QUICKIE M6Obesitas rolstoel

De lichtgewicht in XXL

De Quickie M6 heeft een maximaal gebruikersgewicht van 295 kg en is leverbaar tot een zitbreedte van 75 cm.

Een ideale rolstoel voor obesitas patiënten. De rolstoel wordt gemaakt van hoogwaardig staal, maar weegt slechts 24 kg.

Brochure aanvragen Prijslijst
QUICKIE M6 | vouwframe rolstoel
Instelbare rughoogte

Instelbare rughoogte

Rughoogte is in 4 hoogtes instelbaar om een optimale positie te krijgen.

Instelbare zwaartepunt en zithoogte

Instelbare zwaartepunt en zithoogte

De standaard asplaat biedt 2 zwaartepunt instelmogelijkheden en
2 zithoogte-instellingen. Een derde zithoogte (43 cm) kan worden bereikt door de optionele "low position" asplaat.

Stabilisatiestang

Stabilisatiestang

Een vaste stabilisatiestang voor versterking van het rugframe.

Een brochure en prijslijst aanvragen

Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een brochure aanvraag?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mail te sturen met de brochure en prijslijst die je hebt aangevraagd. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit bekendmaken of delen met iemand anders. Je gegevens worden opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en worden 3 dagen bewaard.

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 23 cm
Zitbreedte:55 - 75 cm
Zitdiepte:45 - 55 cm
Zithoogte - voor:43 - 51 cm
Zithoogte - achter:43 - 51 cm
Zithoek:
Rughoogte:42,5 - 51 cm
Camber:
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:295 kg
Gewicht vanaf:24 kg

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Downloads

Documentatie

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3