Improving people's lives blog > Senioren > Veilig op stap met jouw rollator in de regen!

Veilig op stap met jouw rollator in de regen!

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

In ons wisselvallige Nederland kunnen we er bijna niet omheen; regen. Zeker nu de herfst alweer in aantocht is, kunnen we weer de nodige regen verwachten. Als je graag naar buiten gaat en slecht ter been bent, kan dit voor ongemakken zorgen. In deze blog vertellen wij je alles over de veiligheid en handige accessoires wanneer het regent, zodat je te allen tijde zelfstandig op pad kan!

Hoe ga je veilig op stap met jouw rollator in de regen?

Als je veilig naar buiten wil in de regen, is het als eerste goed om te kijken naar de banden die je rollator heeft. Wanneer je van plan bent om vaker buiten uitstapjes te maken, is het verstandig om voor een speciale buitenrollator te kijken. Deze rollator heeft doorgaans dikkere wielen, zodat je meer grip hebt op de verschillende ondergronden die je buiten tegenkomt. Ook is het verstandig om te kiezen voor een lichte rollator. Een lichtgewicht rollator is namelijk heel handig om op straat langs obstakels te manoeuvreren. De buiten rollators van Gemino voldoen aan deze eisen en zorgen ervoor dat je makkelijk en veilig naar je bestemming reist.

Zorg voor goede zichtbaarheid van jouw rollator in de regen

Ook is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent als je buiten op stap gaat, zeker als het buiten regent. Daarom is het van belang dat je goede rollator verlichting en reflectoren op je rollator hebt. Zo zien andere weggebruikers je op tijd en kan je veilig op stap. Let daarbij ook op dat je rollator over goede remmen beschikt. Als het regent of geregend heeft, kan het erg glad zijn op de weg. Daarom is het aan te raden om jouw rollator van een vertraagrem te voorzien. Deze sleeprem zorgt ervoor dat de rollator niet zomaar wegrolt als je deze even loslaat. Ook houd je een gelijkmatige wandelpas aan door deze vertraagrem, doordat deze weerstand biedt zodat je niet te snel loopt. De aanschaf van een sleeprem verhoogd je veiligheid tijdens een wandeling in de regen.

Welke accessoires voor jouw rollator zijn onmisbaar in de regen?

Om het zo veilig en comfortabel mogelijk te maken voor je als het regent, zijn er een aantal handige accessoires die je hierbij zullen helpen. Om ervoor te zorgen dat je droog kan wandelen in de regen, raden wij aan om een rollator paraplu mee te nemen op stap. Deze paraplu voor je rollator bevestig je aan de rollator, zodat je beiden handen vrij hebt tijdens het wandelen en toch droog kan blijven. De paraplu is in elke hoek te verstellen, zodat je altijd beschermd bent tegen de regen.

Ook raden wij aan om een goede tas op je rollator te bevestigen. De tassen van Gemino zijn speciaal ontworpen om goed te kunnen bevestigen op jouw rollator. Daarbij zijn ze waterdicht, waardoor ze prima met je mee de regen in kunnen. Hierdoor heb je je handen vrij tijdens het lopen, maar heb je ook genoeg opbergruimte wanneer je boodschappen met de rollator gaat doen.

Het is belangrijk voor je veiligheid dat je goed voorbereid op stap gaat. Heb je advies nodig of ben je benieuwd welke rollator goed bij je past? Lees onze 7 tips of maak een afspraak bij een Gemino dealer in de buurt.