Consumenten Support / Veelgestelde vragen / Rolstoelaandrijvingen

Rolstoelaandrijvingen

We hebben antwoorden gevonden voor:

De maximale snelheid vooruit 15 km/u. Optioneel is de F55 te verkrijgen met een maximale snelheid van 6 of 10 km/u. De maximale snelheid is bepaald door de huidige regelgeving omtrent Medische hulpmiddelen (EN12183). Als je met je F55 reist, controleer dan altijd de specifieke wetgeving in het betreffende land, soms is er lokale wetgeving die de maximale toegestane snelheid van 6 km/u aanhoudt.

De F55 past makkelijk op de meeste handbewogen lichtgewicht rolstoelen met een vouwframe en vastframe. Raadpleeg het combinatieoverzicht op onze website. In dit overzicht vind je alle lichtgewicht rolstoelen waar de F55 op gemonteerd kan worden. Zie ook het gedeelte ‘docking-informatie’ in het combinatieoverzicht. Hier vind je nog meer informatie over aan welke eisen je moet voldoen om de F55 aan jouw rolstoel te bevestigen. Framebuis, zwaartepuntinstelling, maat achterwiel en zitdiepte zijn hierbij van invloed. Daarnaast is ook een recht stuk framebuis van minimaal 35 mm nodig voor de bevestiging van de frameklemmen. Daarnaast vind je op eengoedhulpmiddel.nl een overzicht van alle combinaties die in ieder geval veilig zijn bevonden.

De F55 is een klein, veelzijdig, zeer wendbaar en eenvoudig transporteerbare aankoppelondersteuning dat bedoeld is voor gebruik binnen en buiten. Het 14" aandrijfwiel is ideaal voor off-road/buitengebieden, terwijl de 8.5"-versie overtuigt met een zeer kleine draaicirkel binnen en buiten.

Dankzij het opklapbare en afneembare subframe kan de pakketgrootte van de F55 binnen enkele seconden worden verkleind: Kijk in de gebruikershandleiding voor de stappen. Indien nodig kan naast het subframe ook de lithium-ion accu volledig worden losgemaakt.

Het model met het 14" voorwiel verhoogt je rijcomfort, geeft meer stabiliteit bij hoge snelheden en heeft uitstekende off-road rijprestaties waarmee je bijna elk terrein aankan. Gaat je voorkeur uit naar het kleinere voorwiel voor meer wendbaarheid en die compacter is om mee te nemen? Dan is de 8.5"-versie jouw keuze. Eén ding hebben beide gemeen: zorgeloos rijplezier!

Bewaar de lithium-ion accu op een droge, koele plaats bij ongeveer 10° tot 15°. Idealiter moet de accu in een laadtoestand van ongeveer 75% worden gehouden. Als de accu te lang wordt opgeslagen met weinig lading, daalt de spanning binnenin zo drastisch dat er een diepe ontlading kan optreden die de lithium-ion accu permanent beschadigt.

De R20 is een duwondersteuning zonder remfunctie. Een trommelrem is aan te raden, maar niet verplicht aangezien dit altijd afhangt van de mogelijkheden van de gebruiker en de omgeving waar het hulpmiddel gebruikt wordt.

Het maximale gebruikersgewicht is 170 kg.

Het transportgewicht is 5,2 kg inclusief lithium-ion-accu en 3,7 kg exclusief accu.

De buitenband kan zeker worden vervangen door een erkende dealer van Sunrise Medical!

Het gebruik van de R20 op een zachte of oneffen ondergrond wordt niet aanbevolen. Het kan mogelijk zijn als de R20 voldoende grip kan genereren (bijv. extra belasting, lage rolweerstand). Gebruik op normale bestrating is prima mogelijk, maar we raden gebruik op zanderige of extreem oneffen ondergrond af.

De R20 kan een afstand van 15 km bereiken en heeft ook de mogelijkheid om stoepranden van 5 cm en hellingen van 10° te nemen. Het aantal kilometers is afhankelijk van veel factoren (bijv. rijgedrag, belasting, oppervlak, rolweerstand, laadniveau en leeftijd van de accu.). De normale actieradius is 15 km. Met een maximaal gebruikersgewicht van 170 kg is de actieradius 10 km.

De bevestigingshoek moet altijd tussen 20° en 45° liggen om ervoor te zorgen dat het aandrijfwiel automatisch voldoende grip kan genereren door zijn voorwaartse rotatie.

De draairichting van de motor is aangegeven op het motorhuis met een pijl. De bevestiging is correct wanneer de motorkabel zich aan de linkerkant (achteraanzicht) in de gekoppelde positie bevindt.

Dit is afhankelijk van het type en de configuratie van de handbewogen rolstoel. Op eengoedhulpmiddel.nl is een overzicht te vinden van alle combinaties die in ieder geval veilig zijn bevonden.

       
  • 1
  •  
  • 2
  •  
  • 3
  •  
  • 4
  •