E-mobiliteit

We hebben antwoorden gevonden voor:

De maximale snelheid vooruit 15 km/u. Optioneel is de F55 te verkrijgen met een maximale snelheid van 6 of 10 km/u. De maximale snelheid is bepaald door de huidige regelgeving omtrent Medische hulpmiddelen (EN12183). Als je met je F55 reist, controleer dan altijd de specifieke wetgeving in het betreffende land, soms is er lokale wetgeving die de maximale toegestane snelheid van 6 km/u aanhoudt.

De F55 past makkelijk op de meeste handbewogen lichtgewicht rolstoelen met een vouwframe en vastframe. Raadpleeg het combinatieoverzicht op onze website. In dit overzicht vind je alle lichtgewicht rolstoelen waar de F55 op gemonteerd kan worden. Zie ook het gedeelte ‘docking-informatie’ in het combinatieoverzicht. Hier vind je nog meer informatie over aan welke eisen je moet voldoen om de F55 aan jouw rolstoel te bevestigen. Framebuis, zwaartepuntinstelling, maat achterwiel en zitdiepte zijn hierbij van invloed. Daarnaast is ook een recht stuk framebuis van minimaal 35 mm nodig voor de bevestiging van de frameklemmen. Daarnaast vind je op eengoedhulpmiddel.nl een overzicht van alle combinaties die in ieder geval veilig zijn bevonden.

De F55 is een klein, veelzijdig, zeer wendbaar en eenvoudig transporteerbare aankoppelondersteuning dat bedoeld is voor gebruik binnen en buiten. Het 14" aandrijfwiel is ideaal voor off-road/buitengebieden, terwijl de 8.5"-versie overtuigt met een zeer kleine draaicirkel binnen en buiten.

Dankzij het opklapbare en afneembare subframe kan de pakketgrootte van de F55 binnen enkele seconden worden verkleind: Kijk in de gebruikershandleiding voor de stappen. Indien nodig kan naast het subframe ook de lithium-ion accu volledig worden losgemaakt.

Het model met het 14" voorwiel verhoogt je rijcomfort, geeft meer stabiliteit bij hoge snelheden en heeft uitstekende off-road rijprestaties waarmee je bijna elk terrein aankan. Gaat je voorkeur uit naar het kleinere voorwiel voor meer wendbaarheid en die compacter is om mee te nemen? Dan is de 8.5"-versie jouw keuze. Eén ding hebben beide gemeen: zorgeloos rijplezier!

Bewaar de lithium-ion accu op een droge, koele plaats bij ongeveer 10° tot 15°. Idealiter moet de accu in een laadtoestand van ongeveer 75% worden gehouden. Als de accu te lang wordt opgeslagen met weinig lading, daalt de spanning binnenin zo drastisch dat er een diepe ontlading kan optreden die de lithium-ion accu permanent beschadigt.

De elektrische ondersteuningen die wij aanbieden zijn hulpaandrijvingen, aankoppelondersteuningen en duwondersteuningen.

Deze hulpmiddelen worden doorgaans (deels) vergoed vanuit de WMO, gemeente of de WLZ. Vraag een gesprek aan bij jouw gemeente om te kijken wat er mogelijk is. Houd er rekening mee dat er (soms) een eigen bijdrage gevraagd wordt.

De R20 is een duwondersteuning zonder remfunctie. Een trommelrem is aan te raden, maar niet verplicht aangezien dit altijd afhangt van de mogelijkheden van de gebruiker en de omgeving waar het hulpmiddel gebruikt wordt.

Wat is de actieradius van een elektrische ondersteuning? Elke elektrische ondersteuning heeft een standaard accu capaciteit waarvan de actieradius afhankelijk is. In sommige gevallen is deze te vergroten door een grotere of een extra accu te kiezen. De actieradius van een elektrische ondersteuning is altijd terug te vinden in de gebruikershandleiding. Vaak staat het ook vernoemd op onze website, in onze brochures en op de prijslijsten.

  • Empulse F55 » 30 km
  • Empulse Light Drive 2.1 » 15 km
  • Empulse R20 » 15 km
  • Empulse WheelDrive » 12 km of 20 km

In principe kan je een elk type elektrische ondersteuning uitproberen bij je dealer of in ons experience center. Maak een afspraak voor het uitproberen van de R20, voor het testen van de F55 of een pasafspraak van de WheelDrive.

Een duwondersteuning helpt de begeleider of familielid die de rolstoel duwt. Het kan soms nogal vermoeiend zijn om een rolstoel te duwen. De elektrische duwondersteuning maakt het makkelijker om de rolstoel te duwen, zelfs op hellingen en onverharde wegen.

Een hulpaandrijving maakt het rijden voor jezelf wat makkelijker. Het geeft een ondersteuning of neemt het rijden zelfs volledig over.

Een aankoppelondersteuning is een gemotoriseerd hulpmiddel die je aan de voorkant van je rolstoel koppelt. De aankoppelondersteuning trekt je rolstoel vooruit zodat je zelf niet meer hoeft te hoepelen.

Dit is afhankelijk van het type en de configuratie van de rolstoel. Op eengoedhulpmiddel.nl is een overzicht te vinden van alle combinaties die in ieder geval veilig zijn bevonden. Het kan zijn dat je een specifieke configuratie hebt waardoor de ondersteuning niet zou passen, hier kan je dealer of onze customer service je wellicht verder mee helpen. Voor een Empulse R20 is een minimale zithoogte bijvoorbeeld belangrijk en voor een Empulse F55 moet er wel genoeg ruimte op het voorframe zijn om de frameklemmen te kunnen monteren.

       
  • 1
  •  
  • 2
  •