Improving people's lives blog > Januari 2020 > 7 inspirerende social influencers

7 inspirerende social influencers

Geplaatst:

Delen:

Social Media heeft tegenwoordig een belangrijke plaats in onze samenleving. Via social media delen we massaal afbeeldingen, video’s, muziek en nieuwtjes met elkaar. Helaas willen we in deze wereld elkaar vooral overtreffen, laten zien hoe goed we het allemaal wel niet hebben, hoe mooi we zijn en wat voor een gezond lichaam we hebben. Het is vaak moeilijk om een positieve handicapvertegenwoordiging te verkrijgen. Een handicap wordt veelal gebruikt in de context van humor, medelijden, onschuld of inspiratie. En een persoon met een beperking wordt vaak neergezet als een stereotype.

We gebruiken social media ook om mensen te vermaken. Gelukkig kan het ook helpen bij het verminderen van vooroordelen, stigma en discriminatie. Om deze reden pakken vele onder ons, ondanks dat we niet aan het “perfecte plaatje” voldoen, toch het podium op social media. Hieronder een aantal social influencers met een handicap die via social media het beeld rondom een beperking uitdagen en bespreekbaar maken.

Marimar Quiroa

Marimar Quiroa is geboren met een lymfatische misvorming in het gezicht, ook wel ‘watertumor’ genoemd. Zij is een getalenteerde visagiste en Zumba-instructrice. Op YouTube alleen al heeft zij meer dan 613 duizend volgers.

Marimar kan niet praten of eten via haar mond en heeft last van gehoorproblemen als gevolg van de operaties die zij heeft ondergaan. Zij communiceert via gebarentaal en volgt momenteel een opleiding in de hoop les te kunnen geven aan dove kinderen.

Je kan haar volgen via:

Facebook   Instagram   Youtube

Leeroy Matata

Leeroy inspireert anderen voor meer participatie en tolerantie. Hij wil iedereen laten zien dat mensen in een rolstoel een normaal leven leiden en dat alle mensen sterke en zwakke punten hebben, of ze nu in een rolstoel zitten of niet. Problemen worden vaak juist veroorzaakt door onwetendheid of angst.

Deze rollende basketbalspeler pakt de hele wereld in met zijn moves.

Kijk zeker eens op zijn social media accounts.

Facebook   Instagram   Youtube

Josh Sundquist

Best-selling auteur, komiek en motiverende spreker Josh Sundquist heeft op zijn negende levensjaar zijn been laten amputeren als gevolg van Ewing-sarcoom, een kwaadaardige vorm van botkanker.

Na een indrukwekkende carrière als Paralympische skiër heeft Josh zich verplaatst naar het schrijven en motiverend spreken.

Op zijn YouTube-kanaal zijn lifestyle vlogs, clips van zijn lezingen en sketches te zien van zijn komisch talent en humor.

In de video hierboven bespreekt hij de 3 domste vragen die hij ooit heeft gehad.

Facebook   Instagram   Youtube

Chanel White

Zij staat bekend om haar bruisende persoonlijkheid. Chanel White heeft als missie het bewustzijn van Sclerodermie en andere auto-immuunziekten te vergroten.

Dankzij het documenteren van haar beenmergtransplantatie, haar patiënten belangenbehartiging en succesvolle lezingen, haalt Chanel het beste uit zichzelf en moedigt zij haar volgers aan om hetzelfde te doen.

Je kan haar volgen via:

Facebook   Instagram   Youtube

Annie Elainey

Annie Elainey is een gevierd lifestyle- en opiniepeiling ster, auteur, kunstenaar en activist voor mensen met een beperking. Op haar YouTube kanaal staan video's over haar persoonlijke ervaringen met het Ehlers-Danlos syndroom.

Annie maakt ook gebruik van haar social media accounts om haar creatieve werk in muziek, kunst en schrijven te laten zien. Ze is een zeer gerespecteerd figuur in de online gemeenschap voor mensen met een beperking en haar creatieve inhoud is een geweldige bron van informatie, gezelschap en entertainment.

Facebook   Instagram   Youtube

Christina Stephens

Christina heeft een geamputeerd been en laat onder andere via haar vlogs zien hoe zij met haar beperking omgaat en alles uit het leven haalt. Ze is al door vele grote tv-stations geïnterviewd en haar video waarin zij een beenprothese maakte uit lego blokjes kreeg wereldwijd veel aandacht.

Vind haar op:

Facebook   Instagram   Youtube

Lauren Rowe

Deze Australische activiste voor cystische fibrose (taaislijmziekte) vertelt hoe het leven is met deze beperking. Lauren post zinvolle vraag- en antwoordsessies, vlogs, schetsen en instructievideo’s gericht op haar ervaringen en haar transplantaties.

Ze ondersteunt daarnaast the Gifted Life, een lokale Australische liefdadigheidsorganisatie die zich toelegt op het helpen en ondersteunen van transplantatiepatiënten die jonger dan 30 jaar zijn, hun familieleden en vrienden tijdens de transplantaties.

Zowel Lauren als Gifted Life werken onvermoeibaar door om het bewustzijn van orgaandonatie in de samenleving te vergroten, met als doel donaties te werven en levens te redden!

Facebook   Instagram   Youtube

Tot slot

Sociale Media speelt een belangrijke rol in ons leven, ongeacht of iemand een beperking heeft of niet. En dankzij de hierboven vermelde influencers wordt er meer bewustwording gecreëerd voor de verschillende onderwerpen, waardoor hopelijk de taboes hierop voor eens en altijd doorbroken worden.