Improving people's lives blog > Januari 2019 > Jouw rolstoelwensen via Built-4-Me

Jouw rolstoelwensen via Built-4-Me

Geplaatst:

Delen:

Een rolstoel moet zich aanpassen aan de rolstoelgebruiker en niet andersom. Dat is een belangrijk uitgangspunt bij de keuze van een nieuwe rolstoel. Het is dus belangrijk een rolstoel te vinden die qua specificaties en eigenschappen zo dicht mogelijk de behoeften en wensen van de gebruiker benadert.

Een rolstoel moet voelen als een tweede huid, een verlengstuk van jezelf. En niemand is hetzelfde, daarom worden bij Sunrise Medical bijna alle rolstoelen specifiek voor je samengesteld en ingeregeld in de fabriek. Dat verklaart waarom deze rolstoelen gemiddeld een wat langere productie- en levertijd hebben. Je rolstoel wordt speciaal voor jou klaargemaakt aan de hand van een bestelformulier waarin de exacte configuratie, afmetingen, instellingen, kenmerken en opties zijn aangegeven.

Elk bestelformulier biedt een waslijst aan optie- en configuratiemogelijkheden. Toch kan het voorkomen dat jij nog net iets anders nodig hebt (of misschien zelfs iets geheel anders!). Iedereen is namelijk uniek! Wijken jouw wensen af van de beschikbare rolstoelopties? Dan staan de specialisten van onze Built-4-Me klaar om ook voor jou een goede oplossing te ontwikkelen en een aangepaste rolstoel te maken die helemaal voldoet aan jouw behoeften.

Je kan bij Built-4-Me van Sunrise Medical terecht voor allerlei soorten aanpassingen, voor zowel handbewogen als elektrische rolstoelen. We proberen al je rolstoelwensen te vervullen, of het nu gaat om:

  • persoonlijke looks (je eigen framekleuren, customized spaken, spaakbeschermers, enz.)
  • handige extra’s (een houder voor mobiele apparaten, achteruitrijcamera, enz.)
  • functionele aanpassingen (trippelrolstoelen met een kleinere zitdiepte, een orthesezitting op een bestaande rolstoel, een elektrische kinarm... enz.)

Een framemotief via Water Transfer Printing door Built-4-Me.

Individuele aanpassingen op maat

Built-4-Me biedt 100% aangepaste rolstoeloplossingen, die nog veel verder gaan dan wat via het standaard bestelformulier al mogelijk is. Jouw aangepaste rolstoel via Built-4-Me zal uniek zijn. Om je een perfect passende oplossing te kunnen bieden is het belangrijk dat we zoveel mogelijk informatie van je ontvangen.

Wil je een aangepaste rolstoel? Neem dan contact op met je rolstoeldealer. Die kan je wensen vertalen naar een concrete aanvraag en je helpen om alle benodigde informatie vast te leggen in ons Built-4-Me informatieformulier. Weet je niet wie de dichtstbijzijnde dealer is? Neem dan contact met ons op, zodat wij je hierbij kunnen helpen.

Neem er de tijd voor en geef zoveel mogelijk informatie. Voeg zo mogelijk tekeningen, foto’s of illustraties van de voorgestelde oplossing bij. En een foto van hoe je op dit moment in de rolstoel zit. Dit zal onze experts helpen je bestaande of toekomstige behoeften te begrijpen en de beste oplossing voor je te vinden.

Nadat we jouw aanvraag met de specifieke informatie hebben ontvangen, zullen we je verzoek analyseren, mogelijke risico's evalueren en een oplossing voorstellen. Een risico-evaluatie is belangrijk om je niet alleen de meest effectieve, maar ook de veiligste oplossing te bieden.

Ons team van specialisten let daarbij bijvoorbeeld op de mogelijke conflicten tussen componenten en andere kenmerken die de veiligheid kunnen beïnvloeden. Hebben we een veilige en effectieve oplossing gevonden, dan sturen we een voorstel met alle technische informatie en kosten naar je rolstoeldealer.

Als het voorstel is goedgekeurd beginnen we daadwerkelijk met het maken van je droomrolstoel. De doorlooptijd van het hele proces zal afhangen van de complexiteit van de aanpassing. Aanpassingen waar we al min of meer ervaring mee hebben kunnen we vaak sneller leveren dan een unieke aanvraag.

Wanneer jouw aangepaste rolstoel gereed is, sturen we de rolstoel naar je dealer. De dealer zal de rolstoel nog eens nakijken om ervoor te zorgen dat je helemaal tevreden bent met jouw individuele aanpassing en dan is de stoel helemaal klaar voor je om te gebruiken.

Voorbeelden van aangepaste rolstoelen via Built-4-Me

Handige functionele opties

Een werkblad is handig om dingen op te leggen, om te schrijven of te eten. Er zijn werkbladen in allerlei vormen en maten, klein, groot, vast of wegzwenkbaar. Toch kan het zijn dat jouw ideale werkblad er niet bijzit. Dan kan Built-4-Me uitkomst bieden met een op maat gemaakt werkblad geheel naar jouw wens en smaak.

Een op maat gemaakte werkblad via Built-4-Me.

Een houder is de perfecte optie om je smartphone of tablet comfortabel en veilig te gebruiken. Met Bluetooth-technologie kan je je mobiele apparaat bedienen met je R-net controller. Ook iets voor jou, deze eigentijdse toevoeging aan je rolstoel?

Als je Piko schakelaars gebruikt om je rolstoel of omgeving met het hoofd te bedienen, dan kunnen deze wegzwenkbare Piko buttons die direct op de hoofdsteun zijn gemonteerd een uitkomst bieden.

Wegzwenkbare Piko buttons gemonteerd op de hoofdsteun.

Ga jij voor een exclusieve look?

Laat je inspireren door Spinergy achterwielen met gekleurde spaken, door deze stijlvolle zwart-witte Salsa R² of door de subtiele Y-Style voetbeugel. Welke look maakt jouw rolstoel helemaal perfect?

Een ZIPPIE Simba of QUICKIE Argon² met kortere zitdiepte (32 cm of zelfs korter) biedt bijvoorbeeld uitkomst voor kinderen of volwassenen met korte benen die zich al trippelend voort willen bewegen. Ook een kleinere zitbreedte behoort trouwens tot de mogelijkheden.

Een zwart gele gepersonaliseerde Quickie Argon²

Ben jij een sportatleet?

Built-4-Me krijgt geregeld verzoeken van sportatleten voor aanpassingen aan hun sportrolstoel (extra beugels of beschermers bijvoorbeeld), of voor bijzondere rolstoelen. Droom jij van fietsen door de bossen? Kijk dan eens naar de tot mountainbike omgebouwde handbike, een robuuste vastframe handbike voor de ruigere outdoor sport.

Een Quickie Shark S 'Mountainbike' via Built-4-Me.

Wij staan altijd klaar voor een nieuwe uitdaging!

Meer Built-4-Me voorbeelden bekijken? Klik dan op de link. Staat het antwoord op jouw rolstoelwensen er niet bij? Niet getreurd! Dit is slechts een greep uit de vele rolstoelaanpassingen die we in de loop der jaren hebben gemaakt. Het Built-4-Me team staat altijd klaar om jouw uitdaging aan te nemen!

Ga naar Hoe werkt Built-4-Me? op de site en volg de vier eenvoudige stappen naar een oplossing op maat.