QUICKIE HeliX²Vouwframe rolstoel

Multi dimensionaal

Een robuuste lichtgewicht met actieve eigenschappen. Eenvoudig te bedienen, eenvoudig aan te meten en eenvoudig in onderhoud. Een echte Classic.

Veelzijdig in zijn oorsprong.

 

Brochure aanvragen Prijslijst
Crash Tested QUICKIE HeliX² | vouwframe rolstoel
Naspanbare rugleuning

Naspanbare rugleuning

De rugleuning heeft 7 naspanbare straps en de rughoogte is in te stellen tussen 35-50 cm voor optimaal comfort.

Asplaatinstelling

Asplaatinstelling

De asplaat van de HeliX² kan eenvoudig worden aangepast voor zowel de zithoogte als het zwaartepunt, voor een betere positionering van de gebruiker.

Functionele lifestyle opties

Functionele lifestyle opties

Kies uit een selectie van lichtgewicht stijlvolle achterwielen, voorwielen en banden om jouw actieve lifestyle weerspiegelen.

Mogelijk met Jay Comfort

Mogelijk met Jay Comfort

Op de Quickie HeliX² is er een uitgebreid assortiment aan Jay Comfort zittingen en rugleuningen mogelijk, de Quickie HeliX² Comfort.

 

 

Een brochure en prijslijst aanvragen

Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een brochure aanvraag?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mail te sturen met de brochure en prijslijst die je hebt aangevraagd. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit bekendmaken of delen met iemand anders. Je gegevens worden opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en worden 3 dagen bewaard.

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 200 mm
Zitbreedte:380 - 600 mm
Zitdiepte:410 - 510 mm
Zithoogte - voor:350 - 530 mm
Zithoogte - achter:350 - 530 mm
Zithoek:0° - 6°
Rughoogte:350 - 500 mm
Rughoekinstelling:-5° - +20°
Camber:0° of 3°
Prestatie/Gewichten
Type:70° / 80°
Maximale gebruikersgewicht:125 kg (170 kg Heavy Duty frame)
Gewicht vanaf:14 kg
Transportgewicht:8,2 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

De totale breedte van je rolstoel vind je in de gebruikershandleiding. Belangrijk om te weten als het om handbewogen rolstoelen gaat, is dat de totale breedte snel toeneemt wanneer de achterwielen in camber staan. Zo wordt een rolstoel met 6 graden camber en 24” achterwielen 80 mm breder dan een rolstoel met 0 graden camber.

Camber is de hoek van de achterwielen van de rolstoel ten opzichte van de grond. Standaard staan de achterwielen in een hoek van 90 graden ten opzichte van de grond, dus de camber meting is 0. Een camber (meestal gezien bij sportrolstoelen) past de hoek van de achterwielen naar binnen aan, zodat ze makkelijker zijn vast te pakken - wat helpt bij het manoeuvreren van de rolstoel met minder kracht.

De keuze van de wielmaat van je achterwielen is afhankelijk van je situatie en gebruik. Ga jezelf hoepelen/ trippelen of word je geduwd. Wanneer je geduwd wordt dan heb je kleine achterwielen nodig, ga je jezelf voortbewegen dan heb je grotere achterwielen nodig.

Lichtgewicht rolstoelen worden gemaakt van lichtgewicht aluminium of titanium. Daarom zijn ze aanzienlijk lichter en makkelijker voort te bewegen dan een standaard rolstoel. Ideaal voor mensen die van een actieve lifetyle houden. Lichtgewicht rolstoelen bieden ook meer aanpassingen en zijn makkelijker te personaliseren.

Wij bieden verschillende soorten handbewogen rolstoelen aan: ultra-lichtgewicht rolstoelen voor kinderen en volwassenen, lichtgewicht rolstoelen voor kinderen en volwassenen, sportrolstoelen, kantelrolstoelen voor kinderen en volwassenen en standaard rolstoelen.

 1 2 3