Improving people's lives blog > September 2017 > Mis(s) Mirande: "Ik ga Nederland op de kaart zetten!"

Mis(s) Mirande: "Ik ga Nederland op de kaart zetten!"

Geplaatst:

Delen:

Hier ben ik dan (Mirande Bakker) met mijn eerste blog als ambassadrice van Sunrise Medical. Ik ben zeer vereerd dat Sunrise Medical mij heeft gevraagd om onderdeel uit te maken van #TeamSunrise.
Jullie zullen mij dan ook in de toekomst vaak gaan zien in allerlei vormen, op social media, reclame campagnes, promotie foto’s of film, op beurzen en nog een tal van andere activiteiten.
Zo was ik vorige week aanwezig als gastvrouw/ontvangst op de oranje loper bij de speciale avond voor de prijswinnaars van de voorstelling ‘Wie bang is, krijgt ook klappen!’ van Marc de Hond. Een bijzondere avond op een nog bijzondere locatie. Namelijk de thuisbasis van Sunrise Medical in Nieuwegein waar de loods omgetoverd was tot een theater! Ik heb genoten, ik hoop de prijswinnaars ook.

Miss Wheelchair World verkiezing in Polen

Over een paar dagen zal ik voor 11 dagen afreizen naar Warschau in Polen, om daar als afgevaardigde Mis(s) Nederland mee te doen aan de Miss Wheelchair World. Alle voorbereidingen zijn al gedaan zoals de officiële papieren, de uitzending namens de Lucille Werner Foundation, mijn finale galajurk die speciaal is gemaakt door top couturier Pearl Dronkers en mijn Hollandse kostuum gemaakt door Missen moeder Nanny Verwey-Nielen. Het begint nu dan ook echt wel te kriebelen, en ik kan het nog steeds niet geloven dat ik Nederland mag gaan vertegenwoordigen. Ik ga ook wereldwijd met een missie op pad, natuurlijk ook de missie ‘minder regels, meer voorzieningen’ maar ook acceptatie van mensen met een handicap in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsgehandicapten participatie. Er is een grote doelgroep wereldwijd die heel graag wil werken, maar om een handicap niet aan een baan kan komen omdat veel werkgevers het risico niet aandurven, of het teveel rompslomp vinden of denken dat “wij” anders behandelt moeten worden. Ik wil aan de wereld duidelijk maken dat "wij" normaal behandelt willen worden en net zo goed meetellen in de maatschappij zoals ieder ander.

Officiële persfoto gemaakt door Stanley van der Hoeven

Ik ga Nederland op de kaart zetten daar in Polen, daar doe ik stinkend mijn best voor en over de afloop... tja… ik verwacht niks, het is alleen al een geweldige ervaring.
Jullie kunnen al mijn belevenissen volgen op mijn social media acounts Facebook en Instagram, daar gaan we tijdens de verkiezingsavond ook live (mits de internetverbinding goed is…). Dus wie de verkiezing op zaterdagavond 7 oktober live mee wil maken? Like mijn pagina op Facebook!

Voor nu ga ik mij nog even bezig houden met de laatste voorbereidingen en heb ik nog veel afspraken in Nederland zoals tv programma’s, interviews, fotoshoots, lezingen en er moet natuurlijk ook gewoon gewerkt worden in mijn eigen kapsalon. Kortom… ik hoef me niet te vervelen.

Tot gauw, en dan vertel ik jullie alles over mijn belevingen omtrent Miss Wheelchair World.

Stem op Mis(s) Nederland #16

En Ohja… willen jullie op mij stemmen?

Dit kan elke dag één keer gratis via de website van Miss Wheelchair World. Je krijgt dan een email terug en die moet je bevestigen (deze kan ook in je spambox terecht komen). Mijn dank is groot!

Liefs,
Mis(s) Mirande Bakker

Foto's: SBS6 en Vanderhoeven Fotografie

Gerelateerde artikelen