Improving people's lives blog > Toegankelijkheid en vervoer > Rollator vervoeren: rollators lichtgewicht inklapbaar

Rollator vervoeren: rollators lichtgewicht inklapbaar

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Voorheen hebben we beschreven hoe je veilig binnen en buiten kan lopen met de Gemino rollator. Maar wat als je niet te voet wilt of kan gaan? In dit artikel leggen we je uit hoe je met gemak jouw rollator kan vervoeren.

Rollator in het openbaar vervoer

Veel ouderen reizen tegenwoordig met het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is een populaire vervoersmiddel onder ouderen. Een voordeel is dat ouderen de prioriteit krijgen en vaak rustig kunnen zitten tijdens de rit. Ga zitten op een stoel met veel beenruimte, zodat je jouw rollator makkelijk aan de kant of zelfs voor je kan neerzetten. De Gemino rollator is zeer compact opvouwbaar en zal daardoor jou en je medereizigers niet hinderen tijdens de reis.

Onze rollator is opvouwbaar: het opbergen van jouw rollator

Wees niet bang om aan medereizigers te vragen of ze van plek willen wisselen. Het is je ten zeerste afgeraden om op de rollator te zitten in een rijdende vervoermiddel, hierbij kan je denken aan het openbaar vervoer. Zelfs als je de rollator op de rem hebt gezet. Het kan voorkomen dat het vervoersmiddel acuut remt. Dit kan een gevaarlijke situatie voor je zijn omdat de rollator hoogstwaarschijnlijk zal omvallen. Houd je dus goed vast aan een paal en zorg ervoor dat je met beide benen stevig op de grond staat. Reis je met de bus? Geef dan van te voren aan waar je moet uitstappen om lopen tijdens de rit te mijden. De buschauffeur is op de hoogte dat je eruit moet en zal je dan rustig naar de deur laten lopen om uit te stappen.

Zet jouw Gemino rollator eenvoudig aan de kant

Trek aan de hendel, vouw de rollator op tot je een klik hoort. Je Gemino rollator klikt automatisch in opbergstand en blijft staan! Heb je niet veel beenruimte? In opbergstand is de Gemino rollator slechts 23 cm breed. Hierdoor kan je dus de rollator altijd wel ergens kwijt. Mocht dit alsnog erg krap zijn, kan je de rollator plaatsen op een ruime plek. In de bussen kan je de rollator bevestigen met een gordel.

Gemino rollator vervoeren met de auto

Gemino rollators hebben een standaardgewicht van 7,1 kg waardoor je de rollator zeer eenvoudig zelf kan optillen. De lichtgewicht Gemino rollator geeft je hierdoor veel onafhankelijkheid. Maak de rollator nog compacter door de handvatten in de laagste stand te zetten. Zo kan je probleemloos de Gemino rollator zelfs in de kleinste auto vervoeren. Of je nu met het openbaar vervoer reist of met de auto, de Gemino rollator kan overal mee! Ga gerust op pad met jouw Gemino rollator! Onze Gemino rollator is compact opvouwbaar, lichtgewicht en zeer eenvoudig te vervoeren. Geen gedoe met het inklappen of opbergen!