Lorenzo Pellegrini

"Ik geniet van mijn QUICKIE Nitrum. De rolstoel is licht en het stijve frame zorgt ervoor dat hij direct reageert op elke beweging. De Nitrum past gewoon perfect bij mijn levensstijl!"

Mijn naam is Lorenzo en ik heb mijn hele jeugd doorgebracht in Garfagnana, een pittoresk gebied in het noordwesten van Toscane, vol met kleine, prachtige middeleeuwse dorpjes.

In juli 2012, na slechts 10 dagen bij mijn nieuwe baan in een papierfabriek, viel er een pallet met papier op me. Meteen, terwijl ik werd verpletterd door vele kilo's papier, zei ik: "Ik voel geen warmte of kou meer".

Na dit keerpunt, begon er een nieuw verhaal. Tijdens mijn revalidatie ben ik vrienden geworden met mensen die ook gebruik maken van een rolstoel, die uiteindelijk mijn rolmodellen werden! Door hen ontdekte ik geweldige aangepaste sporten zoals waterskiën, zwemmen en zelfs boksen. Ik ontwikkelde een bijzondere passie voor rolstoelbasketbal; wat ik vandaag de dag nog steeds speel en mijn team help wanneer ik kan!

Mijn QUICKIE-rolstoel werd mijn springplank. Ik ging op reis en gelukkig ontmoette ik mijn vriendin Irene, het beste wat me ooit in mijn leven is overkomen! We ontdekken nu samen de wereld en gaan met een glimlach de weinige beperkingen tegemoet die we onderweg tegenkomen.

VS, India, Seychellen, IJsland en Cuba - we reizen waar we maar naartoe willen, want ik weet dat ik op mijn rolstoel kan vertrouwen! We delen onze ervaringen in onze reisblog, hierin laten we anderen zien dat er veel plekken op de wereld toegankelijk zijn en dat het mogelijk is om geweldige avonturen te beleven.

Iets anders wat voor ons belangrijk is, is Tanzania. We waren daar druk bezig met een hulpproject en wilden er weer naartoe vliegen. Helaas werd dit uitgesteld vanwege COVID-19, maar we hebben onze herinneringen nog van 2018, toen we daar waren en deze geweldige mensen leerden kennen.

Ik woon nog steeds in Toscane en heb het gevoel dat het universum oneindig is, wat ons overkomt geen toeval is en dat het leven een voortdurende ontdekkingsreis is. Ik voel me vooral gelukkig, nu meer dan ooit, omdat elke dag anders is...

Lorenzo Pellegrini gebruikt...

QUICKIE Nitrum Vastframe rolstoel

Kom meer te weten QUICKIE Nitrum