Improving people's lives blog > Senioren > Met je rollator boodschappen doen

Met je rollator boodschappen doen

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Een rollator geeft je veel vrijheid terug. Voorheen maakte je misschien liever niet in je eentje een wandeling of ging je niet zelf naar de supermarkt. Na de aanschaf van een rollator heb je de ondersteuning die je nodig hebt om dit zelfstandig te doen. Maar hoe maak je het met jouw rollator boodschappen doen zo comfortabel mogelijk? En wat neem je mee tijdens je wekelijkse wandeling door de supermarkt? Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Tip 1: Een boodschappentas voor je rollator

Een wandeling naar de supermarkt zorgt ervoor dat je lekker in beweging blijft en dat je onder de mensen komt. Maar hoe neem je nu die zware boodschappen mee naar huis? Producten los op de rollator leggen is te gevaarlijk. Een boodschappentas vasthouden lukt waarschijnlijk niet. Daarom is een speciale rollator tas voor boodschappen ideaal. Deze bevestig je aan de rollator, waardoor je je handen vrij hebt om de rollator vast te houden. Dit maakt het boodschappen doen met je rollator een stuk veiliger!

Tip 2: Maak een boodschappenlijstje

Ga je graag zelf naar de supermarkt voor een aantal kleine boodschappen? Zorg ervoor dat je voorbereid met je rollator op pad gaat. Door een boodschappenlijstje te maken, weet je zeker dat je niets vergeet. Daarnaast zorgt een lijstje ervoor dat je niet teveel extra producten meeneemt. Dit voorkomt een overvolle boodschappentas en een te zware rollator op de terugweg. Daarnaast kan je het boodschappenlijstje vooraf op afdeling sorteren. Dan hoef je niet kriskras de hele winkel door te lopen. Dit bespaart je een hoop energie!

Tip 3: Vraag gerust om hulp

Het winkelpersoneel is er om je te helpen. Vraag daarom gerust om hulp als je ergens niet bij kan of wanneer je een product niet kan vinden. Het kan ook gebeuren dat het gangpad vol staat met winkelkarretjes of voorraad. Dit kan het lastig maken om door de winkel te bewegen met je rollator. Wees niet huiverig als het gaat om het vragen van hulp. Medewerkers en andere winkelbezoekers zetten graag iets voor je aan de kant. En heb je toch meer ingeladen dan je mee kan krijgen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden om je boodschappen thuis te laten bezorgen. Veel supermarkten bieden deze dienst aan.

Tip 4: Neem een zitje mee

De wandeling naar de winkel, producten pakken, wachten in de rij bij de kassa - boodschappen doen kan een hele opgave zijn. Soms komt het voor dat je tijdens deze activiteit moe wordt. Daarom is het belangrijk dat je een rollator met zitje hebt. Zo kan rustig pauzeren als je dat nodig hebt. Denk bijvoorbeeld tijdens het wachten in de rij voor de kassa. Een zitje op de rollator maakt het zelfstandig boodschappen doen met je rollator een stuk veiliger. Daanaast kun je ook een rugsteun plaatsen. Zo heb je een steun in de rug tijdens het zitten en kun je niet naar achtervallen tijdens het zitten. Vergeet natuurlijk niet om de rollator op de rem te zetten als je even gaat zitten!

Tip 5: Kies de juiste rollator

Ga je met je rollator in het openbaar vervoer voor de boodschappen? Of wandel je met de rollator richting de supermarkt? Het is belangrijk dat je de juiste rollator kiest voor jou gebruik. In het openbaar vervoer is het prettig als de rollator goed wendbaar en flexibel is. Ook lichtgewicht rollators zijn in dat geval aan te raden. Om erachter te komen welke rollator het beste bij je past, kan je vrijblijvend een afspraak maken bij één van de Gemino dealers in de buurt.