Improving people's lives blog > Ouder en kind > Onky Donky geeft kinderen met een beperking een onvergetelijke dag!

Onky Donky geeft kinderen met een beperking een onvergetelijke dag!

Geplaatst:

Delen:

Ken jij de stichting Onky Donky al? Bij Onky Donky staan kinderen in de leeftijd van 3-12 jaar, die worden beperkt in hun kind-zijn, centraal. Zij vinden dat juist deze kinderen extra aandacht verdienen. En daar zijn wij het natuurlijk mee eens!

Onky Donky Huis

Initiatiefneemster Marlies Boekhoorn heeft altijd de wens gehad om voor kinderen die het nodig hebben iets te kunnen betekenen. Samen met een groep Nijmeegse vrienden richtte ze in 2013 de Stichting Onky Donky op. In 2016 kwam haar wens uit en werd het Onky Donky huis geopend.
Waar? Op een hele bijzondere locatie, namelijk naast de kinderboerderij De Grebbehoeve in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Het charmante houten Onky Donky Huis biedt kinderen die ziek zijn, kinderen met een beperking of zorgelijk bestaan een veilige plek voor een onvergetelijk dag. Ook kinderen die speciaal onderwijs volgen of onder de armoede grens leven zijn van harte welkom.

Het huis is voorzien van diverse speciale voorzieningen zoals een verschoningsruimte, een douche en de ruimtes zijn rolstoelvriendelijk. Het Onky Donky huis is de gehele dag het vaste ‘honk’ waar kinderen bij te veel prikkels of andere problematiek tussentijds tot rust kunnen komen. De bos- en dierrijke omgeving biedt de kinderen de gelegenheid om onder deskundige begeleiding vrij te spelen.

Onky Donky huis

Onky Donky dag

Bij de stichting Onky Donky begint alles bij het kind. De invulling van een Onky Donky dag wordt altijd vooraf op maat afgestemd met de partnerstichtingen waar de kinderen/gezinnen via worden uitgenodigd.

Tijdens deze dag wordt het kind en ook het gezin of begeleider behandeld als belangrijke gasten, echte VIPS! Met een warm welkom door mascotte schildpad Fonkel, starten met iets lekkers, leuke activiteiten in het huis, bijvoorbeeld koekjes bakken of knutselen, een bezoekje aan de dierentuin, leuke shows in het park en als afsluiter een welverdiend diploma en een goodie bag, is een Onky Donky dag voor ieder kind een dag om nooit te vergeten!

Onky Donky dag met de familie.

Aanmelden

Onky Donky nodigt kinderen uit via diverse verwijzers. Dit zijn erkende instanties en stichtingen (Medisch kinderdagverblijven, speciaal onderwijs stichtingen zoals: HandicapNL, VKS, Epilepsie Vereniging, Jeugdreuma vereniging, Ronald McDonaldhuis, etc) die precies weten voor welke kinderen een dagje dierentuin niet vanzelfsprekend is. Daarnaast bieden de verwijzers meestal de professionele begeleiding voor de kinderen. De groepen die een Onky Donky dag bezoeken bestaan uit maximaal 20 personen.

Als je je als gezin wilt aanmelden, neem je contact op met een instantie waar je bent aangesloten. Wanneer je eigen instantie nog niet bekend is bij Onky Donky, dan vragen we hen contact met ons op te nemen zodat zij verwijzer kunnen worden.

Iedere maand organiseert Onky Donky één Onky Donky dag voor particulieren die niet bij een verwijzer zijn aangesloten. Als gezin word je op een wachtlijst geplaatst, wanneer er plek is of bij een afmelding wordt er contact met je gezocht.

Reacties uit het gastenboek

"Het huis was een heerlijke rustplek om je terug te trekken, van alle lekkers en liefde voorzien, wij voelen ons verwend." ~ verwijzer VKS stofwisselingsziekte

"De kinderen hebben genoten van het cake versieren, knutselen en spelen. Tussendoor naar de dierentuin, wat wil een kind nog meer? Ook ouders worden even ontlast, lekker bakje koffie, een heerlijke lunch en lekker kletsen. Wat een verwennerij!" ~ verwijzer Vlinderkind.nl

Flamingo's kijken in Ouwehands Dierenpark

Ieder kind verdient het om kind te zijn maar helaas is dat niet voor ieder kind zo vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er stichtingen zoals Onky Donky die zich juist inzetten voor kwetsbare kinderen. Bezoek de website van Onky Donky voor meer informatie.