Improving people's lives blog > Senioren > Welk type scootmobiel past bij mij? 3 of 4 wielen?

Welk type scootmobiel past bij mij? 3 of 4 wielen?

Geplaatst:

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Als je niet meer zo goed ter been bent, verlies je al snel een deel van je zelfstandigheid. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen waarmee je toch je eigen weg kan gaan! De aanschaf van een scootmobiel is dan een goede optie. Maar kies je dan een scootmobiel met 3 of 4 wielen? Er zijn zoveel verschillende opties dat we begrijpen dat het lastig is om te bepalen met welke scootmobiel jij veilig en eenvoudig op pad gaat. Het maakt namelijk nog best wel veel uit voor welk type scootmobiel je kiest. In dit blog leggen wij je uit hoe je de keuze voor de juiste scootmobiel maakt! 

Scootmobiel met 3 wielen voor veel comfort

Een scootmobiel met 3 wielen staat bekend om zijn kleine draaicirkel. Ga je graag op stap naar buiten om bijvoorbeeld boodschappen te doen? Dan is een scootmobiel met 3 wielen je grootste vriend. Manoeuvreer eenvoudig tussen de stellingen met deze scootmobiel. Doordat dit type scootmobiel maar één voorwiel heeft, is deze erg licht in besturing en stuur je overal makkelijk langs. Heb je lange benen? Dan is een scootmobiel met één voorwiel de beste keus voor jou. Je hebt namelijk links en rechts van het voorwiel veel ruimte voor je benen, iets wat je niet hebt bij de andere types. Daarom is een scootmobiel met 3 wielen een hele comfortabele optie!

De voordelen van een scootmobiel met 3 wielen

  • Meer beenruimte
  • Kleine draaicirkel
  • Compact
  • Eenvoudig te gebruiken en op te bergen in kleinere ruimtes

De nadelen van een scootmobiel met 3 wielen

  • Minder koersvast op lange afstanden dan een scootmobiel met 4 wielen

Scootmobiel met 3 wielen bij Sunrise Medical

Op zoek naar een scootmobiel met 3 wielen? Onze scootmobielen zijn jouw ideale reisgenoot! De optimale prestaties zorgen ervoor dat je zorgeloos je ding kan blijven doen, ook al ben je niet meer zo goed ter been. Met een scootmobiel met 3 wielen ervaar je maximaal comfort tijdens het rijden.

Scootmobiel met 3 wielen voor veel comfort.

Scootmobiel met 4 wielen voor veiligheid en meer stabiliteit

Als je een extra stabiele scootmobiel aan wilt schaffen, is een scootmobiel met 4 wielen wellicht een betere optie voor jou. De 4 wielen zorgen ervoor dat je tijdens het rijden veel evenwicht en veiligheid ervaart. Bochten gaan vloeiend en ook op onverharde wegen rijd je makkelijk met deze trouwe vierwieler. Zeker als je zelf kampt met evenwichtsproblemen is deze scootmobiel de beste om te kiezen. Doordat deze scootmobiel twee voorwielen heeft, is de draaicirkel wel wat groter; korte bochtjes zijn minder eenvoudig dan met een scootmobiel met 3 wielen.

De voordelen van een scootmobiel met 4 wielen

  • Extra stabiliteit
  • Geschikt voor mensen met evenwichtsproblemen
  • Geschikt voor het maken van langere afstanden

De nadelen van een scootmobiel met 4 wielen

  • Grotere draaicirkel
  • Minder wendbaar
  • De scootmobiel stuurt zwaarder dan een 3-wiel scootmobiel

Scootmobiel met 4 wielen bij Sunrise Medical

Voor extra veiligheid en evenwicht doe je er goed aan om een scootmobiel met 4 wielen aan te schaffen. Je rijdt hiermee met gemak en comfort naar je eindbestemming. Met onze scootmobielen met 4 wielen ben je verzekerd van een ontspannen rit!

Scootmobiel met 4 wielen voor veiligheid en meer stabiliteit.

Welk type scootmobiel kies jij?

Door de vele verschillende beschikbare types in scootmobielen, is er altijd wel eentje die voldoet aan jouw wensen en behoeften!  Bekijk het complete aanbod scootmobielen en maak een afspraak bij een dealer bij jou in de buurt voor een testrit.

Kijk op de site van Veilig Verkeer Nederland voor een veilige rit met je drie- of vier wiel scootmobiel!