Improving people's lives blog > March 2018 > Even voorstellen: ik ben Dennis van den Boomen

Even voorstellen: ik ben Dennis van den Boomen

Geplaatst:

Delen:

Mijn naam is Dennis van den Boomen. Ik woon samen met mijn vrouw Simone, met wie ik op 13 januari dit jaar ben getrouwd, en onze hond Beau. Wij wonen in Reusel en ben 29 jaar oud. Ik ben geboren met de bindweefselziekte Osteogenesis Imperfecta (OI) type 3. 

Dit is mijn eerste blog als lid van #TeamSunrise en ik wil jullie graag wat over mijzelf vertellen en over de sport die ik beoefen.

Door mijn handicap OI breek ik heel snel mijn botten en hebben mijn botten een andere vorm dan bij mensen zonder OI. In mijn leven heb ik al meer dan 100 keer een botbreuk opgelopen, waardoor ik regelmatig onder het mes moest. Op het moment dat ik deze blog schrijf, lig ik ook weer met mijn been omhoog met een mooi gegipst pootje.

Dennis van den Boomen in sportuitrusting.

E-hockey is mijn grote passie

Mijn handicap weerhoudt mij er zeker niet van om te sporten. Sinds mijn 6e speel ik namelijk elektrisch rolstoelhockey. In een eerdere blog van Sunrise Medical wordt gedetailleerd ingegaan op deze mooie sport.

Ik speel bij GP Bulls uit Eindhoven en kom al ruim 18 jaar uit voor het nationale team van Nederland. Met het Nederlands team ben ik tweemaal Wereldkampioen geworden en viermaal Europeeskampioen. Momenteel zitten we midden in de voorbereiding voor het WK in Italië wat gespeeld wordt van 24 september tot 1 oktober 2018 in Lignano Sabbiadoro, Italië.

Ik speel rolstoelhockey met een elektrische rolstoel van Sunrise Medical, de You-Q Alex. Naast balbeheersing, spelinzicht en tactiek is bij rolstoelhockey de rolstoel waarin je rijdt ook heel belangrijk. De rolstoel moet zeer wendbaar en snel zijn, maar vooral ook heel betrouwbaar.

Deze sportrolstoel is op maat gemaakt voor mij. Hij wordt goed onderhouden en steeds verbeterd zodat ik er zoveel mogelijk uit kan halen en maximaal kan presteren op het veld.

Naast hockey vind ik het leuk om af te spreken met vrienden en naar festivals te gaan. Ook heb ik samen met mijn vrouw al heel veel mooie reizen gemaakt naar onder andere Kaapstad in Zuid-Afrika, Orlando in de Verenigde Staten, Curaçao en een rondreis door de westkust van Noord-Amerika.

Lekker aan het duiken in Curaçao.

Duiken met mijn beperking

In Curaçao heb ik misschien wel mijn 2e passie gevonden, namelijk duiken! Op Curaçao zit een speciale duikschool die opgeleid is om te mogen duiken met mensen met een beperking.

Curaçao is voor mij een ideaal land om te duiken, omdat het zeewater daar warm is en ik het duiken dan langer vol kan houden. In 2017 heb ik dit voor de eerste keer gedaan en dat was zeker niet de laatste keer. Ik kan het iedereen aanbevelen om het een keer te gaan doen!

Dit was mijn eerste blog voor Sunrise Medical, hopelijk tot de volgende keer! Dan kan ik jullie vertellen of ik ben geselecteerd voor het WK 2018 en of ik inmiddels hersteld ben van de operatie aan mijn been.