Improving people's lives blog > Senioren > Leuke uitjes met je rollator

Leuke uitjes met je rollator

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Als je niet goed ter been bent en je dus afhankelijk bent van een rollator, kan het soms een belemmering zijn om leuke activiteiten te ondernemen. Toch zijn er genoeg uitjes die je prima kunt doen als je met een rollator loopt.

Welke uitjes zijn leuk met een rollator?

Er zijn echt heel veel uitjes die je kunt doen, ook als je met een rollator loopt. Hieronder hebben wij een aantal van onze favoriete uitjes opgesteld die je prima kunt doen als je afhankelijk bent van je rollator.

Uitje 1: Bezoek een museum

Heel veel musea zijn prima toegankelijk voor mensen die met een rollator lopen. Doordat we in Nederland veel verschillende soorten musea hebben, is er altijd wel eentje die je leuk vindt om te bezoeken. Ga je op stap met de (klein)kinderen? Dan is het Archeon in Alphen aan de Rijn zeker een aanrader! Ben je meer een liefhebber van kunst? Dan is bijvoorbeeld het Groninger Museum zeker een aanrader. Dit museum is ook nog eens goed te bereiken met het OV.

Uitje 2: Op bezoek bij de dieren

Ook een dierentuin is een heel geschikt uitje voor zowel jong als oud. Of je nu in een rolstoel zit of met een rollator loopt; dierentuinen zijn uitermate geschikt om een dagje te bezoeken. Dierentuinen beschikken over veel plekken waar je even kunt rusten op een bankje of stoel terwijl je naar de prachtige dieren kijkt. Daarnaast zijn de paden in een dierentuin gemaakt om te kunnen bewandelen met bijvoorbeeld een kinderwagen, buggy, rolstoel en rollator. Hierdoor is het eenvoudig om met je rollator van verblijf naar verblijf te wandelen.

Uitje 3: Kies een leuke wandelroute

Het lijkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar er zijn heel veel toegankelijke wandelroutes te vinden die je prima kunt wandelen met je rollator. Vaak zijn dit korte routes in prachtige natuurgebieden, zodat je zelfstandig de wandeling kunt maken.

Waar moet je op letten als je op stap gaat met je rollator?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je op pad gaat met je rollator. Zo is het handig om een rollator voor buiten te hebben als je vaak buiten de deur wandelt met je rollator. Deze is voorzien van grotere comfortabele banden waardoor je op verschillende ondergronden veilig kunt lopen.

Daarnaast is het ook handig om een aantal accessoires op je rollator te monteren als je er vaak mee weg gaat. Denk aan een rugsteun bijvoorbeeld. Door een rugsteun op je rollator te monteren, kun je overal waar je heen gaat even rusten. Ook een paraplu met houder is geen slecht idee, aangezien het in Nederland nog wel eens regent!

Uitrusten op de rollator met de comfortabele rugsteun.

Zorg er voor dat je rollator goed afgesteld staat. Zeker als je van plan bent om langere stukken te gaan wandelen met je rollator, is het belangrijk dat deze op de juiste hoogte staat. Hiermee voorkom je nek- en schouderpijn!

Ga je met het OV naar je bestemming? Lees hier dan onze tips voor reizen met je rollator in het OV.