Scootmobielen

We hebben antwoorden gevonden voor:

Wij bieden deze service niet aan. Veel van onze erkende dealers doen dat wel. Neem contact met ons op om de dichtstbijzijnde te vinden.

Elke scootmobiel heeft een eigen actieradius. Hieronder vind je een overzicht van de actieradius per scootmobiel:

  • Sterling Elite² Plus » 44 km
  • Sterling Elite² XS » 44 km
  • Sterling Trophy » 60 km
  • Sterling Calypso » 40 km
  • Sterling S700 » 35 km
  • Sterling S425 » 25 km
  • Sterling Sapphire 2 » 30 km

Een scootmobiel wordt meestal niet vergoed via de zorgverzekering. Vaak betaal je een eigen bijdrage. Het is wel mogelijk dat je in aanmerking kan komen voor een vergoeding vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Vraag dit na in de gemeente waar je woont.

Kan ik een scootmobiel accu opladen via mijn auto?

Nee. Hoewel ze er misschien hetzelfde uitzien, zijn een auto-accu en een scootmobiel-accu totaal anders ontworpen en gebouwd. Gebruik geen auto-accu op de scootmobiel, daar gaan de auto accu’s van kapot.

Het weer heeft invloed op de capaciteit van de accu. Is het heel koud en vochtig? Dan kan dit effect hebben op de actieradius van de scootmobiel. Daarom is het belangrijk om de accu's volledig opgeladen te houden.

Er zijn een paar dingen die je moet doen als je de scootmobiel voor langere tijd niet gebruikt. Laad de batterijen 24-uur of langer op voordat je ze opbergt. Als je klaar bent om op te slaan, koppel je de accubak of accukabels los van de scootmobiel. Zet indien mogelijk en als het veilig is de parkeerrem los (vrijloop). Houd het voertuig zo droog en warm mogelijk. Ga minstens één keer per maand naar de scootmobiel om de accu’s opnieuw aan te sluiten en ze 24-uur of langer op te laden. Als je een externe lader hebt, is het makkelijker om de accu's uit het voertuig te verwijderen en ze op een droge, goed geventileerde plaats op te slaan waar ze elke maand kunnen worden opgeladen.

Laad je scootmobiel elke dag op, of je hem nu gebruikt of niet. Het is volkomen veilig om het voertuig maximaal vijf dagen constant opgeladen te laten. Oplaadperioden moeten minimaal 8-10 uur duren bij normaal gebruik en 10-15 uur bij intensief gebruik. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor informatie over het opladen.

Elke scootmobiel heeft extra opties om te kiezen bij de aanschaf ervan. Accessoires die je kan kiezen zijn bijvoorbeeld een achteruitkijkspiegel, een zuurstoffleshouder en een voetplateau verhoger. Kijk voor alle mogelijke opties in de prijslijst van jouw favoriete scootmobiel!

Een scootmobiel met 3 wielen heeft doorgaans een kleine draaicirkel en is daarom extra wendbaar. Dit is handig als je binnen gebruik wilt maken van je scootmobiel. Boodschappen doen is bijvoorbeeld eenvoudig met een scootmobiel met 3 wielen. Ook heb je meer ruimte voor je benen, doordat er maar 1 voorwiel is. Als je liever een scootmobiel met meer stabiliteit wilt omdat er bijvoorbeeld veel kinderkopjes in de buurt liggen waar je woont, is een scootmobiel met 4 wielen een uitstekende keus. Een 4-wiel scootmobiel biedt optimale veiligheid en veel comfort.

Nee, de Sterling scootmobielen zijn niet inklapbaar en kunnen daarom niet in de achterbak van een auto vervoerd worden.

Ja, het is verplicht om de scootmobiel te verzekeren. Dit geldt voor alle soorten scootmobielen, inclusief opvouwbare modellen, en andere volledig elektrische voertuigen of fietsen. Je moet een aansprakelijkheidsverzekering (WA-verzekering) af te sluiten voor jouw scootmobiel. Deze verzekering dekt schade aan derden in het geval van een ongeval dat door jou wordt veroorzaakt.