Empulse WheelDrive

We hebben antwoorden gevonden voor:

De WheelDrive is gecrashtest (generatie 2019) en kan in combinatie met een rolstoel die ook is gecrashtest als zitplaats gebruikt worden in een auto.

Let op: De maximale belasting van de rolstoel moet met 20 kg worden verminderd (het gewicht van WheelDrive).

De WheelDrive mag alleen gedragen worden aan het wiel. Bij het vervoeren in een auto mag het hoepelsysteem niet op de hoepels worden gelegd (om schade aan de sensoren te voorkomen). Wanneer de WheelDrive op de rolstoel is gemonteerd, mag deze alleen in een rechtopstaande positie worden vervoerd en stevig worden vastgemaakt. Bij het inladen moet er worden opgelet dat de hoepels niet beschadigd of belast worden.

Als de accu niet werkt, moet deze eerst volledig worden opgeladen. (Belangrijk: oplaadtijd is ongeveer 4 uur - let op, de LED op de oplader wordt groen als het op laadproces is voltooid). Plaats de opgeladen accu terug en controleer opnieuw of de functie nu beschikbaar is. Plaats ook de accu aan de andere zijde om te kijken of de storing aanwezig is.

Voer een accu-stresstest uit om te zien of de opgeladen accu beschadigd is (zie video).

De WheelDrive maakt gebruikt van een metaalhybride accu en heeft hierdoor ook een IATA certificaat beschikbaar. Het is dus geen probleem om de WheelDrive mee te nemen in het vliegtuig!

Ja, de achterwielen worden volledig vervangen door de WheelDrive - zelfs wanneer ze uitstaan.

De snelheid van 15 km/u is op minimaal één wiel overschreden en heeft de autoremfunctie geactiveerd -> vertragen.

Dit is alleen mogelijk met een getekende combinatieovereenkomst. Op onze pagina met combinatieovereenkomsten kan je hier meer informatie over vinden.

De diameter en de lengte van de asadapter zijn bepalend voor de keuze van de quick release assen (voor producten van derden moet deze informatie van de fabrikant komen).

  • Sunrise Medical: altijd de lange quick release assen 12,7 mm (actief) of 12 mm geriatrisch, bijvoorbeeld de X-Family.
  • Andere fabrikanten: aanbevolen om de lange quick release assen in 12 of 12,7 mm te gebruiken.

Motorgeluid is normaal en kan links en rechts verschillend zijn. Alleen een knarsend geluid kan wijzen op een storing. Let ook op onderdelen zoals spaakbeschermers of een verkeerd afgestelde koppelsteun (speling) en de rolstoel zelf (max. 3° camber, opties en accessoires...) kunnen zorgen voor extra geluid.

  • Check travel profile / programming on both sides (must be identical)
  • Check air pressure and wheelchair settings, practice driving (apply equal force to both handrims)

Calibration is necessary if a new push rim is fitted or the push rim does not provide sufficient support, e.g. due to mechanical stress.

Controleer de accu's (vervang links/rechts), verwijder de transportbescherming van de accu's, reinig de contacten (met perslucht, reinigingspen), controleer de contacten/bedieningspaneel op beschadigingen.

Let op: druk op de softtouch button totdat de pieptoon stopt.

Install the QRX according to the assembly instructions (note correct diameter). For Sunrise wheelchairs, the distance between the plate wheel drive and the pair of balls of the QRX is always 51 mm (except for Helix)

Attention: Adjust the adjusting screw for the release lever correctly and glue it in place