Improving people's lives blog > Senioren > De voordelen van een binnen rollator

De voordelen van een binnen rollator

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Ook binnenshuis het gemak en veiligheid ervaren van een loopsteuntje? Gemino heeft vele rollators in het assortiment die ook voor binnen geschikt zijn. Deze indoor rollators zijn specifiek ontwikkeld voor het gebruik in huis. Denk bijvoorbeeld aan het loopje naar de keuken of toilet. Met een rollator voor binnen beweeg je zelfverzekerd door je eigen huis!

De voordelen een rollator voor binnen

De binnenrollators van Gemino zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in huis. Wanneer je moeilijkheden ondervindt met lopen, biedt een indoor rollator de steun die je zoekt. Je kan je zelfstandig door het huis bewegen, voor bijvoorbeeld het openen van de voordeur, een toiletbezoek of het halen van een kopje koffie in de keuken. Breid je rollator uit met een dienblad om drinken, maaltijden of hobbyspullen makkelijk zelf mee te nemen. Een rollator voor binnen geeft je de regie!

Voordelen van een binnenrollator op een rij:

  • Smaller frame.
  • Kleine draaicirkel.
  • Lichtgewicht.
  • Opvouwbaar.

Indoor rollators: waar moet die aan voldoen?

Of een rollator binnenshuis te gebruiken is, hangt van een aantal dingen af. Je wilt natuurlijk dat de rollator makkelijk om obstakels heen kan manoeuvreren. Daarom zijn de rollators die geschikt zijn voor binnen, voorzien van goede wendbaarheid. Het is ideaal als een rollator een kleine draaicirkel heeft, zodat je ook in kleine ruimtes om kan keren of een bocht kan maken. Naast de goede wendbaarheid van onze rollators, hoef je niet bang te zijn dat je blijft haken met de rollator wanneer je de hoek om gaat. Gemino rollators hebben een beschermende stootrand. Hierdoor kan je zorgeloos wandelen.

Daarnaast zijn indoor rollators lichtgewicht en compact. Je kan de binnenrollator makkelijk zonder al te veel kracht vooruit duwen, waardoor het lopen met de rollator moeiteloos is. Heb je de rollator niet nodig of moet hij even uit het zicht? Door de compacte ontwerpen zijn de indoor rollators ook eenvoudig om op te bergen.

Rollators van Gemino binnen gebruiken

Vrijwel alle rollators van Gemino kan je zowel binnens- als buitenshuis gebruiken. Alle Gemino rollators hebben gemiddeld een kleinere draaicirkel dan rollators van andere merken. Wel is het belangrijk om zeker te weten dat je met de rollator ook door de deur past. In onze rollatoroverzicht geven wij daarom aan of de rollators S (smaller) of M (medium of standaard) zijn. De smallere modellen kunnen uiteraard makkelijker door de deurpost. Liever zeker weten? Bij alle modellen staan ook de afmetingen weergeven.

Er zijn wel een aantal rollators die extra geschikt zijn voor binnenshuis. Zo zijn de Gemino 30 en de Gemino met SpeedControl een goede keuze door hun kleinere draaicirkel. De Gemino 20 heeft een aantrekkelijke prijs en is ook zowel binnen als buiten te gebruiken: een slimme keuze dus! Ben je op zoek naar een rollator met extra comfort die je ook binnen kan gebruiken, kies dan bijvoorbeeld voor de Gemino 30 Comfort. Door de extra grote banden rijd je met deze rollator met gemak over obstakels, zoals drempels, heen.

De speciale binnenrollator voor looptraining

De rollator die Gemino speciaal voor binnenshuis ontwikkeld heeft, is de Gemino 30 Walker. Deze rollator heeft alle voordelen van de reguliere Gemino 30 serie, maar biedt net een beetje meer ondersteuning. Door de verhoogde armschalen geeft deze binnenrollator meer comfort. Dit maakt het model uitstekend voor looptraining of revalidatie. De armsteunen geven de ondersteuning die je nodig hebt om ook binnenshuis weer stappen te maken.

Indoor rollators testen: welke past bij jou?

Om erachter te komen voor welke rollator je moet kiezen, kan je het beste een afspraak maken bij één van onze erkende Gemino dealers. Hier kan je meerdere indoor rollators testen en verschillende modellen bekijken. Even een testrondje lopen en het frame aanvoelen. Daarnaast staan de experts voor je klaar om je vragen te beantwoorden en passende adviezen te geven. Zo ben je verzekerd van een Gemino rollator die voldoet aan jouw wensen en behoeften en past bij jouw leefstijl!

Bent je benieuwd en wil je alvast oriënteren? Ben je graag goed voorbereid voorafgaand aan de afspraak? Bekijk dan onze brochure voor meer informatie. Hier staan de belangrijkste specificaties per rollator samengevat.