Improving people's lives blog > Producten > Voorbereid op pad: 5 onmisbare rollator accessoires

Voorbereid op pad: 5 onmisbare rollator accessoires

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Een rollator gebruik je vaak om zelfstandig op pad te gaan. Een wandeling, een ommetje naar de supermarkt of zelfstandig bij iemand op visite. Naast de ondersteuning van een rollator zijn er accessoires die extra hulp bieden. Toevoegingen aan de rollator die je meer vrijheid geven. Ontdek onze onmisbare rollator accessoires!

Verlichting voor de rollator

Ga je op pad terwijl het schemert of wanneer het donker of mistig is? Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent. Maar ook dat je zelf goed zicht hebt. Door je rollator uit te rusten met speciale verlichting zorg je ervoor dat andere weggebruikers je zien en rekening met je houden. Daarnaast helpt rollatorverlichting ook bij jou eigen zicht. Een opstaande stoeprand of een scheve stoeptegel zie je dan minder snel over het hoofd. Vergroot jouw veiligheid en zorg daarom standaard voor een rollatorlamp.

Altijd voorbereid met een rollatortas

Onverwachts nog een pak melk halen? Of krijg je een interessant boek mee van je buren? Een flesje water of vest meenemen tijdens een ommetje? Met een rollatortas ben je altijd voorbereid. Zo kan je zelfstandig boodschappen doen, maar kan je ook alle nodige spullen voor een wandeling of uitje meenemen.

Zitjes en rugsteunen voor de rollator

Wanneer je zelfstandig eropuit gaat, is het verstandig om je rollator uit te rusten met een zitje. Tijd voor een pauze? Of moet je lang wachten in de rij? Met een rugsteun tover je de rollator snel om tot een veilige en comfortabele zitplek. Dit voegt ultiem comfort toe aan jouw rollator. Daarnaast is het ook een stuk veiliger, omdat je op elk gewenst moment rust kan nemen.

Bescherming tegen de zon of regen: rollatorparaplu

Ook wanneer het weer wat slechter is, heb je natuurlijk boodschappen nodig. Of wil je gewoon lekker naar buiten. Met een rollatorparaplu kan je altijd naar buiten - mits de weersomstandigheden dit voldoende toelaten uiteraard. De rollatorparaplu biedt bescherming tegen de regen, maar ook tegen fel zonlicht. Daarnaast is een speciale paraplu voor op de rollator een stuk veiliger dan een normale paraplu. De rollatorparaplu klik je namelijk op de rollator vast, waardoor je met beide handen de handvatten vasthoudt. Hierdoor blijf je beschermd, zonder stabiliteit te verliezen.

Stokhouders, infuushouders en andere accessoires

Wil je, naast een rollator, ook een stok meenemen als hulpmiddel tijdens het lopen? Dan is het verstandig om een kruk/stokhouder op je rollator te monteren. Hierdoor hoef je de stok niet vast te houden en glijdt de stok niet van de rollator af. Ook andere benodigde accessoires, zoals een infuushouder, zorgen ervoor dat je voorbereid op pad gaat. Door een universele beugel aan de rollator te bevestigen, kan je zelf eenvoudig accessoires aan de rollator toevoegen. Hierdoor sluit de rollator volledig aan op jouw behoeften.

Heb je nog geen rollator maar ben je aan het oriënteren? Een rollator biedt ondersteuning waardoor je uiteindelijk je vrijheid terugkrijgt. Het is daarom belangrijk om een rollator te kiezen die past bij jouw wensen en voorkeuren. Rollator accessoires bieden de mogelijkheid om de rollator verder te personaliseren. Heb je hulp nodig bij je keuze? Vraag een gratis adviesgesprek aan bij een Gemino dealer in uw omgeving.