Improving people's lives blog > Senioren > 5 snelle stappen voor het inklappen van jouw rollator

5 snelle stappen voor het inklappen van jouw rollator

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Elke rollator is net weer even anders. Daarom kunnen wij ons goed voorstellen dat je graag uitleg wilt over het inklappen van jouw Gemino rollator. Gelukkig is het opvouwen van al onze modellen zeer eenvoudig, door het unieke vouw-kliksysteem. Dit systeem is met zorg ontworpen, zodat je makkelijk, veilig en snel je rollator kan opvouwen en opbergen.

Een rollator inklappen in 5 snelle stappen

Stap 1: Ga achter je rollator staan

Om de rollator op te bergen, moet je achter de rollator gaan zitten of staan. Onthoud dat je dus ergens anders steun uit moet halen tijdens het opbergen van je rollator.

Stap 1: Ga achter je rollator staan

Stap 2: Zet de rollator op de rem

Je wilt natuurlijk niet dat de rollator wegrolt wanneer je deze opvouwt. Zet de rollator daarom op de rem. Zo ben je er zeker van dat de rollator tijdens het opvouwen op dezelfde plek blijft staan.

Stap 2: Zet de rollator op de rem

Stap 3: Trek de handgreep omhoog

Op het zitje van de rollator bevindt zich een handgreep. Trek deze omhoog. Hier hoef je niet veel spierkracht voor te gebruiken. Het vouw-kliksysteem is namelijk bijna geheel automatisch.

Stap 3: Trek de handgreep omhoog.

Stap 4: Vouw de rollator tot je een klik hoort

Hijs de handgreep ver genoeg omhoog. Wanneer de rollator is opgevouwen, hoor je een klik. Zo ben je er zeker van dat de rollator in de opbergstand staat.

Stap 4: Vouw de rollator tot je een klik hoort.

Stap 5: Duw de handvatten samen

Als laatste stap duw je de handvatten samen. Hierdoor is de rollator het meest plat en het meest compact. Zo kan de rollator makkelijk worden opgeborgen of worden meegenomen.

Stap 1: Duw de handvatten samen.

De voordelen van een ingeklapte rollator

Maak je regelmatig gebruik van het openbaar vervoer of ga je vaak op pad? Het makkelijke vouw-kliksysteem van de Gemino rollators bied je veel voordelen. Het zorgt er namelijk voor dat het opvouwen van de rollator zeer snel gaat. De rollator kan daardoor ook makkelijk opgeruimd worden. Ook in een huis met minder opbergruimte. Door de handvatten omlaag te duwen in de laagste positie, maak je de rollator zo klein mogelijk. Zo past een opgevouwen rollator makkelijk in de auto. Daarnaast biedt de rollator zelfs in een opgevouwen stand nog voldoende steun om je door kleinere ruimtes te bewegen of om extra houvast te hebben.

Bekijk ook zeker onze korte rollator instructievideo's voor handige tips over het instellen en gebruiken van onze GEMINO rollators. Zo ben je snel en met plezier onderweg met je Gemino rollator.