is opgevouwen en is hierdoor makkelijk te hanteren.

    Met een neerklapbare rugleuning (optie) is de rolstoel nog compacter als hij is opgevouwen, waarmee de stoel moeiteloos in de kleinste auto past!

  • Met de duurzame aluminium asplaat is het eenvoudig om aanpassingen te doen aan de zithoogte, zithoek en zwaartepunt. Moet de hoek van de rugleuning worden aangepast? Dit is heel makkelijk te doen via de aluminium rughoekinstelling en je kan zelfs in de rolstoel blijven zitten. Het is ook mogelijk om de hoogte van de rugleuning en de naspanbare rugbekleding in te stellen.

Maximale instelmogelijkheden

Een stijlvolle look met een persoonlijk tintje!

De QUICKIE Neon² is een aluminium rolstoel met persoonlijkheid en stijl voor actieve gebruikers. Dit gecombineerd met het strakke ontwerp en de enorme hoeveelheid functionele opties kan je je persoonlijkheid terug laten komen in de individualiteit van de rolstoel.

Instelbaar naar jouw wensen

Wil je de rijeigenschappen van je rolstoel veranderen? Wijzig dan de zithoogte en het zwaartepunt door de asplaat eenvoudig te verplaatsen en vergeet ook niet om de hoek van de rugleuning aan te passen voor een ergonomische zithouding.

Eenvoudig instelbaar naar jouw persoonlijke wensen

Ontworpen om aan jouw veranderende behoeften te voldoen. De zithoogte en het zwaartepunt op de Neon² is eenvoudige in te stellen door de asplaat adapter aan te passen. Daarnaast is het eenvoudig om de zithoogte voor en zithoogte achter in te stellen aan jouw wensen.

De keuze uit twee asplaat adapters biedt een aantal instelmogelijkheden. De standaard asplaat (zwaartepuntinstelling: 20 - 120 mm) zorgt voor een eenvoudig instelbare zwaartepunt, terwijl de lichtgewicht asplaat (zwaartepuntinstelling: 50 - 120 mm) omgekeerd gemonteerd kan worden voor meer zithoogte posities.

Door de camber (0° tot 4°) aan te passen wordt de Neon² wendbaarder, waardoor je makkelijker in kleine ruimtes kan manoeuvreren.

Stijl, dat is iets persoonlijks

Met het ruime aanbod aan oogstrelende framekleuren kan je de Neon² nog persoonlijker maken en je onderscheiden van de rest! Creëer je eigen stijlvolle look met gekleurde onderdelen, zoals de aluminium, single arm of Carbotecture voorvorken die verkrijgbaar zijn in de kleuren zilver, oranje en zwart welke eventueel gecombineerd kunnen worden met geanodizeerde voorwielen in dezelfde kleur!

Daarnaast is er een breed assortiment aan functionele opties en accessoires.

Op zoek naar een meer unieke stijl? Onze Built-4-Me afdeling kan de lichtgewicht rolstoel naar jouw persoonlijke wensen aanpassen.

Meer zitcomfort met een ergonomische zithouding

De rugbekleding is eenvoudig individueel in te stellen met de naspanbare spanbanden en beschikbaar in nylon (EXO Evo) en luchtdoorlatend (EXO Evo Pro). De rugbekleding beschikt over twee opbergruimtes waarvan eentje afsluitbaar is met een rits. Verder is het mogelijk om 5 kleuraccenten te kiezen, namelijk zwart, zilver, oranje, blauw en rood.

Meer rugondersteuning nodig tijdens het zitten in de rolstoel? Bekijk dan ook ons uitgebreide JAY assortiment voor de verschillende zitkussens en rugleuningen.

Bezoek ons JAY assortiment

Een stijlvolle look met een persoonlijk tintje!

De ideale zithouding met JAY!

Een ruim assortiment aan zitkussens en rugleuningen van JAY zijn verkrijgbaar voor de Neon². Zo bieden we een oplossing voor elke klinische behoefte en zorgen we voor de best mogelijke positionering.

Meer informatie
JAY Lite | Preventief anti-decubitus zitkussen

JAY Lite

Extreem licht zitkussen, optimale ventilatie en stabiliteit

JAY Easy Visco | Preventief anti-decubitus zitkussen

JAY Easy Visco

Ideale pasvorm in combinatie met stabiliteit

JAY Soft Combi P | Positioneringskussen

JAY Soft Combi P

Een stevig zitkussen met extra stabiliteit

JAY Balance | Anti-decubitus zitkussen

JAY Balance

Biedt stabiliteit, positionering, comfort en bescherming van de huid.

Maak kennis met Patricia Santana

Toen ik 11 jaar oud was, werd ik gediagnosticeerd met transverse myelitis, een ontsteking van het ruggenmerg. Het gebeurde allemaal plotseling. Voor die tijd had ik nog nooit gezondheidsproblemen gehad en van de één op andere dag zat ik in een rolstoel en was ik verlamd vanaf mijn borst naar beneden.

Ik heb een passie voor mode en make-up en kan urenlang door een tijdschrift bladeren, video's kijken of lekker shoppen. In 2015 kwam mijn droom uit toen ik het eerste Spaanse model in een rolstoel werd en de catwalk van de New York Fashion Week over rolde.

Ik droom ervan om te leven van iets dat ik zelf heb opgebouwd en dat anderen motiveert. Ik word geïnspireerd door hen die zichzelf overwinnen, die elke dag wakker worden en risico's durven te nemen voor wat ze willen. Daarnaast ben ik dol op het lezen van inspirerende verhalen over mensen die alles hebben bereikt en met niets zijn begonnen.

Het leven stopt niet wanneer je in een rolstoel zit, maar het veranderd en het is de perfecte gelegenheid om jezelf elke dag te overwinnen. Om achteraf te kijken en te zien wat je hebt bereikt is geweldig!

Instagram: @patriicia_stna

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE Neon².

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Zitbreedte:300 - 500 mm
Zitdiepte:340 - 500 mm
Zithoogte - voor:350 - 570 mm
Zithoogte - achter:330 - 530 mm
Zithoek:0 - 110 mm
Rughoogte:250 - 475 mm
Rughoekinstelling:-15° - +13°
Framehoek:70° of 80°
Camber:0°, 2° of 4°
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:140 kg
Gewicht vanaf:11,5 kg
Transportgewicht:9,2 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3