Improving people's lives blog > Senioren > Wat kan ik doen met een oude rollator?

Wat kan ik doen met een oude rollator?

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Veel mensen vragen zich af wat ze met een oude rollator kunnen doen. Bijvoorbeeld omdat ze een nieuwe rollator hebben gekocht, of via een familielid een oude rollator in handen hebben gekregen. Je kan een oude rollator natuurlijk naar de milieustraat brengen, zodat de materialen en de onderdelen worden gerecycled. Zolang de rollator geen al te ernstige defecten vertoont, is dit echter niet nodig. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden om de rollator een tweede leven te geven en er andere mensen blij mee te maken.

Oude rollator inleveren bij de leverancier

Soms kan je jouw oude rollator inleveren bij de leverancier. Vaak kan de dealer je gebruikte rollator opknappen en deze weer doorverkopen als occasion. Via onze website is dit helaas niet mogelijk. Ga bij jouw dichtstbijzijnde Gemino dealer na of je daar jeoude rollator kan inleveren.

Rollators inleveren bij het goede doel

Je kan je rollator ook inleveren bij het goede doel. Er zijn verschillende hulporganisaties die medische hulpmiddelen inzamelen. Deze organisaties zijn vaak heel blij met oude rollators, omdat het relatief dure, maar zeer gewilde hulpmiddelen zijn.
Wanneer je jouw rollator inlevert bij een hulpstichting, kan je erop vertrouwen dat hij terechtkomt bij mensen die dringend een rollator nodig hebben, maar er zelf geen kunnen betalen. Dit kan zowel in eigen land zijn als in het buitenland.

Nieuwe gebruiker zoeken voor jouw oude rollator

Een andere mogelijkheid is zelf op zoek te gaan naar iemand die behoefte heeft aan een rollator. Dit kan iemand uit je omgeving zijn, zoals een buurman, buurvrouw of familielid. Weet je zo snel niemand? Dan kan je een briefje ophangen in de supermarkt of je oude rollator aanbieden op een online platform als Marktplaats. Wanneer je oude rollator nog in goede staat verkeert, kan je er eventueel een leuke vergoeding voor vragen.

Jouw oude rollator kan soms langer mee dan je denkt

Wil je jouw oude rollator vervangen, omdat deze het niet meer doet? Soms is het niet echt nodig meteen een nieuwe rollator te kopen. Onze dealers kunnen namelijk in veel gevallen een rollator onderdeel vervangen, waardoor jouw rollator weer een tijd lang meegaat. Denk aan het vervangen van de remkabel, de handrem of het wiel van de rollator. Dit is een zeer duurzame oplossing voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Hier vindt je de dichtstbijzijnde Gemino dealer waar je een onderdeel kan laten vervangen.