Improving people's lives blog > Toegankelijkheid en vervoer > Rolstoeltoegankelijke hotels in Hamburg

Rolstoeltoegankelijke hotels in Hamburg

Geplaatst:

Delen:

16 augustus wordt het startsignaal in Hamburg gegeven voor het WK rolstoelbasketbal 2018. Het Nederlands rolstoelbasketbalteam, waaronder #TeamSunrise atleten Carina de Rooij en Anton de Rooij zijn natuurlijk van de partij. Ben jij een liefhebber van deze sport en ben je van plan om naar Hamburg te gaan? Of wil je op een ander moment de stad Hamburg gaan bewonderen? Dan geven we je hierbij een aantal tips waar je zonder belemmeringen kan overnachten.

Afhankelijk van je budget en je behoeften zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden. Wil je graag wat luxe? Dan kies je wellicht voor een 4- tot 5-sterren hotel. Bijna alle hotels in deze klasse bieden rolstoeltoegankelijke kamers aan. Zo zijn de kamerdeuren breder en in de badkamer zijn bijvoorbeeld handgrepen bevestigd naast het toilet, de wasbakken rolstoeltoegankelijk en zijn er douchestoelen beschikbaar.

Als je budget wat kleiner is, dan zijn pensions, hostels en jeugdherbergen de juiste keus voor jou. Het is ook de perfecte gelegenheid om nieuwe mensen uit verschillende landen te leren kennen en zo je horizon te verbreden.

Kijk eens op Hostelworld.com. Hier heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om rolstoelvriendelijke hostels in de zoekresultaten te filteren.

Rolstoelvriendelijk, of toch niet?

Wees echter voorzichtig. Sommige accommodaties beschrijven zichzelf als ‘toegankelijk’, maar als je goed kijkt, blijkt misschien alleen de ingang drempelloos te zijn of is de invalidenparkeerplaats alleen via een trap te bereiken. Dus lees goed wat de accommodatie onder “toegankelijk” verstaat en zoek naar reviews. In geval van twijfel altijd even bellen, het kan je een hoop ellende schelen!

Als je het geen probleem vindt verder uit het centrum te overnachten, dan kan je terugvallen op verschillende toegankelijke vakantiewoningen of zelfs campings. Ook hier geldt, ook al wordt er een rolstoelsymbool weergegeven, informeer eerst goed wat zij hieronder verstaan. Want er is niets erger dan af te reizen en er bij aankomst achter te komen dat de zogenaamde toegankelijke kamer zich op de tweede verdieping bevindt en de lift veel te klein is!

Rolstoelvriendelijke hotels voor grote en kleine budgetten

Hieronder noemen we enkele interessante accommodaties die in ieder geval zeker rolstoelvriendelijk zijn. Verder kan je bijvoorbeeld op de uitgebreide Hamburgs Toerisme Website kijken. Zij hebben namelijk verschillende speciale aanbiedingen voor toeristen met lichamelijke “uitdagingen”.

Grand Elysee Hamburg

Dit luxueuze hotel beschikt over een eigen boulevard met restaurants, bars en winkels. De tafels hier zijn grotendeels rolstoeltoegankelijk. Alle deuren en doorgangen zijn geschikt voor rolstoelen. Bij de check-in is er een lagere balie, zodat de communicatie makkelijker is. Daarnaast bieden ze in het weekend kinderopvang aan in de eigen crèche van het bedrijf.

Bezoek de website van Grand Elysee Hamburg.

Arcotel Rubin Hamburg

Dit hotel ligt in de trendy wijk St. Georg in Hamburg. Zowel de Kunsthalle en het theater van Hamburg zijn vlakbij. Het interessante van dit hotel is, dat er niet alleen rolstoeltoegankelijke kamers beschikbaar zijn maar dat ook het conferentiegedeelte van het hotel geschikt is voor rolstoelgebruikers.

Bezoek de website van Arcotel Rubin Hamburg.

Vrolijk ontvangst in de hotellobby.

Mercure Hotel Hamburg Mitte

Dit Mercure hotel ligt in de buurt van het mooie stadhuis van Hamburg en de historische ‘Schanzen’ wijk. Naast twee rolstoeltoegankelijke kamers is het openbare toilet ook geschikt voor rolstoelgebruikers. Daarnaast zijn er speciale invalidenparkeerplaatsen beschikbaar.

Bezoek de website van Mercure Hotel Hamburg Mitte.

Scandic Hamburg Emporio

Het Scandic Hamburg Emporio is geschikt voor zowel zakelijke- als vakantiereizen. Het ligt in de buurt van de Gänsemarkt, waar de meeste winkelpassages zich bevinden. Ook de Staatsopera van Hamburg is vlakbij. Het hotel beschikt in totaal over 33 rolstoeltoegankelijke kamers, waarvan er vijf onder de huidige DIN-norm (Deutsche Industrie Norm) vallen.

Bezoek de website van Scandic Hamburg Emporio.

Stadthaushotel Hamburg

In het Stadthaushotel Hamburg word je een bijzondere ervaring aangeboden. Het is een integratiehotel. Niet alleen de gasten, maar ook het personeel kunnen een lichamelijke of een verstandelijke beperking hebben. Het hotel ligt in het hart van Altona en is een uitstekend uitgangspunt om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te verkennen.

Bezoek de website van Stadthaushotel Hamburg.

Schanzenstern Altona

Een andere rolstoeltoegankelijke accommodatie in Altona is de Schanzenstern Altona. Op de eerste verdieping van het hotel bevinden zich rolstoeltoegankelijke kamers. Een bijzonderheid: alle producten uit de keuken komen uit gecontroleerde biologische landbouw. Op verzoek kunnen er ook lunchpakketten besteld worden om mee te nemen.

Bezoek de website van Schanzenstern Altona.

Jeugdherberg Hamburg-Horner Rennbahn

Deze jeugdherberg ligt wat verder weg van het centrum, maar is nog steeds goed te bereiken met het openbaar vervoer, de halte “Horner Rennbahn” is rolstoeltoegankelijk. Er zijn ook invalidenparkeerplaatsen beschikbaar. De eetzaal en openbare ruimtes zijn rolstoelvriendelijk gemaakt.

Bezoek de website van Jeugdherberg Hamburg-Horner Rennbahn.

WK rolstoelbasketbal 2018 in Hamburg.

Er is voldoende keuze om te overnachten, zodat je de stad Hamburg en wellicht het WK rolstoelbasketbal kan bezoeken! En ben je nog op zoek naar de juiste rolstoel voor elke situatie, bij Sunrise Medical hebben we een breed assortiment aan elektrische rolstoelen en handbewogen lichtgewicht rolstoelen beschikbaar.

We bieden daarnaast ook bijpassende accessoires, zoals zitkussens en sportproducten zoals handbikes aan. Kijk maar eens rond op onze website en rust je uit voor het rolstoelbasketbal WK! Lees ook onze andere blogs onder andere voor meer tips over Hamburg en over rolstoelbasketbal.