QUICKIE Life iVouwframe rolstoel

Een wereld van individuele mogelijkheden

De multifunctionele Life i is een modulaire rolstoel om beter te functioneren met progressieve ziektebeelden, zoals bij CVA, MS of ALS. De diverse optiemogelijkheden zoals een college werkblad, one arm drive en hemi armsteun kunnen hier een uitkomst in bieden. De Life i heeft een laag zithoogtebereik om makkelijk te kunnen trippelen. In combinatie met het Neuro frame is de zithoogte eenvoudig aan te passen.

Brochure aanvragen Prijslijst
Crash Tested QUICKIE Life i | vouwframe rolstoel
De zithoogte achter en het zwaartepunt zijn eenvoudig instelbaar

De zithoogte achter en het zwaartepunt zijn eenvoudig instelbaar

De zithoogte van de Life i kan worden ingesteld van 37 tot 51 cm.
Daarnaast is het zwaartepunt in te stellen van -5 tot 5 cm.

Eenvoudige zithoogte-instelling

Eenvoudige zithoogte-instelling

De zithoogte voor is van 38 tot 54 cm in te stellen.
Het is mogelijk om met 6" voorwielen een zithoogte te krijgen van 40 tot 52 cm zonder extra onderdelen.

Een rolstoel waarop je kan vertrouwen

Een rolstoel waarop je kan vertrouwen

De zitpositie van de Life i is individueel in te stellen door onder meer de rughoek aan te passen, de naspanbare rug te verstellen en gebruik te maken van de zwaartepuntinstelling en/of zithoogte-instelling.
Om een nog betere zitpositie te creëren is het mogelijk om een zitkussen en rugleuning uit ons Jay assortiment in de rolstoel te plaatsen.

Uitgebreid assortiment aan opties

Uitgebreid assortiment aan opties

De Life i is onderdeel van de Quickie Life familie, een modulair frameconcept met onderling uitwisselbare onderdelen en uitgebreide instelmogelijkheden.

Naast de vele instel- en verstellingsmogelijkheden zijn er ook diverse opties, accessoires en framekleuren om zo de Life i eenvoudig aan de individuele wensen aan te passen.

Een brochure en prijslijst aanvragen

Als je jonger dan 18 bent, geef ons dan geen persoonlijke informatie over jezelf. Je kan hier meer over lezen in onze richtlijnen voor gegevensverwerking in ons privacybeleid.

Hoe gebruiken we jouw informatie voor een brochure aanvraag?

Sunrise Medical gebruikt jouw gegevens om je een e-mail te sturen met de brochure en prijslijst die je hebt aangevraagd. We zullen jouw persoonlijke gegevens nooit bekendmaken of delen met iemand anders. Je gegevens worden opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk en worden 3 dagen bewaard.

Afmetingen
Totale breedte:ZB + 200 mm
Zitbreedte:340 - 540 mm
Zitdiepte:360 - 540 mm
Zithoogte - voor:380 - 540 mm
Zithoogte - achter:370 - 510 mm
Zithoek:0 - 110 mm
Rughoogte:360 - 500 mm
Rughoekinstelling:-5° - +25°
Framehoek:70°, 80° of 90° (beensteunen)
Frame inset:-
Camber:0° of 3°
Prestatie/Gewichten
Maximale gebruikersgewicht:140 kg
Gewicht vanaf:12.3 kg
Transport
Gecrashtest:Ja, succesvol volgens ISO 7176-19

Voor meer informatie over de specificaties, opties en accessoires verwijzen wij je naar de prijslijst. Alle informatie is onder voorbehoud van typefouten, technische wijzigingen en kunnen veranderd worden zonder mededeling.

Ondersteuning

Veelgestelde vragen

Er bestaan lichtgewicht rolstoelen en ultra-lichtgewicht rolstoelen. Lichtgewicht rolstoelen zijn nagenoeg altijd gemaakt van aluminium en hebben een gewicht vanaf ongeveer 10 kg. Hightec ontwikkelingen op het gebied van materiaal en materiaalgebruik hebben geleid tot een nieuwe categorie, namelijk de ultra-lichtgewicht rolstoelen. Speciale productietechnieken voor aluminium, maar ook het gebruik van titanium of zelfs carbon stellen ons in staat om rolstoelen te produceren vanaf een gewicht van 6 kg (of zelfs een tilgewicht van minder dan 4 kg). In de basis geld dat hoe minder een rolstoel weegt, hoe makkelijker je ermee kan rijden.

De (ultra-)lichtgewicht rolstoelen van QUICKIE wegen grofweg tussen de 6 kg en 14 kg. QUICKIE levert zowel lichtgewicht rolstoelen met een vast frame als rolstoelen die opvouwbaar zijn. De vastframe rolstoelen zijn over het algemeen lichter van gewicht dan de opvouwbare varianten, omdat ze uit minder onderdelen bestaan.

Als je een lichtgewicht rolstoel wilt kopen, krijg je deze meestal (deels) vergoed vanuit de Wmo (gemeente). Je kan de rolstoel ook zelf kopen vanuit een PGB dat je van je gemeente en zorgverzekeraar ontvangt.

(Ultra)-lichtgewicht rolstoelen (verkrijgbaar als vouwframe en vastframe rolstoel) worden standaard gemaakt van aluminium, titanium of carbon. Ze zijn daardoor veel lichter en makkelijker in gebruik dan een standaard rolstoel. (Ultra)-lichtgewicht rolstoelen zijn ideaal voor iedereen met een actieve lifestyle. Ze maken ook meer maatwerk mogelijk en zijn makkelijker aan te passen met verschillende functionele opties, frame- en accentkleuren.

Een ultra-lichtgewicht rolstoel is een uitstekende keuze als je je voornamelijk zelf voortbeweegt. Door het lage gewicht is het makkelijk om snelheid te maken en te manoeuvreren. Dit voorkomt overbelasting van het bovenlichaam. Ook als je rolstoel regelmatig opgevouwen of opgeklapt moet worden en in de auto moet worden getild (door jezelf of een ander), is het prettig een zo licht mogelijke rolstoel te hebben.

 1 2 3