Toegankelijk Valencia

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Valencia is een heerlijke vakantiebestemming. Of je de sinaasappelstad nu voor een dagje bezoekt, een paar dagen blijft of voor een paar weken geboekt hebt; van Valencia krijg je niet snel genoeg. Dit jaar werd de stad zelfs voor het eerst meer gegoogeld als vakantiebestemming dan Barcelona. En dat is niet gek. De stad heeft zoveel te bieden en is ook nog eens heel rolstoelvriendelijk!

¡Bienvenido a Valencia!

Wanneer je aankomt op het vliegveld, zijn er al verschillende services waar je als rolstoelgebruiker gebruik van kan maken. Zo heeft het vliegveld van Valencia een speciale service voor mensen met een beperking. Mocht je graag assistentie willen op het vliegveld, dan kan je deze service 48-uur van tevoren aanvragen. Ook is er een telefoonnummer beschikbaar waar je 24/7 terecht kan voor vragen.

Stad van de Kunst en Wetenschap in Valencia.

Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van het vliegveld van Valencia. Ook zijn bijna alle metro- en tramstations in de stad voorzien van extra aanpassingen, zodat ook jij met de metro of de tram de stad kan gaan bekijken.

Huren van een rolstoel

Wanneer je bent aangekomen in Valencia is het natuurlijk handig als je je goed kan verplaatsen. Ben jij slecht ter been, maar wil je geen hulpmiddel meenemen in het vliegtuig? Bij Ortosalud kan je terecht voor diverse rolstoelen, krukken, scootmobielen, rollators, etc. Heel handig en ook nog eens betaalbaar. Een rolstoel huur je bijvoorbeeld al voor vier euro per dag.

Rolstoelvriendelijke hotels

Valencia heeft een groot aanbod van fijne, rolstoelvriendelijke hotels. Of je nu liever in het centrum verblijft of lekker aan het strand, er is voor ieder wat wils. 

Hotel Las Arenas

Eén van de mooiere hotels van Valencia is Hotel Las Arenas. Dit 5-sterren hotel - van oorsprong een Romeins badhuis - ligt aan het strand ‘Playa Las Arenas’. Even lekker tot rust komen? Dat kan perfect in dit hotel. Met luxe ingerichte kamers, een zwembad, spa & wellness en nog veel meer, zal het je aan niets ontbreken.

Ook is het hele hotel ingericht op rolstoelgebruikers en is er één speciaal ingerichte kamer voor rolstoelgebruikers.

Hotel Las Arenas in Valencia.

Vincci Mercat

Vincci Mercat vind je dichtbij de Mercado Central, de overdekte markthal in het centrum van Valencia. Net iets rustiger gelegen, met een lounge bar, groot dakterras met privé zwembad, 24-uurs receptie, mogelijkheid tot parkeren en een heerlijk ontbijtbuffet.

Alle ruimtes in het hotel zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en zelfs het dakterras is met de lift bereikbaar. Genieten maar bij Vincci Mercat!

Hotel Vincci Mercat in Valencia.

Activiteiten in Valencia

Wanneer je in Valencia bent hoef je je niet te vervelen. Er zijn namelijk genoeg leuke activiteiten te doen. Een dagje naar het strand, genieten in het 9 kilometer lange Turia park en een bezoekje aan de Mercado Central… Viva Valencia!

Bezoek de Mercado Central!

Wanneer je in Valencia bent, mag een bezoekje aan de Mercado Central eigenlijk niet ontbreken. Deze foodwalhalla is de grootste overdekte markthal in Europa en is een beleving op zich. Locals halen hier vooral in het weekend hun verse producten voor bijvoorbeeld het maken van een traditionele Paella Valenciana met de familie.

De Mercado Central markthal in Valencia.

Mocht je de markt bezoeken, houd er dan wel rekening mee dat de markt al om 15.00 uur sluit en de kraampjes rond 14.30 uur vaak al beginnen met opruimen. De markt heeft brede paden die goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers en ook bij de ingangen zijn speciale oprijbanen aangelegd. In de kelder vind je een invalidentoilet die met de lift te bereiken is.

Een leuke tip, boek een Mercado Central Proeverij en kom meer te weten over de lokale Valenciaanse gastronomie!

Ontspannen in het Turia park

Al eens van het Turia park gehoord? Dit 9 kilometer lange park door de stad is de ultieme plek voor ontspanning. Een lekker ommetje maken, picknicken in de schaduw of een lekker boekje lezen…

Het Turia park is heerlijk en toegankelijk! Zo zijn de paden voornamelijk verhard en kan je het park via verschillende op- en afrijbanen betreden. Vergeet vooral ook een bezoekje aan de Stad van Kunst en Wetenschap niet!

Het Turia Park in Valencia is 9 kilometer lang!

Strand

Als rolstoelgebruiker wil je natuurlijk ook lekker naar het strand kunnen. In Valencia kan dit als de beste! Valencia beschikt over lange uitgestrekte stranden.

De stranden Malvarrosa, Cabañal, El Saler en Pinedo hebben voorzieningen voor rolstoelgebruikers. Je vind er bijvoorbeeld speciale parkeerplaatsen voor mensen met een beperking en ook is er opgeleid personeel die eventueel kan helpen. Je vindt er speciale oprijbanen naar het water en ook biedt het strand speciale gereserveerde plekken in de schaduw. Vamos a la playa!

Wil jij naar het heerlijke Valencia en je zoekt nog een rolstoel om de stad mee te verkennen, kijk dan eens naar ons uitgebreide assortiment.

Veel plezier in Valencia!

Foto's via Wikimedia Commons en Verrassend Valencia.