Kinderrolstoelen

We hebben antwoorden gevonden voor:

Lichtgewicht kinderrolstoelen van ZIPPIE zijn verkrijgbaar als vouwframe of vastframe kinderrolstoel. De ZIPPIE Youngster 3 met vouwframe is verkrijgbaar vanaf 8.5 kg. De ZIPPIE Simba met vastframe is al verkrijgbaar vanaf 8 kg.

Een goede lichtgewicht kinderrolstoel sluit perfect aan bij het kind dat hem gebruikt en groeit met hem mee. Een goede kinderrolstoel beschikt daarom over ruime instelmogelijkheden en vergroot het gebruiksgemak met speciale kindvriendelijke features. Daarnaast sluit ook de stijl van een goede kinderrolstoel naadloos aan bij de kleine gebruiker; bijvoorbeeld door kinderen de framekleur en spaakbeschermers te laten kiezen die passen bij hun persoonlijke smaak.

Een kinderrolstoel wordt (deels) vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) via de gemeente of via een PGB dat je als ouder/verzorger van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

Een lichtgewicht kinderrolstoel is een uitstekende keuze als je kind zichzelf voornamelijk voortbeweegt in zijn rolstoel. Door het lage gewicht kan je kind zijn spierkracht makkelijk omzetten in beweging en is de rolstoel lekker wendbaar. Dit zorgt voor minder belasting op het lichaam van het kind, dat zo actief kan meedoen met vriendjes. Een lichte kinderrolstoel is daarnaast heel handig als je hem regelmatig in en uit de auto moet tillen.

De lichtgewicht kinderrolstoelen van ZIPPIE hebben een maximaal gebruikersgewicht van 85 kg (vouwframe) en 65 kg (vastframe). Omdat elk kind anders groeit is het lastig om hier precieze leeftijden te noemen. Door het speciale instelbare zitsysteem kan de rolstoel 40 mm in de diepte en 20 mm in de breedte met het kind meegroeien. Hierdoor past het kind perfect in deze lichtgewicht kinderrolstoel tot het tijd is om over te stappen op een rolstoel voor volwassenen.