Improving people's lives blog > Senioren > Wat is de beste rollator voor buiten

Wat is de beste rollator voor buiten

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Ga je graag naar buiten? Dan is een buitenrollator echt iets voor jou. Hiermee kan je lange afstanden afleggen en verschillende terreinen bewandelen. Van bospaden tot hobbelige straten en van op de stoep tot over drempels. Gelukkig zijn bijna alle Gemino-modellen geschikt voor zowel binnens- als buitenshuis. Maar toch is het goed om stil te staan waar je de rollator veelal voor in wilt zetten. Voornamelijk voor in huis dan is een binnenrollator meer geschikt. Wil je je rollator juist voor korte uitstapjes, tijdens het reizen of voor je dagelijkse lange wandelingen door het park gebruiken dan is een buitenrollator de juiste keuze. Wij vertellen je alles over de beste rollators voor buiten!

De kenmerken van een rollator voor buiten

Wanneer je een rollator vooral buiten gaat gebruiken, is het belangrijk dat het model een aantal kenmerken heeft. Niet elke rollator is geschikt voor het buitenleven. De rollator moet stabiel zijn op verschillende ondergronden, de juiste loophouding stimuleren en betrouwbaar aanvoelen. Daarnaast is de kwaliteit van belang, zodat je veiligheid tijdens een wandeling gewaarborgd wordt. Daarom werkt Gemino met experts die de rollators uitvoerig testen, zodat je op jouw rollator kan vertrouwen.

Ook moet de buitenrollator goed tegen verschillende weersinvloeden kunnen. Vooral met de regelmatige regenbuien in ons koude kikkerlandje. De buitenrollators van Gemino zijn daarom gemaakt van geanodiseerd aluminium. Daarmee zijn de rollators voorzien van een extra oxidelaagje wat ervoor zorgt dat het frame slijtvast en corrosiebestendig is. Zo kan je door weer en wind op je rollator vertrouwen!

De beste rollator voor buiten voldoet aan een aantal voorwaarden:

  • De rollator is weerbestendig.
  • De rollator is lichtgewicht.
  • De rollator heeft grote banden.
  • De rollator heeft accessoires die je tijd buiten makkelijker maken.
  • De rollator is uitvoerig getest voor jouw veiligheid.

Al deze punten lichten we uit. Zo hopen we je te informeren over de juiste keuze wanneer je met jouw rollator buiten op stap wilt.

Een binnen of een buiten rollator

Wanneer je een rollator gaat aanschaffen is één van de belangrijkste vragen om mee te beginnen: ga je de rollator binnen of buiten gebruiken? Of misschien wil je de rollator juist buiten én binnen gaan gebruiken.

De rollators van Gemino kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Een binnenrollator kenmerkt zich door de kleinere draaicirkel en is vooral geschikt voor mensen die kleine afstanden overbruggen. Een buiten rollator heeft vaak grotere banden waarmee navigeren over stoepranden en hobbels eenvoudiger wordt.

Een lichtgewicht rollator

Wanneer je zelfstandig naar buiten gaat, moet je de rollator makkelijk vooruit kunnen duwen. Hoe lichter je rollator is hoe makkelijker je manoeuvreert. Daarom zijn alle rollators van Gemino lichtgewicht. Hierdoor kan je de buitenrollator makkelijk over een hobbel, stoeprand of de voordeurdrempel heen duwen. Ook is de rollator door het lichte gewicht eenvoudig om obstakels heen te manoeuvreren. Dit zonder de stabiliteit en veiligheid uit het oog te verliezen. Een ander voordeel van een lichtgewicht rollator is dat je het hulpmiddel met gemak kan vervoeren in de auto of trein.

Al onze rollatoren zijn gemaakt van hoogwaardig en lichtgewicht materiaal. We zijn er trots op dat wij één van de lichtste rollatoren op de markt maken. Lees meer over lichtgewicht rollatoren.

Een rollator met grote banden

Naast het feit dat onze buitenrollators tegen allerlei weersinvloeden kunnen, moeten de rollators ook stabiel op de grond staan. Daarom zijn alle Gemino buitenrollators voorzien van goede banden en een stabiel frame. Deze massieve banden geven je meer standvastigheid. Een buitenrollator hoort grote stevige banden te hebben. Hierin verschilt de buitenrollator sterk met de binnenrollator. De binnenrollator heeft over het algemeen vier kleinere wielen. De buitenrollator zal grote banden hebben en vaak zijn de voorste twee banden net iets groter dan de achterste twee banden.

