Consumenten Support / Veelgestelde vragen / Elektrische rolstoelen

Elektrische rolstoelen

We hebben antwoorden gevonden voor:

Je kan softwareprofielen programmeren en downloaden via sunmedwebiq.com.

De geïntegreerde oplaadindicator in de oplader geeft aan of de accu volledig opgeladen is. Kijk voor meer informatie in de gebruikershandleiding van je elektrische rolstoel.

Je kan de accu van je elektrische rolstoel het best iedere nacht opladen, of je hem veel gebruikt hebt of juist vrijwel niet. Het is belangrijk om de elektrische rolstoel volledig op te laden voordat je deze de eerste keer gebruikt. Onderbreek tijdens het opladen nooit de laadcyclus. Als de accu’s niet regelmatig worden opgeladen, is dat van invloed op de capaciteit van de accu.

Het gewicht van de meeste elektrische rolstoelen ligt tussen de 100 en 160 kg. Het gewicht wordt onder meer bepaald door het aantal elektrische verstellingen, de grootte van de accu’s en het zitsysteem. Het gewicht kan dus per model en configuratie verschillen. De specificaties staan vermeld op de productpagina van de betreffende rolstoel.

Onze elektrische rolstoelen hebben een ruime actieradius, die kan oplopen tot wel 40 km. De maximale actieradius per model lees je op onze uitgebreide productpagina’s. Een indicatie van het actuele bereik kan je bij gebruik realtime aflezen op het scherm van de bedieningskast.

Een elektrische rolstoel heeft vele voordelen. Je kan deze zowel binnen als buiten gebruiken en een elektrische rolstoel is makkelijk te bedienen via een joystick. Daarnaast heeft een elektrische rolstoel vaak een kleine draaicirkel, waardoor je overal makkelijk kan manoeuvreren. Verder kan een elektrische rolstoel geheel afgestemd worden op jouw behoeften en wensen waardoor je actieradius, onafhankelijkheid en vrijheid wordt vergroot.

De elektronica van een elektrische rolstoel kan tot in de kleinste details worden aangepast aan jouw behoeftes en wensen. Het programmeren van je rolstoel moet door een erkende dealer van Sunrise Medical worden uitgevoerd. Informatie over het rijprofiel en andere onderdelen van je elektrische rolstoel vind je in de gebruikershandleiding.

Een elektrische rolstoel wordt (deels) vergoed vanuit de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) via je gemeente of via een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt. Zit je in een Wlz instelling dan word je elektrische rolstoel (deels) vergoed via de Wlz. Het CIZ bepaalt hiervoor je indicatie.

Er zijn veel opties en accessoires beschikbaar voor onze elektrische rolstoelen. Naast opties die een meerwaarde bieden om de rolstoel zo functioneel mogelijk te maken, zijn er ook accessoires beschikbaar. Deze accessoires zorgen ervoor dat je het maximale uit je voorziening kan halen, denk hierbij onder meer aan achteruitkijkspiegels, een krukhouder, een beugel voor je rugzak en een tas voor aan je armsteun zijn verkrijgbaar.

Het belangrijkste verschil zit in het feit dat een elektrische rolstoel bediend wordt via een joystick en dat een scootmobiel een stuurkolom heeft.

Daarnaast is een elektrische rolstoel zeer wendbaar en compact en kan daardoor ook binnenshuis worden gebruikt. Een scootmobiel is vaak groter en sneller, en speciaal ontwikkeld om grotere afstanden buitenshuis af te leggen. In huis is een scootmobiel niet heel handig om te gebruiken. Daarnaast biedt een elektrische rolstoel veel meer mogelijkheden qua zitcomfort. Je kan vaak kiezen uit veel verschillende types en maatvoeringen van zitkussens en rugleuningen. Ook is het bij een elektrische rolstoel vaak mogelijk om te kiezen voor elektrische verstellingen, zoals een kantelverstelling, zitlift, elektrisch verstelbare beensteunen en een elektrische rughoekverstelling. Hierdoor is het mogelijk om langer en comfortabeler te zitten in een elektrische rolstoel.

Elektrische rolstoelen met achterwielaandrijving zijn geschikt als je veel buiten wilt rijden. Ze zijn van nature koersvast, wat ze geschikt maakt voor lange ritten in de buitenlucht. Wel hebben ze een grotere draaicirkel. Elektrische rolstoelen met midwielaandrijving zijn een uitstekende keuze als je zowel veel binnen- als buiten rijdt. Dit type aandrijving heeft de kleinste draaicirkel van allemaal en rijdt zeer intuïtief, waarmee het rijden met een midwielaandrijving vaak het gemakkelijkste aan te leren is.

Een elektrische rolstoel met voorwielaandrijving kan voor sommige gebruikers de voorkeur genieten omdat het maken van een staande transfer in en uit deze stoel erg gemakkelijk is. Daarnaast heeft een voorwielaandrijving een compacte draaicirkel.

Lees in ons Education in Motion artikel meer over het kiezen van de juiste wielaandrijving voor je elektrische rolstoel.

Ja, het is toegestaan om de Q50 R Carbon in het vliegtuig mee te nemen. Het maximaal toegestane accuvermogen voor medische apparaten in een vliegtuig is 300 Wh. Het accuvermogen van de Q50 R Carbon is 240 Wh. Je vindt het IATA-certificaat op onze website.

In tegenstelling tot een scootmobiel heeft de Q50 R Carbon een kleine draairuimte van 1100 mm, waardoor hij ideaal is voor binnengebruik.

De uitneembare lithium-ion-accu heeft slechts een gewicht van 1,4 kg.

Onze QUICKIE Q50 R Carbon heeft een totaalgewicht dat begint vanaf 14,5 kg zonder accu. Met één lithium-ion-accu kom je uit op 15,9 kg en met een optionele tweede accu kom je op een totaalgewicht van 17,3 kg.

       
  • 1
  •  
  • 2
  •