26-10-2023

 
 
 
QUICKIE QS5 X - Pure vrijheid en individualitei­t met deze makkelijk opvouwbare rolstoel.. Maak direct een afspraak!
 
 
 
Ervaar moeiteloos vouwen en bespaar meer dan 40% kracht!
 

Deze nieuwe alleskunner van QUICKIE, de QS5 X, herbergt een maximum aan instelmogelijkheden, verpakt in een eenvoudig opvouwbaar en sprekend lichtgewicht ontwerp. Door het versterkte 4-armig kruisframe met FreeFold technologie en optionele Quickie Locking System, kan je deze lichte boxframe rolstoel makkelijk en compact op­vouwen.

Met het laagste gewicht in zijn klasse*, voortreffelijke framestijfheid en meer dan 40% krachtbesparing tijdens het op- en uitvouwen, is de QS5 X niet alleen heel makkelijk op te tillen en te vervoeren, maar biedt deze rolstoel ook uitstekende rijprestaties.

De QS5 X is moeiteloos op te vouwen door het unieke FreeFold vouwmechanisme. Er is maar liefst 40%* minder kracht nodig dan bij vergelijkbare rolstoelen. Zittend vanuit een andere stoel, is het eenvoudig zelfstandig uit te voeren. Verder blijven de achterwielen tijdens het opvouwen verticaal staan, de camber ongewijzigd en de rolstoel stevig op de grond staan - een groot voordeel wanneer de rolstoel vaak opgevouwen en meegenomen wordt in de auto.

 
 
Naar de QUICKIE QS5 X
 
 
 

Het optionele en gepatenteerde Quickie Locking System vergrendelt de rolstoel automatisch wanneer deze opgevouwen wordt. Met een simpele “klik” zal de rolstoel nu compact opgevouwen blijven, zonder dat tijdens het optillen of opbergen deze vast gehouden hoeft te worden! Dat is handig!

 
 
 
Moeiteloos op- en uitvouwen met de QUICKIE QS5 X.
 
 
 
Onze lichtste aluminium boxframe rolstoel
 

De QS5 X heeft een zeer laag transportgewicht van 7,3 kg* (vast voorframe) en 7,5 kg (wegzwenkbare beensteunen)! Om dit lichte gewicht te bereiken, gebruiken we aluminium uit de 7000-serie, dat wordt gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie met ons exclusief gepatenteerd bewerkingsproces genaamd ShapeLoc technologie.

 
 
Naar de QUICKIE QS5 X
 
 
 

Deze warmtebehandeling verhoogt de sterkte van het frame, waardoor dunnere buiswanden mogelijk zijn om het totale gewicht te verlagen. De QS5 X is hierdoor lichter en 2,5 keer zo sterk als traditionele vouwframe rolstoelen. Het resultaat is een rolstoel die verrassend makkelijk op te tillen is en een minimale inspanning omzet in maximale beweging.

 
 
 
Slimme opties finetunen om bij je te passen.
 
 
 
Slimme opties en functionaliteit
 

De QS5 X kan eenvoudig worden geconfigureerd voor zowel beginnende als ervaren rolstoelgebruikers. Met twee voorframes, een balhoofdinstelling (3 richting) en een breed scala aan opties en configuratiemogelijkheden biedt de QS5 X ultieme aanpasbaarheid.

Bovendien is de QS5 X, op basis van gebruikersfeedback, uitgerust met slimme opties zoals rubberen framebeschermers (Touch Points) op krasgevoelige plekken. Deze Touch Points bieden meer grip tijdens transfers en het optillen van de rolstoel en verminderen de belasting op het lichaam tijdens deze handelingen. Daarnaast beschermen ze het frame tegen krassen.

 
 
Rubberen framebeschermers (Touch Points).
 
 
 

De positie van het voorwiel is in hoek (zowel voor-, achter- als zijwaarts) en in hoogte in te stellen door middel van het balhoofdsysteem. Het voorkomt dat de voorwielen gaan zweven en het scheef trekken van de rolstoel. Er is altijd contact met de grond en een goede controle over de rolstoel.

 
 
Balhoofdinstelling en LED-verlichting op de QS5 X.
 
 
 

Ook biedt de QS5 X de optie voor heldere geïntegreerde LED-verlichting voor meer zicht en zichtbaarheid en een nieuwe, opklapbare aluminium voetplank die lichter van gewicht en nog beter instelbaar is. Alle opties en accessoires kunt u overzichtelijk terugvinden in de opties & accessoires brochure van de QS5 X.

 
Opties & accessoires brochure
 
 
 
Direct de QS5X configureren met onze 3D visualizer
 
 
 
3D visualizer - direct zien hoe de QS5 X eruitziet
 

De QS5 X heeft vele opties en configuratiemogelijkheden waaruit gekozen kan worden. Deze vouwframe rolstoel kan daarnaast gecombineerd worden met verschillende producten uit ons JAY en EMPULSE assortiment, waaronder de StreetJet.

 
 
Direct de QS5X configureren met onze 3D visualizer
 
 
 

Naast de informatie in onze opties & accessoires brochure en de JAY brochure, kunt u er voor kiezen deze rolstoel te configureren met onze 3D Visualizer. De visualizer geeft meteen een vrij nauwkeurige indicatie van het totaalgewicht van de QS5 X en gelijk een duidelijke impressie van hoe de rolstoel eruit kan komen te zien. Een leuke en handige tool!

 
Direct configureren
 
 
 
De voordelen van de QS5 X.
 
 
 
Voordelen van de QUICKIE QS5 X
 
  • Moeiteloos vouwen - bespaar meer dan 40% kracht*
  • Lichtgewicht boxframe - aluminium 7000-serie in combinatie met ShapeLoc technologie (zelfde technologie als bij de Nitrum, Helium en Xenon²)
  • Makkelijk op te tillen door het zeer lage transportgewicht - lichtste in zijn klasse*
  • Uitstekende framestijfheid zorgt voor uitstekende rijeigenschappen en maximale beweging bij minimale inspanning
  • Keuze uit een vast voorframe of met wegzwenkbare beensteunen
  • Gepatenteerd innovatief balhoofdsysteem - de positie van het voorwiel is in hoek (zowel voor-, achter- als zijwaarts) en in hoogte in te stellen. Dit voorkomt zwevende wielen en het scheeftrekken van de rolstoel.
  • Aan de individuele behoeften aan te passen en een ruim assortiment aan opties en accessoires
  • De ergonomische Touch Points op krasgevoelige plekken geven maximale grip tijdens transfers en het optillen van de rolstoel
  • Heldere geïntegreerde LED-verlichting voor meer zicht en zichtbaarheid
  • Ideaal te combineren met een aankoppelbike of (elektrische) rolstoelaandrijving
 
 
 
Bekijk de video van de QUICKIE QS5 X.
 
 
 
Nieuwsgierig geworden naar de QS5 X?
 

Wilt u weten waar de naam QS5 X voor staat, hoe licht lichtgewicht is en/of hoe moeiteloos deze boxframe rolstoel opvouwt? Uw regiomanager staat voor u klaar om deze vragen te beantwoorden!

 
 
 
Prijslijst
 
 
Brochure
 
 
Website
 
 
 

* Bewezen door interne benchmarktests (kwalitatieve vergelijkingen met prestaties van concurrerende rolstoelen).

 
 
 
Facebook YouTube Instagram
 
 

Sunrise Medical B.V. | Groningenhaven 18-20 | 3433 PE Nieuwegein | Nederland

Uw privacy is belangrijk voor ons. Lees daarom onze  Privacyverklaring.