Deze grote banden zorgen ervoor dat je makkelijk over obstakels heen kan. Grotere, zachte banden kunnen ook beter trillingen en weerstand opvangen, zodat je met gemak doorloopt!

Meer over de banden van onze rollators.

Handige accessoires voor buiten

Het kan heel prettig zijn jouw rollator uit te breiden met een aantal accessoires voor je naar buiten gaat. Denk bijvoorbeeld aan een mand om je spullen op te bergen, een kruk/stokhouder of een rugsteun om af en toe mee uit te rusten.

Een rollator vasthouden terwijl je een paraplu vasthoudt is onveilig. Daarom heeft Gemino speciaal een rollator paraplu ontwikkelt. Deze paraplu bevestig je aan de rollator. Je blijft zo droog en kan veilig de rollator met twee handen vasthouden. Ook hebben wij rollator verlichting in ons assortiment, zodat je ook in het donker goed zichtbaar bent.

Kijk hier voor een volledig overzicht van onze rollator accessoires. Bij onze verkooppunten kan je advies inwinnen over deze verschillende accessoires.

De beste Gemino rollator voor buiten

Ben je op zoek naar een rollator? De allereerste vraag die je jezelf moet stellen is waarvoor je de rollator gaat gebruiken. Wat is de behoefte? Er zijn een aantal rollators in ons assortiment die goed scoren op de eerder beschreven kenmerken van een goede buitenrollator.

Gemino 60 buiten rollator

Wat ons betreft is de Gemino 60 de beste buitenrollator uit ons assortiment. De rollator is extra breed en heeft grote luchtbanden die voor meer demping zorgen en waarmee je comfortabel en met minder trillingen over hobbellige ondergrond loopt. Dat maakt de rollator geschikt voor elk terrein. Daarnaast is deze buitenrollator enorm stevig, voor extra stabiliteit. Ontdek de voordelen van Gemino 60.

Gemino 60 Walker

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Gemino 60 Walker ideaal om mee te wandelen. Het is een lichtgewicht rollator met onderarmschalen / ellenboogondersteuning met geïntegreerde duwhandvatten en remmen voor optimale ondersteuning en stabiliteit. De extra grote luchtbanden zorgen voor demping en vangen trillingen op tijdens het wandelenBekijk de Gemino 60 Walker Rollator

Gemino 30 Comfort: lichtgewicht rollator

De Gemino 30 Comfort is een lichtgewicht rollator met uitstekende prestaties, binnen én buiten. Met deze buiten rollator ervaar je ultieme stabiliteit en maximale wendbaarheid. Wat deze rollator extra fijn maakt zijn de vele accessoire mogelijkheden zoals de afneembare mand en de rugsteun. Meer weten over Gemino 30 Comfort.

Voor het eerst naar buiten met jouw rollator

Voor je op pad gaat met jouw rollator adviseren we dat je eerst een paar keer oefent. De eerste keer kan je oefenen tijdens het aanschaffen. Bij onze verkooppunten is dit altijd mogelijk en bovendien geheel vrijblijvend.

Dingen om op te letten:

  • Hoe werken de remmen?
  • Hoe eenvoudig stuurt de rollator?
  • Hoe gaat de rollator om met hobbels op de weg?

Na het oefenen kan je op pad. We adviseren dat je de eerste keer iemand meeneemt die je kan ondersteunen. Verder is het raadzaam de eerste keer niet te ver te gaan. Tot slot hopen we dat je vooral veel plezier ervaart tijdens je eerste keer op pad. De rollator is per slot van rekening bedoeld om je wandelplezier, veiligheid, comfort en actieradius te vergroten.

Welke buitenrollator het beste bij jou past

Ben je aan het oriënteren? Dan ben je vast benieuwd welke rollator voor jou de beste uitkomst biedt. Daarom adviseren wij je om een afspraak te maken bij een van onze erkende Gemino dealers. Hier krijg je vrijblijvend advies over welke rollator het beste aansluit bij jouw gebruik en leefstijl.

Wil je vooraf alvast weten welk model mogelijk interessant is voor je? Onze brochure staat vol met informatie! Lees alles rustig door om goed voorbereid te zijn voor je afspraak.