Home / Video's / Handbewogen rolstoelmobiliteit / Handbewogen rolstoelen: de configuratie en instelling optimaliseren

Handbewogen rolstoelen: de configuratie en instelling optimaliseren

Delen:

Take it offline!

This Education in Motion resource is also available as a printable PDF.

Downloaden PDF

Bij het configureren en instellen van een rolstoel is het belangrijk om te begrijpen wat de invloed is van rolweerstand op de prestaties van een rolstoel.

Het minimaliseren van de rolweerstand helpt de efficiëntie van het voortbewegen te maximaliseren. Dit is belangrijk voor de rolstoelgebruiker, omdat dit het risico op RSI-klachten kan verminderen voor hen die zichzelf hoepelend voortbeweegt en de kans op onderuit glijden voor hen die zich trippelend voortbeweegt.

In onderstaande video-opname, van de webinar handbewogen rolstoelen: de configuratie en instelling optimaliseren, zal de rolweerstand en traagheid gedefinieerd worden en wordt er uitgelegd wat de impact is op de voorwaartse beweging en de manoeuvreerbaarheid.

Factoren die bijdragen aan de rolweerstand zullen worden onderzocht en het bewijs met betrekking tot deze factoren zal worden benadrukt. Dit zijn onder meer: ​​

  • de massa van de gebruiker en de rolstoel
  • de gewichtsverdeling tussen de voorwielen en achterwielen
  • de maat en het type band en voorwiel
  • de luchtdruk/spanning
  • het oppervlak waarover de rolstoel wordt voortbewogen.

Het doel

Aan het einde van dit webinar kan je het volgende:

  • het begrijpen en nauwkeurig beschrijven van minimaal vijf factoren die de rolweerstand van een handbewogen rolstoel kunnen beïnvloeden
  • het vergelijken, kiezen en configureren van de voorwielen, banden en achterwielen met betrekking tot de rolweerstand
  • het nauwkeurig beschrijven van verschillende rolstoelconfiguraties en instelmogelijkheden om de cliënt te laten voortbewegen.

 

Sheilagh Sherman

Sheilagh Sherman

BA, BHScOT, MHM, geregistreerd klinische ergotherapeut | Klinisch opvoedkundige | Canada

Sheilagh Sherman trad in 2010 in dienst bij Sunrise Medical Canada als klinisch docent. Voordat ze bij Sunrise kwam, heeft Sheilagh uitgebreide klinische ervaring opgedaan in verschillende omgevingen, waaronder neurologische revalidatie, complexe voortdurende zorg en revalidatie in de gemeenschap. Als klinisch docent is Sheilagh een klinisch hulpmiddel voor therapeuten in heel Canada die zich bezighouden met zitten en mobiliteit. Ze leidt workshops, seminars en webinars over de klinische aspecten van zitten en mobiliteit. Daarnaast presenteerde Sheilagh op nationale en internationale conferenties over zitten en mobiliteit.

Gerelateerde artikelen

DISCLAIMER: UITSLUITEND VOOR GEBRUIK DOOR PROFESSIONALS. DEZE WEBSITE BIEDT GEEN MEDISCH ADVIES. Sunrise Medical ('Sunrise') verstrekt geen klinisch advies of diensten. Deze website  –  met inbegrip van, maar niet beperkt tot de tekst, afbeeldingen, illustraties, beschrijvingen en alle bijbehorende documenten waarnaar verwezen wordt (verder ‘Website’ genoemd) – is uitsluitend bedoeld als algemene informatiebron voor professionals die in staat zijn de informatie te vertalen naar klinische en technische toepassingen en optimale zit- en mobiliteitsoplossingen voor individuele patiënten. De informatie op deze website kan een professioneel medisch advies, diagnose of behandeling niet vervangen en mag ook niet als zodanig beschouwd worden. Baseer medisch advies of behandelingen nooit (alleen) op gegevens van deze website. Die zijn altijd ondergeschikt aan informatie afkomstig van een professionele (medische) opleiding of training. Het blijft de verantwoordelijkheid van (klinische) professionals om aangeboden informatie (van welke bron dan ook) te beoordelen, toetsen en vergelijken met onafhankelijke bronnen. Gebruik van (de informatie op) deze website is uitsluitend op eigen risico.