Improving people's lives blog > Ouder en kind > Ook ik wil op vakantie!

Ook ik wil op vakantie!

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Er even tussenuit gaan als gezin, samen genieten van een onbezorgde vakantie. Dit klinkt toch heerlijk? Maar wanneer je kind een beperking heeft, kan dit een behoorlijke uitdaging zijn. Het Ronald McDonald Kinderfonds heet juist deze gezinnen van harte welkom!

De Ronald McDonald Kinderfonds vakantiehuizen

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft drie aangepaste vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen en jongeren (0 t/m 25 jaar) met een chronische ziekte en/of beperking.

De vakantiehuizen staan op de mooiste plekjes van Nederland:

Kindervallei in Valkenburg aan de Geul.

Deze vakantiehuizen hebben elk een aantal appartementen van 4-6 personen. De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en volledig aangepast. Zo is er een aangepaste badkamer, hoog-laag bed, tilliften, een snoezelruimte, kinderdouche/toiletstoel en jongeren douche/toiletstoel. Er is zelfs een familiebadruimte met douchebrancard indien nodig.

De camberstand bij een tennisrolstoel.Maar ook aan de funfactoren is gedacht: zoals een (aangepaste en rolstoelvriendelijke) speeltuin waar kinderen met en zonder beperking heel goed samen kunnen spelen. Verder is er een inpandige glijbaan over twee verdiepingen, een speelkamer met voldoende computers, tafelvoetbal en een ballenbak.

Bij elk vakantiehuis is in de omgeving genoeg te doen: denk aan dierentuin GaiaZOO en de rolstoeltoegankelijke mergelgrotten in Zuid-Limburg bij vakantiehuis Kindervallei.
Of bij Huis Arnhem aan het Openlucht Museum, de Veluwe, Burgers Zoo of Ouwehands Dierenpark en de rolstoeltoegankelijke stad Arnhem.

In Friesland bij de Hoeve is een prachtig rolstoelwandelpad, het filmhuis in Drachten dat rolstoeltoegankelijk is en het familiepark van Friesland AquaZoo. Daarnaast ligt er bij elk vakantiehuis een zwembad in de buurt.

Bekijk de video hieronder om een leuke impressie te krijgen.

Onbezorgd op vakantie gaan kan dus ook wanneer je kind een beperking heeft

Al is het maar een (mid)week of een weekend, zo kan jij en je gezin er thuis weer tegenaan. En opa en oma kunnen natuurlijk ook mee!

Door de steun van sponsoren, donateurs en vrijwilligers hebben ze de prijs laag kunnen houden. En juist dat is belangrijk aangezien er al zoveel zorgkosten op een gezin met een kind met een beperking afkomen.

Een gezin betaalt:

  • € 35,- per nacht voor een 4-6 persoons appartement in het laagseizoen
  • € 50,- per nacht voor een 4-6 persoons appartement in het hoogseizoen

Klein meisje gezellig aan het kleuren.

Wil je meer weten over deze vakantiehuizen, de mogelijkheden en activiteiten of de beschikbaarheid? Kijk dan op de site van het Ronald McDonald Kinderfonds of lees de online vakantiefolder.

En post zeker jullie vakantiefoto’s en ervaring op onze facebook pagina!