Improving people's lives blog > Senioren > De voordelen van lichtgewicht rollators

De voordelen van lichtgewicht rollators

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Onze lichtgewicht rollators zijn gemaakt van hoogwaardig aluminium, wat ze sterk, stabiel en licht maakt. Hierdoor biedt de rollator extra zekerheid en loop je standvastig. Hoewel Nederland één van ‘s werelds best bestrate landen is zal je om of over obstakels heen moeten. Doordat de rollator niet zwaar is, kan je makkelijker langs geparkeerde fietsen manoeuvreren of de rollator de stoeprand oplichten. Je verplaatst de rollator met gemak zelfstandig van een plek en bergt hem probleemloos op. Ook tijdens het reizen, zoals in het openbaar vervoer is een lichtgewicht model een goede keuze. Met een lichtgewicht rollator kan je meer dan je denkt!

Opvouwbare lichtgewicht rollators

De lichtgewicht rollators van Gemino zijn opvouwbaar en inklapbaar. Door het eenvoudige vouw-kliksysteem zijn alle lichtgewicht rollators in ons assortiment makkelijk op te klappen. Hierdoor kan de rollator makkelijk mee in de auto of berg je deze met gemak op wanneer je de rollator even niet nodig hebt. Door de slimme opbergtechnieken van onze rollators en het lichte gewicht van het hulpmiddel is een lichtgewicht rollator een ideaal hulpmiddel om te vervoeren, te dragen of te verplaatsen, zonder je stabiliteit te verliezen.

Een moderne lichtgewicht rollator

Op zoek naar een lichtgewicht rollator met een fraai design? Gemino rollators worden met oog voor detail vormgegeven. De Gemino 30 is een goed voorbeeld van een moderne, lichtgewicht rollator. Door de geavanceerde vormgeving straalt de Gemino 30 klasse en kwaliteit uit. Naast het stijlvolle uiterlijk, is het ook een rollator waar je op kan vertrouwen. Door uitstekende wendbaarheid en stabiliteit. Uiteraard zijn Gemino rollators uit te breiden met allerlei accessoires. Hierdoor kan je alle lichtgewicht rollators personaliseren en aanpassen naar je eigen wensen en behoeften.

Betrouwbare lichtgewicht rollator met aantrekkelijke prijs

De technische eigenschappen van de Gemino 30 zijn ook doorgevoerd in de Gemino 20. Dit is een zeer functionele lichtgewicht rollator tegen een aantrekkelijke prijs. Ook deze rollator is met zorg vormgegeven en biedt veel ondersteuning. De rollator rijdt licht en ligt stabiel op de grond, waardoor je een prettige wandeling kan maken. Door het handige vouw-kliksysteem leg je de rollator met gemak achterin de auto. Hierdoor is de rollator een goede toevoeging aan jou dagelijks leven.

De beste lichtgewicht rollator

Gemino streeft naar het beste van het beste, zodat je je vrijheid en zelfstandigheid in eigen hand houdt. Vooral onze lichtgewicht rollators zijn door experts meermaals bekroond als de beste lichtgewicht rollator. Het hoogwaardig aluminium waar onze rollators van geproduceerd zijn, maakt de rollators extra licht en wendbaar. Iets waar onze modellen in uitblinken! Verder denkt ons ontwikkelingsteam bij Gemino elk detail uit, zodat je de beste kwaliteit en het ultieme comfort hebt, maar wel een lichtgewicht rollator, zonder af te doen aan de stabiliteit. Daarom is een Gemino lichtgewicht rollator er eentje waar je volop kan vertrouwen.

Veilig op weg met een lichtgewicht rollator

Gemino slaagt erin het gewicht van rollators laag te houden. Het is al jaren een speerpunt van onze ontwikkelafdeling. Maar dit gaat niet ten koste van de veiligheid. Onze rollators worden uitvoerig getest. Daaruit is gebleken dat ze voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Onze lichtgewicht rollators voldoen aan de volgende EU en ISO normen

  • EN 12182
  • ISO 11199-2
  • ISO 11199-3

Wat betekent dat? Europese normen worden opgesteld door de Europese normalisatie-organisatie CEN. EN 12182 betekent dat Gemino Rollators aangemerkt worden als officieel goedgekeurd medisch hulpmiddel. Dit geldt ook voor het wereldwijde samenwerkingsverband voor ISO standaarden, waaraan onze rollators voldoen.

Voordelen van een lichtgewicht rollator op een rij

  • Standaard gewicht van 7,1 kg
  • Hoogwaardig aluminium rollatorframe.
  • Makkelijk mee te nemen.
  • Eenvoudig in te klappen met het unieke vouw-kliksysteem.

Welke lichtgewicht rollator past bij jou? Doe een rollatortest!

Heb je interesse in een lichtgewicht rollator van Gemino? Wij vragen je altijd om langs te gaan bij een erkende dealer, zodat je meerdere modellen kan testen. De adviseur kan met je meedenken en je adviseren welke rollator het beste bij jou, je omgeving en leefstijl past. Door te kiezen voor een erkende Gemino dealer, ben je dus verzekerd van advies op maat. Al nieuwsgierig? Bekijk zeker ook eens de Gemino brochure voor meer informatie en vergelijk de verschillende modellen. Veel succes met je keuze!