Improving people's lives blog > January 2018 > Miss Wheelchair World in Warschau

Miss Wheelchair World in Warschau

Geplaatst:

Delen:

Vrijdag 29 september vertrok ik samen met een vriendin vanaf Eindhoven Airport naar Warschau in Polen. Met mijn splinternieuwe bolide onder mijn kont ;-) het vliegtuig in en het onbekende aangaan…

Echte VIP’s

Aangekomen op het vliegveld in Warschau werden we als echte VIP’s ontvangen. We verbleven in een prachtig hotel. In het hotel maakte ik direct kennis met alle andere 23 Miss'en, hun begeleiders, de organisatie en de vrijwilligers.
In het hotel maar ook rondom de locatie waar de Miss Wheelchair World verkiezing plaatsvond, wemelde het van de internationale pers. Elke beweging of uitspraak die ik maakte werd vastgelegd door fotografen, cameramensen en journalisten. Opletten dus! Ik had meteen een klik met de mooie en lieve Miss Polen Adrianna en er ontstond meteen een hechte vriendschap.

Samen op de foto met mijn BFF Adrianna Zawadzińska (Miss Polen)

Die dag volgde er direct een officiële persconferentie met aanwezigheid van de burgemeester van Warschau. Iedere Miss moest zichzelf voorstellen en vertellen welke boodschap ze willen overbrengen in hun eigen land met betrekking tot mensen met een handicap.

Ik werd dus meteen in het diepe gegooid, om alle communicatie in het Engels te doen. Die avond kreeg ik pas echt in de gaten dat dit niet zomaar even een Miss verkiezing was, dit was een heel groot gebeuren en heel Warschau stond in het teken van de Miss Wheelchair World verkiezing. En niet alleen Warschau, ook in de rest van de wereld werd er veel aandacht aan geschonken.

In traditionele klederdracht!Een bomvol programma

De eerste twee dagen hadden we fotoshoots en filmopnames in onze traditionele klederdracht en in galajurk. Deze foto’s komen in een speciale kalender en catalogus. Wat waren de fotografen betrokken met dit project! Chapeau!  Ik heb zelf de foto’s al gezien, maar jammer genoeg mag ik ze nog niet in het openbaar delen. :-(

Na twee dagen moest mijn vriendin helaas vanwege ziekte naar huis. Even dacht ik ‘help!’ En nu? Moet ik hier zonder hulp in een vreemd land alleen blijven? Gelukkig kreeg ik vanuit de organisatie veel hulp aangeboden. En ach…ik ben een grote meid en heb al zoveel doorstaan, ook dit gaat me alleen lukken! De dagen erop stonden in het teken van culturele uitstapjes met veel persmomenten. Het was een bomvol programma waarbij we, onder politie escorte, van locatie naar locatie werden vervoerd. Een bus vol met pers volgde ons overal naar toe, dit was een onwerkelijke belevenis. Als nuchtere Hollandse moest ik hier toch wel even aan wennen om als VIP behandeld te worden.

Even een snack tussen door...

Dansende Miss'en

Vanaf de woensdag begonnen de trainingen voor de show. Ik dacht dat we een simpele choreografie zouden krijgen. Nou…. dat heb ik geweten! De beste choreografe was hiervoor ingezet en we kregen professionele dansers uit het tv programma ‘dancing with the stars’. Dit was wel even andere koek! Wat ik echt super gaaf vond is dat ik een solo kreeg met één van de dansers. We moesten een korte ballroom dance doen, wauw! Ik merkte al snel dat mijn nieuwe Quickie Kryton R toch echt superlicht en wendbaar is, iedereen was onder de indruk en ik zei deze rolstoel is een musthave!

De choreografie doornemen en mijn solo tijdens de finale show.

Het waren lange, zware dagen van 7:00 uur s’ochtends tot 23:00 uur s’avonds, maar ik zou het zo overdoen voor deze geweldige ervaring.

Een unieke ervaring!

Op zaterdag was de finale gala show voor een volle arena gevuld met meer dan 1000 mensen. Wat een geweldige productie! Helaas ben ik niet in de prijzen gevallen, maar dat is ook helemaal niet erg. Deze fantastische ervaring en de vriendschappen die ik heb gesloten zijn mij meer waard dan welke prijs ook!

Foto's via Miss Wheelchair World (Dawid Fuz, Marcin Kuraś en Marta Kuśmierz).

Helaas niet in de prijzen gevallen, maar wel een ongelooflijke ervaring opgedaan!