Improving people's lives blog > Senioren > De voordelen van rollators met onderarmschalen

De voordelen van rollators met onderarmschalen

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Op zoek naar het juiste hulpmiddel voor je dagelijkse wandelingen, maar heb je verminderde kracht in je handen of armen? Kies dan voor een rollator met onderarmschalen. Deze armsteunen zorgen ervoor dat je stabiel en comfortabel kan genieten van je ommetjes. Ontdek meer over een Gemino rollator met hoge armsteunen.

Een rollator met hoge armsteunen, voor wie is dat geschikt?

Een rollator met armschalen is de perfecte uitkomst wanneer je extra ondersteuning nodig hebt bij het lopen. Door de verhoogde armsteunen houd je een mooie, rechte houding tijdens het wandelen. Een rollator met armsteunen biedt een goede uitkomst wanneer je een verminderde kracht hebt in je handen, polsen of armen. De verhoogde armsteunen zijn dan ook met zorg ontwikkeld en anatomisch gevormd. Hierdoor geeft de rollator met armschalen extra ondersteuning bij bijvoorbeeld artritis, artrose of andere aandoeningen die de kracht in je armen mogelijk verminderen. Daarnaast is een rollator met onderarmschalen de juiste keuze wanneer je bijvoorbeeld looptraining volgt tijdens een revalidatieproces.

De eigenschappen van een rollator met armschalen

De Gemino 30 Walker is de rollator in ons assortiment met verhoogde armsteunen. De elleboogsteunen op deze rollator zijn verstelbaar, waardoor de hoogte, diepte en hoek aan te passen is naar jouw voorkeuren. De rollator past zo perfect bij je loophouding. De remmen zijn geïntegreerd in de duwhandvatten, waardoor deze makkelijk bereikbaar zijn. De rem is lichtjes afgesteld, waardoor je niet veel kracht hoeft te zetten.

Naast de Gemino 30 hebben wij ook de Gemino 60 Walker in ons assortiment. Dit model is extra breed en heeft ook een langer frame. Hierdoor ervaar je nog meer stabiliteit. Doordat deze uitvoering groter is dan de Gemino Walker 30, heb je ook flinke wielen. Deze extra grote, zachte wielen zorgen ervoor dat je veiliger en met meer comfort over obstakels heen kan rijden.

Het comfort van de Gemino rollator met armsteunen

Met de juiste rollator en een prettige loophouding wordt het lopen met je rollator niet alleen een stuk veiliger, maar ook een stuk comfortabeler. De Gemino Walker edities bieden je het comfort en vertrouwen dat je nodig hebt. Ook hebben beide rollators een zitje waarop je even tot rust kan komen. Rollator op de rem en relaxen maar. Wat de rollators van Gemino uniek maakt, is dat alle modellen lichtgewicht zijn. In combinatie met het makkelijke vouw-kliksysteem zorgt dit ervoor dat de rollators eenvoudig mee te nemen zijn. De rollator past met gemak achterin de auto, maar is ook goed op te bergen wanneer je hem even niet nodig hebt.

Past de rollator met armschalen bij jou? Doe de test!

Heb je interesse in een Gemino rollator met armschalen? Er zit altijd een Gemino dealer in de buurt waar je de verschillende modellen kan testen. Daarnaast voorzien ze je tijdens een afspraak van persoonlijk advies, zodat je gezamenlijk de rollator kan samenstellen die past bij jouw wensen en behoeften. Zo kan je veilig en vertrouwd op pad met jouw rollator.

Ben je graag goed voorbereid voorafgaand aan de afspraak? Bekijk dan onze brochure voor meer informatie.