{

QUICKIE Life RVastframe rolstoel

Robuust met een eigentijds ontwerp

Robuust met een eigentijds ontwerp

Met de gebruikte innovatieve technologieën heeft de Life R een hoge contructiestijfheid en is het de ideale combinatie tussen individualitei­t en perfecte rijeigenschappen met uitgebreide instelmogelijk­heden. Het lichte gewicht van de rolstoel zorgt ervoor dat de gebruiker zich makkelijker kan voortbewegen en dat er minder druk is op de schouders, armen en handen.

De Life R heeft een vast voorframe van 75° of 85° en er is een mogelijkheid voor een 2 cm frame-inset op de 85° voorframe.

Pasafspraak regelen Prijslijst
Crash Tested QUICKIE Life R | actief vastframe rolstoel
De ideale zitpositie instellen

De ideale zitpositie instellen

Om de ideale zitpositie te krijgen is het mogelijk om de zithoogte via de asplaat in 7 verschillende standen in te stellen. Daarnaast kan de camber ingesteld worden tussen de 0° - 4°, zodat de achterwielen in de juiste hoek staan. Dit is allemaal eenvoudig in te stellen zonder extra onderdelen.
Rughoekinstelling

Rughoekinstelling

De rughoekinstelling kan worden ingesteld van -12° tot +8° (in stappen van 4°). De lichtgewicht rughoek is eenvoudig aan te passen en voorzien van een rugvergrendeling, zodat de rugleuning op zijn plaats blijft tijdens het tillen.

Balhoofdinstelling

Balhoofdinstelling

Om de optimale rijeigenschappen te bereiken moet de voorvork goed ingesteld worden. Dit is eenvoudig en snel aan te passen met het balhoofdsysteem, waardoor de stabiliteit en de rijprestaties verbeteren. Daarnaast kan er uit 3 verschillende voorvork maten worden gekozen om de ideale zithoogte te bereiken.

Uitgebreid assortiment aan opties

Uitgebreid assortiment aan opties

Zoals kledingbeschermers met spatbord, uitneembare zijkanten, verstelbare armsteunen, opklapbare voetplaten, verschillende soorten remmen, diverse soorten voor- en achter­wielen, wegzwenkbare anti-tip voorziening, een krukhouder, etc.

Koppel de nieuwe Attitude aankoppelfietsen aan je Life R en ervaar vrijheid als nooit tevoren!

Koppel de nieuwe Attitude aankoppelfietsen aan je Life R en ervaar vrijheid als nooit tevoren!

Of je nu wilt gaan sporten of je mobiliteit wilt vergroten, er is altijd een Attitude die perfect bij jou past. De Manual versie is licht van gewicht en sportief. Wil je tijdens het rijden elektrische ondersteuning? Dan is de Hybrid versie echt iets voor jou! Heb je toch liever een volledig elektrische versie, dan is dit geen probleem met de Power versie.

Als je rijdt met de Attitude zal je je afvragen waarom je het nog nooit eerder hebt geprobeerd!

Ontdek de Attitude aankoppelfietsen

Maak vandaag nog een afspraak voor een passing met de QUICKIE Life R.

Wil je eerst een brochure ontvangen? Geen probleem, selecteer de optie en we mailen het naar je toe. Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een product passing?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mailbevestiging te sturen en om contact met je op te nemen om jouw product passing te regelen met ons of een dealer van Sunrise Medical. Maak je geen zorgen, we zullen je persoonlijke gegevens niet aan iemand doorgeven voordat we dit van tevoren met je hebben besproken en om jouw toestemming hebben vraagt. De informatie die je aan ons geeft, wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en wordt zo lang bewaard als nodig is om aan jouw verzoek te voldoen (en niet langer dan 1 jaar).

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrieven

Afmetingen
Totale breedte:ZD + 200 mm
Zitbreedte:340 - 480 mm
Zitdiepte:360 - 500 mm
Zithoogte - voor:390 - 500 mm
Zithoogte - achter:360 - 470 mm
Zithoek:0° - 12°
Rughoogte:250 - 450 mm
Rughoekinstelling:-12° - +8°
Framehoek:75° of 85°
Frame inset:20 mm per zijde
Camber:0° - 4°
Prestatie/Gewichten
Type:75° of 85°
Maximale gebruikersgewicht:125 kg
Gewicht vanaf:11 kg
Transportgewicht:8 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3