Improving people's lives blog > Senioren > De voordelen van opvouwbare rollators

De voordelen van opvouwbare rollators

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Een rollator is een prettig hulpmiddel. Het geeft je het steuntje dat je nodig hebt, waardoor je zelfstandig op pad kan. Wanneer je de rollator niet gebruikt, berg je deze natuurlijk graag op. Hiervoor biedt een opvouwbare rollator de uitkomst. De rollators van Gemino zijn eenvoudig op te bergen en mee te nemen, doordat je deze makkelijk in kan klappen. Ontdek alles over onze opvouwbare rollators!

De voordelen van een inklapbare rollator

Een rollator kan soms groot en log zijn. Dit is onhandig in het dagelijks leven. Een opvouwbare rollator biedt daarom vele voordelen die je extra helpen. Zo ben je met een opvouwbare rollator extra mobiel. De rollator kan eenvoudig achterin de auto. Ga je regelmatig met het openbaar vervoer? Ook dan kan het handig zijn als je de rollator kleiner kan maken zónder je steun te verliezen. Een rollator mag overigens in sommige gevallen ook mee als handbagage tijdens vliegreizen. Met een opvouwbare rollator is dit veel makkelijker. Daarnaast is een inklapbare rollator ook binnenshuis eenvoudig op te bergen. Gebruik je de rollator niet? Of moet hij even uit het zicht? Binnen een handomdraai maak je een opvouwbare rollator klaar om op te bergen.

Voordelen van een opvouwbare rollator op een rij:

  • Ruimtebesparend en snel op te bergen.
  • Makkelijk mee te nemen in auto, trein, bus en vliegtuig.
  • Eenvoudig te bedienen door het slimme vouw-kliksysteem.
  • Geen verlies aan rijcomfort en veiligheid en licht van gewicht.

Lichtgewicht opvouwbare rollators van Gemino

De rollators van Gemino zijn voorzien van een eenvoudig vouw-kliksysteem. Hiermee vouw je de rollator met gemak op tot een compact formaat. Zet de rollator op de rem en trek aan het handvat op het zitje. Hiervoor gebruik je weinig spierkracht, want het systeem gaat bijna automatisch. Trek door tot je een klik hoort en de rollator is opgevouwen! je kan de rollator nog kleiner maken door de duwhandvatten op de laagste stand te zetten. Doordat de rollators van Gemino lichtgewicht zijn, kost het inklappen van jouw rollator weinig moeite.

Stabiel, veilig en inklapbaar

Het kruisframe van de rollator zorgt ervoor dat de Gemino stevig en stabiel is, maar toch licht van gewicht en opvouwbaar is. Ook wanneer de rollator ingeklapt is, staat hij stevig en kan je er veilig op leunen.  Alle wielen blijven in contact met de grond, ook na talloze keren in- en uitklappen. Onderdelen blijven recht vastzitten en zijn even slijtvast als bij conventionele modellen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van het loophulpmiddel.

Een inklapbare rollator van Gemino is daarom niet alleen handig, maar ook betrouwbaar!

Inklappen in slechts 2 simpele stappen

Als je op pad gaat, heb je de rollator nodig en wellicht loop je ook in en rondom je huis het liefst met jouw rollator. Dus moet je een rollator hebben die eenvoudig opvouwbaar is en makkelijk op te bergen!

Alle Gemino rollators zijn zeer makkelijk in te klappen door het unieke vouw-kliksysteem. Wat moet je doen? En wat doet de rollator?

Stap 1. Je trekt aan de hendel

Stap 1. Je trekt aan de hendel.

Stap 2. Je vouwt de rollator dicht

Stap 2. Je vouwt de rollator dicht.

De rollator klikt automatisch in opbergstand en blijft staan!

De rollator klikt automatisch in opbergstand en blijft staan!

In de opbergstand blijft de rollator vanzelf staan en is de rollator slechts 23 cm breed. Dus ook ideaal om even je rollator ongehinderd aan de kant te zetten. Wil je de rollator nog compacter maken? Dan zet je de duwhandvatten van de rollator gewoon in de laagste stand. Berg nu eenvoudig je rollator in de auto of thuis op!

De beste inklapbare rollator voor jou

Ben je geïnteresseerd in een opvouwbare rollator van Gemino? Gemino heeft een ruim aanbod aan inklapbare rollators. Wij adviseren je om langs te gaan bij één van de erkende Gemino dealers bij jouw in de buurt. Hier kan je de rollator testen en voorzien de specialisten je van pasklaar advies. Zo vind je de rollator die het beste aansluit bij jou leefstijl en wensen.

Al benieuwd of graag goed voorbereid naar je afspraak? Liever een overzicht van alle modellen? Onze brochure staat vol met informatie! Lees alles rustig door over onze modellen en krijg een idee welke opvouwbare rollator goed bij jou matcht.